Kako su u vašim školama regulirane opomene? Koliko opomena prethodi ukoru? Kako su definirane opomene, odnosno za što se smiju/ne smiju davati? Ova škola je ludilo, nastavnice dijele opomene šakom i bradom, pojedini čenici imaju po 30 opomena. A sve neki božemeoslobodi razlozi, tipa netko nekome ukrade pernicu pa se počnu smijati i opomenu zaradi 10 učenika koji su bili u blizini i nasmijali se. Moj sin je urednog ponašanja, svi nastavnici to naglašavaju, a evo u zadnjih par dana je skupio dvije (i jedine) opomene zbog drugih učenika. Ma nebi me bilo ni briga da je kriv ali iz takvih nekakvih gluposti da se dijele te opomene, nije mi jasno. Mislim, ispada da tim prosvjetnim radnicima, pogotovo u ovakvim selendrama, nitko ne može stati na kraj, nema pravila ni zakona za njih. Baš me naživciralo, kakve krvave opomene nekome tko je kulturan i normalan, pa što mu poručuju s tim, da može radit što ga volja jer će svejedno biti upisan kao nekulturan?

Uglavnom, pitanje je, da li su te stvari regulirane nekakvim kolektivnim pravilnikom ili svaka škola ima svoje zakone?