Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Šteti li intenzivno vježbanje dojenju??

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Šteti li intenzivno vježbanje dojenju??

U trudnoći sam dobila 23 kg,s porodom je otišlo 10,kroz neko vrijeme sam dobila opet još 2 i tako sam ostala sa 15 kg viška. Prošlo je već 5 mjeseci,i ne mrdam od ovih predivnih 72 kg. Sad je krajnje vrijeme da krenem u "proljetno čišćenje",s prehranom već polako krećem (smanjivanje porcija i dosta zelenjave) ali što s vježbanjem? Naišla sam na neki trening koji zahtijeva puno skakanja i sl. ali dojim pa me brine to "flapsanje" mojih malih "restorančića",da ne dobijem mastitis ili nešto slično. Ima li netko iskustva s tim?

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

većina žena koje znam su dobile mastitise dok su još uvijek dojile, nisu došle do dohrane, hopsale su. Imam primjer prve susjede. Predlažem ti hopsanje kad dijete krene na dohranu i kad se kapacitet restorančića malo smanji.Al zbog vježbanja naravno ne prekidaj dojenje!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izaberi dobar grudnjak

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

A što je s mliječnom kiselinom kao nusproduktom vježbanja? Ide li ona u mlijeko?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

http://kellymom.com/bf/can-i-breastf.../mom-exercise/

Po ovome, a i drugim izvorima, umjereno vježbanje uopće ne smeta dojenju, tj.mlijeku. Mliječna kiselina se neće nagomilati kad se vježba umjereno, tek kad se dođe do praga'izdržljivosti', recimo, počne se stvarati mliječna kiselina. Ako razina mliječne kiseline i poraste u mlijeku, snizuje se oko 90 minuta nakon vježbe.

Znači, podoji dijete prije vježbe, zategni grudi i ne luduj previše.

Sigurno će ti se promjenom prehrane i blagom/ umjerenom fizičkom aktivnošću tijelo vratiti u formu.

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
    Ovo je vježbanje na koje sam mislila između ostalog,tu je uključeno skakutanje,ali i neki dio s utezima,ne teškima,doduše,al ipak nakon nekog vremena pokazuju rezultate, što me dovodi do još jednog pitanja-ako se s vremenom počnu nabijat mišići na rukama, tj. pazusima. tj. prsima, da li to stvara problem kod dojenja?
    Da se razumijemo,prestanak dojenja,naravno,ne dolazi u obzir,zato pitam za iskustva, da se dovedem u formu a da nije nauštrb mog bebulija.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

to sam baš htjela napisati da podojiš dijete prije vježbanja, da umjereno vjebaš i onda malo odmoriš i već za 1,5 sat pada razina mliječne kiseline
    ipak ne bi trebala mršaviti brže od 15, kg mjesečno kako se u mlijeko ne bi otpuštale štetne tvari iz masnoća

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dalbi hodala ova stvar s dojenjem http://www.kupime.hr/ponuda/masaza-vakuum-casama/2039

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Čoksa prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8
    Ovo je vježbanje na koje sam mislila između ostalog,tu je uključeno skakutanje,ali i neki dio s utezima,ne teškima,doduše,al ipak nakon nekog vremena pokazuju rezultate, što me dovodi do još jednog pitanja-ako se s vremenom počnu nabijat mišići na rukama, tj. pazusima. tj. prsima, da li to stvara problem kod dojenja?
    Da se razumijemo,prestanak dojenja,naravno,ne dolazi u obzir,zato pitam za iskustva, da se dovedem u formu a da nije nauštrb mog bebulija.
    ja sam vježbala po jillian dok sam dojila
    moj savjet ti je da si kupiš jako dobar sportski grudnjak (i obavezno vježbat u tenisicama, bez obzira što si doma - meni pametnoj to nitko nije naglasio pa sam zaradila gadnu upalu mišića) jer ćeš inače kod skakutanja morat rukama sve držat
    i ne boj se, neće ti iskočiti mišići, za to bi trebala vježbati svaki dan valjda 6 mjeseci a ne 30 dana

ali jillian je svakako super, nakon prvih par dana (kada joj ispsuješ cijelo obiteljsko stablo ) navučeš se i osjećaš se ko zmaj

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo sad sam naišla na zanimljive podatke pa da podijelim. Dakle, sve ono gore stoji. Ako se vježba intenzivno i počne se stvarati mliječna kiselina koja će se naći i u mlijeku, mlijeko će biti gorko-kiselo i možda će ga dijete odbiti. Da bi se okus neutralizirao, potrebno je pojesti nešto što sadrži vaniliju. Osim toga, može se izdojiti i to prvo mijeko baciti pa tek onda dati djetetu da doji.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a ne znam. kad je žena na dijeti, štetne tvari iz masnog tkiva se izlučuju u mlijeko pa nije preporučljivo biti na dijeti tijekom dojenja. ja bih se raspitala kod njih kako to funkcionira, ali možda je zgodnije preskočiti, za sada.

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    a ne znam. kad je žena na dijeti, štetne tvari iz masnog tkiva se izlučuju u mlijeko pa nije preporučljivo biti na dijeti tijekom dojenja. ja bih se raspitala kod njih kako to funkcionira, ali možda je zgodnije preskočiti, za sada.
    Uz vježbanje naravno dolazi i redukcija i izmjena u prehrani da bi se smršavilo barem išta. Smanjivanje porcija obroka je isto neka dijeta,pa da li isto vrijedi to da štetne tvari iz masnog mlijeka odlaze u mlijeko?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tipfeler gore, ne 15 kn, nego 1,5kg mjesečno

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

zdrava i ujednačena prehrana- sa donekle reduciranim energetskim unosom ne šteti. štetilo bi izmišljanje bijesnih glista u vidu dijeta koje kompletno isključuju neku skupinu namirnica ili izrazito rigorozne dijete. uostalom, mnoge žene mršave po porodu brzo i efikasno radi ritma života s malom bebom i dojenja- i nikada nisam čula da je ijednom djetetu isto naškodilo.
    Posljednje uređivanje od sasa : 22.04.2012. at 09:57

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

1,5 kg? Pa kako onda one žene koje nakon poroda počnu rapidno skidat kile zbog gore navedenog-ritma života s bebom i dojenja?

sasa,izbacila sam iz prehrane kruh i tijesto i ubacila više zelenja,i inače "lakše dišem" bez tih namirnica.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam vježbala po jillian dok sam dojila
    moj savjet ti je da si kupiš jako dobar sportski grudnjak (i obavezno vježbat u tenisicama, bez obzira što si doma - meni pametnoj to nitko nije naglasio pa sam zaradila gadnu upalu mišića) jer ćeš inače kod skakutanja morat rukama sve držat
    i ne boj se, neće ti iskočiti mišići, za to bi trebala vježbati svaki dan valjda 6 mjeseci a ne 30 dana

ali jillian je svakako super, nakon prvih par dana (kada joj ispsuješ cijelo obiteljsko stablo ) navučeš se i osjećaš se ko zmaj

Znači može jillian,bilo što od nje?Ona mi je super,baš sam htjela pitati za nju kad vidim da si ti već napisala,super....Mislila sam počet sa 30 day shred,ne traje dugo za početak,ali ima dosta skakanja.Kad je najpametnije počet,ja sam tek friško rodila(3 tjedna),i još malo curkam dolje?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja osobno nisam bila na dijeti- ali sam jako gubila kilogrome, više nego što sam htijela i više od 1.5 kg mjesečno. i dojila preko 3 godine. mislim da raznovrsna i zdrava prehrana ne može škoditi mlijeku niti djetetu. a bez kruha i tjestenine sigurno možeš.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    neznam zasto puno zena misli da ce im ako malo vjezbaju odma iskocit misici?
    ja evo vec 5mj vjezbam pa mi se konacno naziru misici,a daleko je to od nekog iskakanja....
    da bi se oni napuhali pored vjezbanja sa velikim opterecenjem potrebno je i unositi puno proteina, zato muski i piju poslije treninga one proteinske shakove....
    tesko da ijedno vjezbanje kod kuce to moze.....

Čoksa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Krivo shvaćeno.
    Nisam ja mislila da ću izgledat ko Schwarzenegger,nego i najmanje stezanje mišića na mjestima gdje, recimo, protiče mlijeko.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam prilično intenzivno vježbala več 2-3 mjeseca nakon poroda. Nije imalo nikakav utjecaj na dojenje i mlijeko. E sad, ja nemam baš jako velike cike, nakon trudnoće prešle su sa slabe B košarice na C. Vjerujem da je s večim cikama teže. U svakom slučaju, savjetujem ti dobar sportski grudnjak i mislim da trebaš probat i vidjet da li ti takvo vježbanje odgovara. Ako ne, možeš probati s pilatesom ili jogom u kombinaciji s puno hodanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •