Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 151

Tema: Što danas kuhate? (25. dio)

  1. #101
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Inače, ja sam izvadila kralješnicu, ali sirovu ribu ne možeš puno očistiti od kostiju, jel da? Nije ih bilo previše kasnije u jelu. Jel ima koja fora s tim kostima i koje je još riba baš dobra za brodet?
    Ja ribu nikad ne filetiram, nego se malo pomučimo oko kostiju, ali meni to ne smeta, jer je obožavam. Na brudet radim gotovo svu plavu ribu (osim obne sitne), a bijelu obično lešam, ali sam jela i brudet od osliča i isto je bio fin.

  2. #102
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Danas sam mališi skuhala pileću juhu s mrkvicom, celerom, puno brokule i slovima, a nama u biti omlet od luka, šampinjona, šunke i sira i uz to hrpa zelene salate. Skroz mljac!

    Sutra radim povrtnu pileće-goveđu juhu, juneće šnicle u saftu i uz to prilog mašnice i kroketi te zelena salata.

    Desert - brzinska gibanica od sira i bečke kocke.

  3. #103

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja ću sutra juhu od luka, zapečeni rižoto sa patliđanima /iz moje nove talijanske kuharice 8)/ + marinirana mesina iz frižidera, i salata.
    vjerojatno ću ispeći i muffine - recept od white musk..

  4. #104
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    vjerojatno ću ispeći i muffine - recept od white musk..
    ma hodi da te

    kod mene danas pasta sa preljevom od susene pastrmke
    mmmmljac

    iiii domaci tiramisu

  5. #105
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Juha,vratina s češnjakom,mladi krumpir,zelje salata...desert...nemampojma...možda nekaj zmućkam

  6. #106

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Ja u zadnje vrijeme pokušavam naći neki izvor ribe koja nije iz uzgoja, ali mislim da nikad neću biti sigurna u to. Npr. brancini i orade su sigurno iz uzgoja, za hrpu drugih čak ni prodavači ne znaju, a od kad sam čula čime hrane ribe iz uzgoja, muka mi je

  7. #107

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    355

    Početno

    Danas juha i lazanje, a kuma se pobrinula za desert - princez krafne. :D

  8. #108

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Meso u komadu sa mladim krumpirom,umak od šampinjona i zelena salata.Za desert ću nekaj iskemijat sa sirom

  9. #109

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    vjerojatno ću ispeći i muffine - recept od white musk..
    ma hodi da te
    danas ipak nisam stigla, ali svi potrebni sastojci su tu, mislim da ću sutra isprobati, pa javim kakvi su....

  10. #110

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    zapečeni rižoto sa patliđanima /iz moje nove talijanske kuharice 8)/
    evo da samu sebe quotam
    moram vam reći da je ovaj zapečeni rižoto sa patliđanima prefini;
    to je neka sicilijanska spika, za prste polizati.
    zapravo je to zasitno jelo kojem ne treba ništa osim salate za prilog.
    ako koga zanima, napišem recept

  11. #111
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    daj napiši

  12. #112

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    danas brzinski ručak:
    faširanci punjeni mladim lukom,paprikom i sirom,pomfrit i zelena salata.
    za desert ostaci štrudle od jabuke i jogurta.


    za večeru pizza muffini.

  13. #113
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    daj mi, dolega, molim te reci, kak idu ti BRZINSKI faširanci :shock:

  14. #114

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    tak da ti mesar samelje meso,ti dodaš sastojke koje hočeš i ispečeš.sve gotovo za 12min.

  15. #115
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Koliko se kuha ovih dana !!

    Mi smo jučer ribu - oradu, samo zasolili i u pećnicu. Uz to šampinjoni s bučinim uljem - pečeno skupa s ribom. I zelena salata. I češnjak/peršin/maslinovo ulje.

    Za danas varivo od graha i još nekog povrća koje sam našla u frižideru.

  16. #116
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    "musaka" od kupusa: red kupusa, red faširanog

  17. #117

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Postovi
    355

    Početno

    Danas nema kuhanja, jer drugi kuhaju za mene. 8)

  18. #118
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Bolonjez skoro gotov+špageti
    Jučer sam napravila čupavce,ostalo mi malo biskvita pa sam složila Mijin casato...tak da danas imamo desert :D

  19. #119
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    kod mene danas tradicionalno senegalsko jelo:chebchen.
    To je maximalno doooooooobro, MM kaze da smeka prezdravo

    Ali mi to volimo zato sto ide puuuno povrca.
    jedva cekam da se zgotovi

  20. #120
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj branka1 prvotno napisa
    Ja u zadnje vrijeme pokušavam naći neki izvor ribe koja nije iz uzgoja, ali mislim da nikad neću biti sigurna u to. Npr. brancini i orade su sigurno iz uzgoja, za hrpu drugih čak ni prodavači ne znaju, a od kad sam čula čime hrane ribe iz uzgoja, muka mi je
    Vrlo često uz ovu ribu iz uzgoja bude i ona divlja. Razlika je, osim u okusu, jaaako vidljiva i u cijeni. Orada od 160kn sigurno nije iz uzgoja!

  21. #121

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    wm, ajde ne okolišaj, odma ispali recept za to tvoje štajaznamštajeveć..ali sigurno je dobro

    mi ćemo danas lešo meso i dinstani kiseli kupus
    za desert imamo tortu od bresaka i fritule (sve od jučer)

  22. #122

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj ekica prvotno napisa
    Vrlo često uz ovu ribu iz uzgoja bude i ona divlja. Razlika je, osim u okusu, jaaako vidljiva i u cijeni. Orada od 160kn sigurno nije iz uzgoja!
    tak je

  23. #123

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    kod mene danas tradicionalno senegalsko jelo:chebchen.
    To je maximalno doooooooobro, MM kaze da smeka prezdravo

    Ali mi to volimo zato sto ide puuuno povrca.
    jedva cekam da se zgotovi

    hoćemo recept za taj ....ČEBĆE

  24. #124
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Danas kuham samo tjesteninu kao prilog ostacima junećeg safta od jučer. UZ to nekakva salata.

  25. #125
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    [quote="anek"]
    Citiraj white_musk prvotno napisa

    hoćemo recept za taj ....ČEBĆE
    moze, ali TTTTTEEEEKKKK kad napravis moje muffine

    neke ljude moram tjerati njihovoj sreci

  26. #126

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Što, onda moram tražiti najskuplju ribu u ribarnici?

  27. #127
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kad su se već našle white_musk i mala sirena: napravila sam whitemuskinu palentu s onim paprika-paradajz umakom male sirene... fenomenalna kombinacija, mm je cijeli vikend vikao "svaka čast na ideji! svaka čast!" a andrej sretno mljackao.

  28. #128

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    [quote="white_musk"]
    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa

    hoćemo recept za taj ....ČEBĆE
    moze, ali TTTTTEEEEKKKK kad napravis moje muffine

    neke ljude moram tjerati njihovoj sreci
    a ja ????? zar te nije briga za me ženo?

  29. #129
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    [quote="MajaMajica"]
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa

    hoćemo recept za taj ....ČEBĆE
    moze, ali TTTTTEEEEKKKK kad napravis moje muffine

    neke ljude moram tjerati njihovoj sreci
    a ja ????? zar te nije briga za me ženo?
    ti ces dobiti preko pp

  30. #130
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Citiraj branka1 prvotno napisa
    Što, onda moram tražiti najskuplju ribu u ribarnici?
    Ne nužno. Ima i ribe koja je "neuzgojiva" pa kada ju vidiš -> go for it!
    To bi npr. bila
    - grdobina (ja ju obožavam na brudet)
    -šampjer tj. kovač ->e, to mi je najbolja riba na svijetu, može lešo, može pečena, ma super je svakako
    - škrpina -> za nju nisam sigurna, ali mislim da se ne uzgaja, a sjajna je u svakoj varijanti, što god da s njom napraviš

    Ja volim još i pišmolje, jeftini i super za friganje, a i ne uzgajaju se.
    Nadam se da sam pomogla!

  31. #131
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Jucer je MM spremio za veceru Shepherd's Pie, ostalo je i za danas za rucak.
    Sutra cu raditi teriyaki govedinu i uz to zelena salata.

  32. #132
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Picek se peče u rolu...i dodat ću krumpir

  33. #133
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Krem juha od brokule, spageti s brokulom i pestom, salata.

    Navecer radim muffine, samo ne znam koje!!!??

  34. #134
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Mi danas imamo piletinu na roštilju, pečeni mladi krompir i zelenu salatu i juhu od prosa i mrkve.

    Imam i svježe šampinjoe. Mogu li njih ispeči a da su jestivi na električnom kućnom roštilju?

  35. #135
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ah, slatke brige

  36. #136
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ajd bolje reci jel mogu ili ne nego što uzdišeš.

  37. #137
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    A kako peces krompir? Ako je u pecnici, tada unutra ubacis i sampnjone i sve super. Samo njih ne treba peci koliko i krumpir, pa ih dodas kasnije.

  38. #138

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja danas radim minestrone juhu, sojine medaljone ne grilu, pire krumpir, zelenu salatu s rotkvicama

  39. #139
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    A kako peces krompir? Ako je u pecnici, tada unutra ubacis i sampnjone i sve super. Samo njih ne treba peci koliko i krumpir, pa ih dodas kasnije.
    Ma mislila sam ih peči a tavi pa ih na kraju posipati s peršin listom. Ali ne znam sad, vidjet ću zbog šampinjona, možda ih onda i u pećnici.

  40. #140

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    a što mislite o onoj fori da se pile peče u najlonu u kojem je i kupljeno? vidjela na tv-u, nekako mi je to sumnjivo. je li tko probao?

  41. #141

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Mi danas imamo piletinu na roštilju, pečeni mladi krompir i zelenu salatu i juhu od prosa i mrkve.

    Imam i svježe šampinjoe. Mogu li njih ispeči a da su jestivi na električnom kućnom roštilju?
    možeš, super su, ali ti je jednostavnije zbog pranja roštilja sve skupa uvalit u pećnicu

  42. #142
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ivančice, meni su ti šampinjoni mrak pečeni na kapi ulja u tefalovoj tavi - mirišu ko s grilla, a jednostavnije za oprati.

  43. #143
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa
    Sutra cu raditi teriyaki govedinu i uz to zelena salata.
    Ispravak :
    - danas su bili integralni spaghetti s pestom alla genovese i za desert jagode sa slagom;
    - sutra je teriyaki govedina (veceras ju stavljam u marinadu) i zelena salata.

  44. #144
    Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Molvice
    Postovi
    1,830

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa
    - sutra je teriyaki govedina (veceras ju stavljam u marinadu) i zelena salata.
    kako se sprema ??

  45. #145
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj Lu prvotno napisa
    Citiraj Elly prvotno napisa
    - sutra je teriyaki govedina (veceras ju stavljam u marinadu) i zelena salata.
    kako se sprema ??
    Evo, sutra cu poslikati i staviti recept.

  46. #146
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    :D

  47. #147

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    525

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    zapečeni rižoto sa patliđanima /iz moje nove talijanske kuharice 8)/
    evo da samu sebe quotam
    moram vam reći da je ovaj zapečeni rižoto sa patliđanima prefini;
    to je neka sicilijanska spika, za prste polizati.
    zapravo je to zasitno jelo kojem ne treba ništa osim salate za prilog.
    ako koga zanima, napišem recept
    ajde, čekamo :D

    White Musk, ne budi škrtica!

  48. #148
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Šampinjoni na roštilju su ispali super! Ma cijeli ručak.

    Danas imamo varivo s crvenom lećom od Lu.

  49. #149

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj Metvica prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj anek prvotno napisa
    zapečeni rižoto sa patliđanima /iz moje nove talijanske kuharice 8)/
    evo da samu sebe quotam
    moram vam reći da je ovaj zapečeni rižoto sa patliđanima prefini;
    to je neka sicilijanska spika, za prste polizati.
    zapravo je to zasitno jelo kojem ne treba ništa osim salate za prilog.
    ako koga zanima, napišem recept
    ajde, čekamo :D

    White Musk, ne budi škrtica!
    napisaću večeras

  50. #150

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    nitko ne zna ništa o piletu iz najlona? je li ono uopće Gordan Kožulj u reklami?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •