Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Prekid roditeljskog dop. radi korištenja godišnjeg iz 2011.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Prekid roditeljskog dop. radi korištenja godišnjeg iz 2011.

Početkom 2011. sam zatrudnila. Kako se radilo o rizičnoj trudnoći, odmah su me posali na čuvanje trudnoće i tako sam provela cijelu trudnoću. 45 dana prije predviđenog termina otvoren je porodiljni dopust, koji je trajao 6 mjeseci nakon rođenja djeteta, a nakon toga sam uzela roditeljski dopust, na kojem sam tek mjesec dana.

Iz 2011. imam 21 dan neiskorištenog godišnjeg, za koji sam mislila da mi je propao, no danas dan dobila informaciju da mogu prekinuti roditeljski dopust, iskoristiti godišnji iz 2011. te nastaviti koristiti roditeljski dopust. S napomenom da godišnji iz 2011. trebam početi koristiti do 30.06.2012.

Molim za mišljenje i savjet o mojim pravima. HZZO zovem sutra, do tad skupljam informacije.
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure će ti točno reči ali mislim da taj prekid mora biti barem 30 dana, znači da bi trebala uzeti i dio novog godišnjeg da bude ukupno 30 kalendarskih dana. Mi moramo stari GO iskoristiti do 30.06. no možda to ovisi o poslodavcu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Od ove godine imam 25 dana, mogu spojiti.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mojca, tu pročitaj, mislim da ćeš naći sve odgovore http://forum.roda.hr/threads/59134-G...iljnog-dopusta

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala puntica.

Pročitala, našla sve odgovore. Koliko sam skužila uspijeti ću to izvesti.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Provjeri samo da li će ti u slučaju prekida porodiljna naknada pasti na minimum.
    I ja sam namjeravala tako iskoristiti godišnji no ispalo je da bih tada dobivala minimum naknade, a bez prekida sam dobivala maksimum naknade (to je razlika od oko 1000kn mjesečno) pa sam se dogovorila s poslodavcem da ostanem na roditeljskom dopustu i iskoristim godisnji odmah nakon isteka roditeljskog (formalno su mi pisali da sam na poslu) tako je bilo svima jednostavnije papiroloski i meni povolnije financijski, a poslodavcu zapravo svejedno jer u oba slučaja je moj povratak na posao bio istoga datuma.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala na upozorenju, voditi ću računa o tome, sutra idem na hzzo.
    A na ovakvu kombinaciju moj poslodavac ne bi pristao, prevelika je firma, dok me nije bilo dobila sam novu šeficu... mislim da ne bi išlo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

treba biti razmak između porodiljnog i porodiljnog 30 dana, pa ako lijepo isplaniraš s hrpu nedelja i subota i jednim praznikom taman ti ispada tvojih 21 dan godišnjih u toj svoti

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na upozorenju, voditi ću računa o tome, sutra idem na hzzo.
    A na ovakvu kombinaciju moj poslodavac ne bi pristao, prevelika je firma, dok me nije bilo dobila sam novu šeficu... mislim da ne bi išlo.
    Pa novoj šefici je zapravo svejedno kad ćeš iskoristiti godišnji (poanta je u tome da se ionako vrećaš tih 25+vikendi dana kasnije), više je tu stvar pravne službe koliko ti oni žele izaći u susret jer oni pišu rješenja za godišnji, ali njima bi opcija bez prekida trebala više pasati jer tako nemaju viška papirologije, zapravo samo pravna služba i računovodstvo terba znati sve detalje.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo sve riješila.
    Od 01. do 30.06. koristim godišnji iz 2011. Zbog slnih praznika u lipnju, ostala su mi još 3 dana godišnjeg iz 2011. Njih ću pokloniti firmi jer prekid roditeljskog ne smije biti veći od 30 dana, uprotivnom bi pala na 1600 kn naknade.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojca, pazi na jednu stvar!

30.6. je subota. Znači bolovanje će ti se otvoriti sa ponedjeljkom koji je 2.7. - a to je više od 30 dana.

Moj savjet: godišnji koristi do 28.6. (četvrtak) a roditeljski otvori sa 29.6. (petak).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala.
    Voditi ću računa o tome.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj jedna2 prvotno napisa Vidi poruku
    Provjeri samo da li će ti u slučaju prekida porodiljna naknada pasti na minimum.
    I ja sam namjeravala tako iskoristiti godišnji no ispalo je da bih tada dobivala minimum naknade, a bez prekida sam dobivala maksimum naknade (to je razlika od oko 1000kn mjesečno) pa sam se dogovorila s poslodavcem da ostanem na roditeljskom dopustu i iskoristim godisnji odmah nakon isteka roditeljskog (formalno su mi pisali da sam na poslu) tako je bilo svima jednostavnije papiroloski i meni povolnije financijski, a poslodavcu zapravo svejedno jer u oba slučaja je moj povratak na posao bio istoga datuma.
    sad ja padam ko s neba....al koji prekid se tu racuna? sta ako mm ide na roditeljski za drugo dijete sada ( rodeno u 2010)... iskorišten je samo rodiljni od sest mjeseci....jel mu naknada 2600 ili 1600 ( placa mu je znatno veca)?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imat ce max naknadu.

Problem je ako je prekid duzi od 30 dana, a nema 2 isplacene place u mjesecu prije otvaranja roditeljskog.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

hvala Marija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •