Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
Evo još jedna varijanta mesne štruce, zapravo je to mesna rolada:

Pripremi se mesno tijesto kako je već prije napisano (sol, začini, namočeni kruh ili zobene pahuljice, jedno jaje - ja radim s purećim mljevenim), razvalja se na foliji u pravokutnik.

Otopi se ciglica smrznutog špinata, ocijedi se višak vode, doda jaje i malo soli, kome paše i češnjaka, izmiješa se i rasporedi po mesu.
Sad se zarola kao štrudlu (uz pomoć one folije koja je ispod) i prebaci u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje.

Kad je pečeno izvrne se na tacnu i skine papir - kalup je ostao čist i ništa se ne prima!

Isto može i s blitvom (kuhanom, ocijeđenom, isjeckanom).

Nama je to jako fino, i toplo i hladno.
danas sam spremala ovo za rucak i bilo je odlicno! S tim da sam dodala i dvije skuhane mrkve koje sam isto zarolala, i napravila malo safta od soka koji se pustio u pecenju, te posluzila uz malo pirea i salatu . Iako je bila od pureceg mesa nije bila niti malo suha..