Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Što s mušmulama?

  1. #1
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,351

    Početno Što s mušmulama?

    Dobila sam hrpu, a ne znam što da radim s njima? Možda neki pekmez ili kompot? Treba li ih pustiti da postaju gnjecave prije kuhanja ili mogu i ovako tvrde?

    Svi savjeti dolaze u obzir, jer sam iskreno jučer prvi puta doznala za njihovo postojanje, a ne bih željela da mi propadnu.

  2. #2
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,545

    Početno

    ja bi ih pojela onako sirove kad omekšaju

  3. #3
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,195

    Početno

    mislim da je još rano za berbu, mi pretežno to jedemo onak s grane omekšalo ak nas ne udari oluja

    U principu možeš napraviti pekmez dodaj malo jabuka
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.11.2012. at 17:16

  4. #4
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,545

    Početno

    Može se ubrati i staviti na hladnije i mračno mjesto npr. podrum dok ne omekšaju. Mi smo uvijek brali tvrde.

  5. #5
    mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011
    Postovi
    1,033

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je još rano za berbu, mi pretežno to jedemo onak s grane omekšalo ak nas ne udari oluja

    U principu možeš napraviti pekmez dodaj malo jabuka
    kak se rad pekmez?
    molim detaljno, to bi mi bio prvi

  6. #6
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,351

    Početno

    Ja sam to nešto kuhala prošli vikend i dobro je ispalo, samo što ih nisam očistila prije od koštica pa je pasiranje dugo trajalo.

    Samo sam ih prepolovila, dodala par jabuka i kuhala dok se nije zgusnilo. Propasirala, dodala od oka šećera i još kuhala dok nije postalo skroz gusto. Sve skupa negdje oko 3 sata. Fino je, nije kao klasični pekmez, više kao neko pasirano voće. Taman za palačinke.

  7. #7
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Ja bih ih pojela kad omekšaju...

    Inače, nekad se od toga radila marmelada (treba ih pasirati, ali pune su pektina pa ne treba nikakvih dodataka). Tradicionalno ih se kombinira s jabukama i/ili dunjama.

    MOžeš od njih kuhati i kompot, ali to je komplicirano - kuhaju se tvrde, a treba ih više puta prelijevati.

    Tu sam našla neki recept, ali nije baš isto kao ono čega se sjećam iz djetinjstva: http://www.cafe.ba/kulinarstvo/790_K...od-mumula.html

    Dobar tek!

    Offt. Ako netko zna gdje nabaviti sadnicu mušmule, vičite, ja bih to rado imala na svom gruntu.

  8. #8
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Peterlin, sestrična MD-a ju je kupila ima godina ili dvije, saznam ti sutra, pliz samo pp za podsjetnik.

  9. #9
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,195

    Početno

    a jel si skunula kožicu prijew kuhanja?

  10. #10
    Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,351

    Početno

    Nisam, bile su jako gnjecave, pa sam ih samo prepolovila i stavila kuhati.
    Samo je onda malo problem kod pasiranja jer bi ih trebalo nekako procijediti da se ne zacepljuju rupice na pasirki.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •