Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 100 of 151

Thread: Što danas kuhate? (25. dio)

  1. #51
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    kuham za sutra grah s repom i visim na forumu :D
    danas sam imala rižu i zapečene šnicle sa vrhnjem i sirom+zelena salata

  2. #52
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Jučer žganci, umak od sojinih šnicli i kukuruza i zelena salata. Danas ćemo neku pitu .

    Nisam na placu bila 2 mjeseca. Jel vidio netko špinat? Da idem tražiti ili ne? Zeljanica mi nije nešto s pasiranim špinatom.

  3. #53
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ima, ima... I to mladoga (mi u subotu jeli na salatu).

    Nemoj ga mljeti ni pasirati za zeljanicu.
    Sitno ga nasjeckaj.

  4. #54
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Odlično! Ono pasirano se odnosi na kupljeni smrznuti špinat (koji mi je dobar jedino za š. na mlijeku).

  5. #55

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Ja jucer tjesteninu a la carbonara, a danas cu juhu, grasak varivo i pohano purece bijelo meso.
    Jede mi se sirnica, al' mi se ne da razvlacit kore. Moram nesto smislit...

  6. #56
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    piletinu sa krompirom u rerni, carsko povrce

    desert:samponjeze iz palme

  7. #57
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Polpete od soje, mozda kelj na pari (ako se nije smrznuo, stajao nam je na balkonu preko ovog ledenog vikenda a nas nije bilo doma) i/ili salata od mrkve.

  8. #58
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Jučer sam radila brzinsku gibanicu s portala i mrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaak je!!!


    Danas radim faširance od mljevene piletine i povrća, prilog neki (kad smislim koji), popečke od karfiola i neku salatu.

  9. #59
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Jučer sam radila brzinsku gibanicu s portala i mrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaak je!!!
    a ja sam bas tu s portala probala
    tvoja je eto ispala jestiva 8)

  10. #60
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Jučer sam radila brzinsku gibanicu s portala i mrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaak je!!!
    a ja sam bas tu s portala probala
    tvoja je eto ispala jestiva 8)
    Pa kaj je tvojoj falilo?

  11. #61
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    A daj, MalaSirena, nemoj biti naivna!
    Ako si vidjela potpis ispod gibanice, onda znaš da je ivarica jela MOJU gibanicu koja joj je bila nejestiva.
    A sve zato što ja ne stavljam sol
    Ajme, umrla sam od smijeha!!!
    Pa znaš da će ivarica meni sjediti za vratom, pa makar je i po tabanima češkala!

  12. #62
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ja ću danas toplo-hladnu salatu (komadići pečene puretine, nekoliko vrsta zelene salate, kuruza, male rajčice)...

  13. #63

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    a mm sinoć dofuro komad pečenog odojka (poslali moji ) i stavio pored mene na stol. ma kakva mirisna svijeća!

  14. #64
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by apricot
    A daj, MalaSirena, nemoj biti naivna!
    Ako si vidjela potpis ispod gibanice, onda znaš da je ivarica jela MOJU gibanicu koja joj je bila nejestiva.
    A sve zato što ja ne stavljam sol
    Ajme, umrla sam od smijeha!!!
    Pa znaš da će ivarica meni sjediti za vratom, pa makar je i po tabanima češkala!
    Hmmm... pa da sam i ja jela gibanicu bez soli, bila bi mi nejestiva

  15. #65

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    pohana piletina, domaći tartar, zelena salata
    tko to neće imam od jučer biži s mesom
    za desert ima kolača s kruškama

  16. #66
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Danas radim faširance od mljevene piletine i povrća, prilog neki (kad smislim koji), popečke od karfiola i neku salatu.
    Mozes li mi molim te napisati recepte za ove fasirance od piletine i povrca i popecke od karfiola? Zvuci jako njami... :klanj:

    Ja upravo kopam po mojoj zalihi recepata - imam filete od ribe smrznute ali mi ne ispadaju dobro pod poklopcem (zalijepe se), pa bih ih ubacila u neki umak.. Uz to salata.

  17. #67
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Elly
    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Danas radim faširance od mljevene piletine i povrća, prilog neki (kad smislim koji), popečke od karfiola i neku salatu.
    Mozes li mi molim te napisati recepte za ove fasirance od piletine i povrca i popecke od karfiola? Zvuci jako njami... :klanj:

    Ja upravo kopam po mojoj zalihi recepata - imam filete od ribe smrznute ali mi ne ispadaju dobro pod poklopcem (zalijepe se), pa bih ih ubacila u neki umak.. Uz to salata.
    Hoćeš da ti napišem recept PRIJE nego probam kakvog je to okusa ili NAKON što probam, s obzirom da to radim priv put??

  18. #68
    Rency's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    tu negdje...
    Posts
    601

    Default

    mi danas kuhamo cuspajz od krumpira , graska i mrkvice a i od jucer je ostalo malo pohanih krmica pa ce se kombinirat
    e da btw jel zna netko di ima kupit tortilja
    jede mi se meksicka hrana a ne ide mi se u meksicki jel mi smetaju zadimljeni prostori pa bi si doma spravila :D

  19. #69
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by Rency
    mi danas kuhamo cuspajz od krumpira , graska i mrkvice a i od jucer je ostalo malo pohanih krmica pa ce se kombinirat
    e da btw jel zna netko di ima kupit tortilja
    jede mi se meksicka hrana a ne ide mi se u meksicki jel mi smetaju zadimljeni prostori pa bi si doma spravila :D
    Tortilja ima u Billi, Mercatoru (to znam sigurno), a možda i u Konzumu (e, tu nisam sigurna)

  20. #70
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Elly, popečke od karfiola radim tak da u smjesu jaja, brašna i mrvica (koja mi obično ostane od pohanja) dodam malo mlijeka prema potrebi, soli i na to zgnječeni karfiol (omjer karfiola i smjese oko 1:1), oblikujem popečke koji su relativno gnjecasti pa se radi s lopaticom, uvaljam ih u mrvice i pržim. Jednostavnija varijanta je vaditi smjesu žlicom i stavljati u ulje.

  21. #71
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    MS - hvala ti!

  22. #72
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Elly
    Ja upravo kopam po mojoj zalihi recepata - imam filete od ribe smrznute ali mi ne ispadaju dobro pod poklopcem (zalijepe se), pa bih ih ubacila u neki umak.. Uz to salata.
    Nisam nista nasla pa sam nesto izmislila na brzinu:

    BRZA RIBLJA GUSTA JUHA
    - sastojci (3 porcije): 1 zlica maslinovog ulja; na vrh noza cesnjak u prahu; 2 odmrznuta fileta ribe (moze oslic, ali ne panirani; sto god da je, mora biti bez kostiju); 1 jusna zlica Tamari soja umaka; 500 grama umaka od paradajza; vrlo malo ljute paprike; origano.
    - priprema: ulje zagrijati u loncu zajedno s cesnjakom. Ribu nasjeci na komadice i poprziti, dodati Tamari sojin umak, dobro promijesati, pa dodati umak od paradajza i kuhati na srednjoj vatri do vrenja. Kad zavrije, dodati ljute paprike i origana.

    - ako slucajno ispadne previse ljuto, moze se dodati vrhnje za kuhanje na kraju, pa ispadne brza krem juha.
    - gotovo je za 10 minuta.

    E ju je upravo s gustom smazala 8).

  23. #73

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Elly, ja ti sa smrznutim oslićem napravim brzinski odličan ručak.
    Izdinstam na malo kapule krumpire izrezane na ploškice, dolijevaš vodu, malo bijelog vina, kad su krumpiri skoro kuhani ubaciš oslić, dodaš dosta češnjaka, peršina i začine..Vrlo brzo je gotovo i jako ukusno. Uz to uvijek ide neka jača salata i povrće.

  24. #74
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by MajaMajica
    Elly, ja ti sa smrznutim oslićem napravim brzinski odličan ručak
    Ovo zvuci super, hvala za recept (trenutno sam na dijeti pa ne jedemo krumpir ).

  25. #75
    Rency's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    tu negdje...
    Posts
    601

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Quote Originally Posted by Rency
    mi danas kuhamo cuspajz od krumpira , graska i mrkvice a i od jucer je ostalo malo pohanih krmica pa ce se kombinirat
    e da btw jel zna netko di ima kupit tortilja
    jede mi se meksicka hrana a ne ide mi se u meksicki jel mi smetaju zadimljeni prostori pa bi si doma spravila :D
    Tortilja ima u Billi, Mercatoru (to znam sigurno), a možda i u Konzumu (e, tu nisam sigurna)
    hvala

  26. #76
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Quote Originally Posted by white_musk
    cevapi kod Zelje :D
    Zeljo 1 ili 2 ?

    Oću i ja !

  27. #77

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    jao cure, mjesecima sam snimala jednu kuharicu u Profilu /"enciklopedija talijanske kuhinje"/, koja košta "samo" 400 kn...
    i ugledam ISTU knjigu na engleskom za 189 kn i kupim, jeeeee :D
    ..prema tome, od mene možete očekivati samo talijanske karefeke u budućnosti

  28. #78
    Osoblje foruma mamma san's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zagreb
    Posts
    10,959

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Elly, popečke od karfiola radim tak da u smjesu jaja, brašna i mrvica (koja mi obično ostane od pohanja) dodam malo mlijeka prema potrebi, soli i na to zgnječeni karfiol (omjer karfiola i smjese oko 1:1), oblikujem popečke koji su relativno gnjecasti pa se radi s lopaticom, uvaljam ih u mrvice i pržim. Jednostavnija varijanta je vaditi smjesu žlicom i stavljati u ulje.
    ETo i mene ovdje..sa jednim dami pitanjem...kod tih popečkica da li je povrće skuhano, napol skuhano ili sirovo? :? Silna mi je želja raditi ovakve majstorije , ali sam jadna neuka...

  29. #79
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Danas varivo od miješanog povrća (uglavnom smrznutog) i popečki od špinata.

    Ja povrće za popečke obično skuham. Mislim da bi sirovo povrće nakon pečenja popečaka ostalo uglavnom sirovo.

  30. #80
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by mamma san
    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Elly, popečke od karfiola radim tak da u smjesu jaja, brašna i mrvica (koja mi obično ostane od pohanja) dodam malo mlijeka prema potrebi, soli i na to zgnječeni karfiol (omjer karfiola i smjese oko 1:1), oblikujem popečke koji su relativno gnjecasti pa se radi s lopaticom, uvaljam ih u mrvice i pržim. Jednostavnija varijanta je vaditi smjesu žlicom i stavljati u ulje.
    ETo i mene ovdje..sa jednim dami pitanjem...kod tih popečkica da li je povrće skuhano, napol skuhano ili sirovo? :? Silna mi je želja raditi ovakve majstorije , ali sam jadna neuka...
    Ja ga skuham, ali ne raskuham.
    Isto možeš raditi s brokulom, tikvicama (samo što njih prvo sirove naribam, ocijedim i pomiješam sa smjesom koja je bolja ak je malo rjeđa od one s kojom radim karfiol-popečke i to pomiješam netom prije pečenja jer puštaju vodu)

  31. #81

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ja već mjesecima mjerkam one ledove štapiće od povrća, zamrznute. i svaki put si kažem: pa nisi luda to kupovati, to ćeš doma napraviti bolje i zdravije. i nikad ne napravim. neki dan sam kapitulirala i kupila ih. nutra samo grašak, mrkva i kukuruz, neki škrob, jaja u prahu, plus naravno panirung (koja riječ). nisu loši, ali to fakat mogu doma napraviti bolje i zdravije. baš ću probat.

  32. #82
    Osoblje foruma ivarica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,526

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Quote Originally Posted by mamma san
    Quote Originally Posted by MalaSirena
    Elly, popečke od karfiola radim tak da u smjesu jaja, brašna i mrvica (koja mi obično ostane od pohanja) dodam malo mlijeka prema potrebi, soli i na to zgnječeni karfiol (omjer karfiola i smjese oko 1:1), oblikujem popečke koji su relativno gnjecasti pa se radi s lopaticom, uvaljam ih u mrvice i pržim. Jednostavnija varijanta je vaditi smjesu žlicom i stavljati u ulje.
    ETo i mene ovdje..sa jednim dami pitanjem...kod tih popečkica da li je povrće skuhano, napol skuhano ili sirovo? :? Silna mi je želja raditi ovakve majstorije , ali sam jadna neuka...
    Ja ga skuham, ali ne raskuham.
    Isto možeš raditi s brokulom, tikvicama (samo što njih prvo sirove naribam, ocijedim i pomiješam sa smjesom koja je bolja ak je malo rjeđa od one s kojom radim karfiol-popečke i to pomiješam netom prije pečenja jer puštaju vodu)
    ja ih radim sa sirovim povrcem

  33. #83
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    ja već mjesecima mjerkam one ledove štapiće od povrća, zamrznute. i svaki put si kažem: pa nisi luda to kupovati, to ćeš doma napraviti bolje i zdravije. i nikad ne napravim. neki dan sam kapitulirala i kupila ih. nutra samo grašak, mrkva i kukuruz, neki škrob, jaja u prahu, plus naravno panirung (koja riječ). nisu loši, ali to fakat mogu doma napraviti bolje i zdravije. baš ću probat.
    Ajd, kad napraviš, javi kak da dobijem nekaj slično Ledovima

  34. #84

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    zar se tebi toliko sviđaju?

  35. #85
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    zar se tebi toliko sviđaju?
    Ne, ali ne znam kak da ih tak fino oblikujem i da se to povrće drži na hrpi

  36. #86

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    budući da vjerojatno, kao ni ja, nećeš upotrebljavati škrob, jaja u prahu, krumpirove pahuljice, a pogotovo ne bujon od povrća s kvascem (?), nikako. naši će biti umjetnički oblikovani, a držat će ih jaje vulgaris.

  37. #87
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Moj mali trik kad radim popečke od povrća: oblikujem kuglice, pa njih uvaljam u brašno/jaja/prezle ili neku drugu mješavinu. Nakon toga ih spljoštim u ruci, još malo prezla dodam ako treba i voila! Bez puno muke i ništa se ne raspada!

  38. #88

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    da, i ja tako. ako ih onda spremim u frižider na pol sata pa tek onda pržim, još se bolje drže, malo se prosuše.

  39. #89

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Ja bih danas skušu. Ali ne znam kako je najbolje da je pripremim. Može pomoć?

  40. #90
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Quote Originally Posted by branka1
    Ja bih danas skušu. Ali ne znam kako je najbolje da je pripremim. Može pomoć?
    Meni je ona najbolja na gradelama bliz:
    Možeš i na brudet.

  41. #91

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Tnx, ali ja ti baš nemam pojma o pripremanju riba, a pdlučila sam naučiti. Znači, ovo dvoje mogu samo iz knjiga. Pa ako imaš još kakav dobar, konkretan savjet, kakav opis

  42. #92
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Brodet od skuša:
    Skuše izrežeš na manje komade i uvaljaš u brašno, te popržiš na ulju da dobiju zlatnu boju. Izvadiš ih van i na tom istom ulju zapržiš nasjeckani luk, Kad je napola gotov dodaš nasjeckani češnjak, pelata ili guljene svježe rajčice (isjeckane), papar, sol ili vegetu. Ja stavim i lovorov list. Pustiš da malo prokrčaka i podliješ čašom vina (ja stavim bijelo, ali može i crno), te ako ti je jako gusto dodaš i malo vode. Pustiš još par minuta da prokuha. U međuvremenu poprženu ribu staviš u drugu zdjelu i preko nje preliješ ovaj umak, te još sve zajedno prokuhaš, ali nemoj miješati nego samo povremeno protresi da se ne zalijepi.
    Na kraju pospi sa sjeckanim peršinom (suhi ili svježi) i posluži uz neki prilog. Mi volimo palentu, ali može i kuhani krumpir ili već šta volite.
    Dobar tek!

  43. #93
    Juroslav's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Agram - centar, jug i negdje između
    Posts
    1,508

    Default

    E, pošto sam ja i danas na poslu, a i dobili smo neke piliće od mojih iz Zagorja (mi jednog piceka jedemo na tri puta), odlučili smo MŽ i klince odmah ujutro s jednim picekom (domaćim, žutim, mljac!) kod punice, pa ga nek ispeku i naprave neki prilog.

    A tast i ja ćemo doć na gotovo i uživat!
    (I oprat suđe )

  44. #94
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    ivory skuše popržiš na maslinovom ulju ili običnom? koliko treba za to sve zgotoviti-oko pola sata?

    Ja danas imam rižoto s gljivama, sutra lazanje, MM me gnjavi već mjesc dana pa mu moram udovoljiti

  45. #95
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Da, na maslinovom.
    Pa treba ti cca 1 sat sa svim rezuckanjima.

  46. #96
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    mi idemo mod moje mame na rucak

  47. #97

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    juneći gulaš s palentom. na salatu kiseli kupus (zakamufliran na vilici u veliki grumen palente ). poslije trokuti od lisnatog punjeni skutom.

  48. #98
    Deja2's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    792

    Default

    Quote Originally Posted by ivory
    Da, na maslinovom.
    Thanx.

  49. #99

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,187

    Default

    Ivory, puno hvala. Brodet je bio za prste polizat, a prvi put. Mljac! jedino možda sam mogla dodati još vode da bude tekućije, ali i ovako je bilo super. S krumpirima.

    Inače, ja sam izvadila kralješnicu, ali sirovu ribu ne možeš puno očistiti od kostiju, jel da? Nije ih bilo previše kasnije u jelu. Jel ima koja fora s tim kostima i koje je još riba baš dobra za brodet?

  50. #100

    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Zagreb, Centar
    Posts
    2,295

    Default

    ja danas napravila mrak riblji ručak 8);

    kupila sam svježe brancine koje su mi na placu očistili i filetirali;
    obarila sam svježi komorač, tikvicu, luk, mrkvu i izrezala na komade i poslagala u protvanj zajedno s ribom, nabacila i malo crnih maslina, češnjaka i peršina, zalila maslinovim, posolila i popaprila, a po povrću pobacala i male komadiće maslaca.
    sve skupa pekla 30 min na 200, dok nije pozlatilo po površini.
    mljc, mrak, njami-njami ...strašno fino!!

    ...a svemu skupa fantastičnu aromu daje svježi KOMORAČ, on je obavezan sastojak kod ovog, tak je fini kad se ispeče

    od vode u kojoj sam obarila povrće sam napravila juhu, i naravno još i blitvu uz sve.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •