-
Brodet od skuša:
Skuše izrežeš na manje komade i uvaljaš u brašno, te popržiš na ulju da dobiju zlatnu boju. Izvadiš ih van i na tom istom ulju zapržiš nasjeckani luk, Kad je napola gotov dodaš nasjeckani češnjak, pelata ili guljene svježe rajčice (isjeckane), papar, sol ili vegetu. Ja stavim i lovorov list. Pustiš da malo prokrčaka i podliješ čašom vina (ja stavim bijelo, ali može i crno), te ako ti je jako gusto dodaš i malo vode. Pustiš još par minuta da prokuha. U međuvremenu poprženu ribu staviš u drugu zdjelu i preko nje preliješ ovaj umak, te još sve zajedno prokuhaš, ali nemoj miješati nego samo povremeno protresi da se ne zalijepi.
Na kraju pospi sa sjeckanim peršinom (suhi ili svježi) i posluži uz neki prilog. Mi volimo palentu, ali može i kuhani krumpir ili već šta volite.
Dobar tek!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma