Results 1 to 47 of 47

Thread: Brze i mučo fine torte

  1. #1
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default Brze i mučo fine torte

    Trebam napraviti tortu za subotu.
    Imam vremena u petak od 15.30 do 17 sati, trebam brze i fine recepte.
    Obično u takvoj stisci radim jogurticu, ali nju sam i prošli put.

    Pada mi na pamet i nešto s kompotom od višanja kuhanim u pudingu, ili marelica,...

  2. #2
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Cheesecake, pa mozes gore dodati sumsko voce i njegov preljev?

  3. #3
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Nije loša ideja. Osim što mi se malo preduge peče, ne znam da li ću stiči.
    I ako stavim preljev, ne mogu jestivu pokrivku, a torta je za dječji rođendan.

  4. #4
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Mozes i bez preljeva, naravno. Ubacis pokrivku, a naokolo npr. ukrasis jos vocem.

    A imas i tzv. no bake cheesecake - pogledaj ovo, npr. (a ima masa tih recepata na netu, jer su LCHF): http://www.joyofbaking.com/NoBakeCheesecake.html

  5. #5

    Default

    zašto ne ispečeš biskvit u četvrtak, pa ga u petak samo nafilaš?

  6. #6
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    ma kupi tortu

  7. #7

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,135

    Default

    Kupi beze kore i filaj s voćem i šlagom ili/i čokoladnom kremom.

  8. #8
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    n.grace je dala zgodan recept za laganu ljetnu tortu od jagoda.

    Ne znam napamet, ali ide obični biskvit, pa jagode, a gore krema od pudinga i šlaga.

  9. #9
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Ovu sam ja planirala za petak (isto u vremenskoj stisci)

    http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=1477

  10. #10

  11. #11
    Smajlich's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,136

    Default

    Možda i ova ako je za dječji rođendan: http://www.coolinarika.com/recept/741174/ , a ova je posebno mljac: http://www.coolinarika.com/recept/bueno/ jedino ja koristim lješnjake umjesto oraha.
    Last edited by Smajlich; 23.05.2012 at 17:44.

  12. #12
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    apsolutno beze
    ili dižestiv keksi dole bez pečenja, sjeckane marelice i breskve iz kompota, sir zblendan sa vrhnjem za šlag i štaub šećerom gore i dan prije u frižider da se prožme. prije posluživanja ukrasi jagodama na vrhu
    ili varijacija keksi, borovnice, gore nutela izmiksana savrhnjem za šlag

  13. #13

  14. #14
    Zara1's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,545

    Default

    http://bite-my-cake.blogspot.com/201...i-bijelom.html
    torta sa sirom i visnjama, nista se ne pece
    meni definitivno no1

  15. #15
    MarijaP's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Twin Peaks
    Posts
    2,066

    Default

    Quote Originally Posted by TeFil View Post
    Kupi beze kore i filaj s voćem i šlagom ili/i čokoladnom kremom.
    Moze malo detaljnije, molim?
    S omjerima i brojem i velicinom kora.

  16. #16
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Ispeci dan ranije, itako je uvijek finija kad malo odstoji, sastojci se bolje sljube

  17. #17
    Cheerilee's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Čakovec
    Posts
    2,617

    Default

    Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    http://bite-my-cake.blogspot.com/201...i-bijelom.html
    torta sa sirom i visnjama, nista se ne pece
    meni definitivno no1


    Ovo mi je odličan recept,
    nedavno sam ga dobila!

  18. #18
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by kinder View Post
    Ispeci dan ranije, itako je uvijek finija kad malo odstoji, sastojci se bolje sljube
    To i je dan ranije. Tortu trebam u subotu, pečem je u petak, a u petak sam doma samo od 15.30 do 17.

    Imam plan, mislim da bi trebalo biti ok.
    Biskvit napravim u četvrtak kasno na večer i skuham puding od vanilije u kompotu od marelica. To nalijem u kalupu vruće na vruće i ostavim da se hladi do drugog dana.
    Drugi dan u ovom kratkom vremenu izmiksam ipak jogurticu i nalijem na to. Hladim do drugog dana i u subotu samo ukrašavam.
    Valjda bude ok.

  19. #19

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Imam plan, mislim da bi trebalo biti ok.
    Biskvit napravim u četvrtak kasno na večer i skuham puding od vanilije u kompotu od marelica. To nalijem u kalupu vruće na vruće i ostavim da se hladi do drugog dana.
    Drugi dan u ovom kratkom vremenu izmiksam ipak jogurticu i nalijem na to. Hladim do drugog dana i u subotu samo ukrašavam.
    Valjda bude ok.

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    zašto ne ispečeš biskvit u četvrtak, pa ga u petak samo nafilaš?
    ja sam nevidljiva?

  20. #20
    dunja&vita:-)))'s Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    zg
    Posts
    1,891

    Default

    Da se prikrpam temi kad se već spominju beze kore- gdje u Zagrebu kupiti beze kore, a da su jeftinije nego kod Vinceka (20 kn/kom) ?

  21. #21
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by dunja&vita:-))) View Post
    Da se prikrpam temi kad se već spominju beze kore- gdje u Zagrebu kupiti beze kore, a da su jeftinije nego kod Vinceka (20 kn/kom) ?
    bilo gdje su finije nego kod vinceka

  22. #22
    mali karlo's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,463

    Default

    Ja sam neki dan beze kore kupila u "horak" slasticarni. I puuuno su bolje neg kod vinceka. Njihove su mi se totalno razvodnile drugi dan nakon sto sam napravila tortu, a ove iz horak-a su nakon 2 dana omeksale lijepo al nisu pustile nikakvu vodu.


    E da i dvije sam platila 36kn

  23. #23

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,135

    Default

    Quote Originally Posted by MarijaP View Post
    Moze malo detaljnije, molim?
    S omjerima i brojem i velicinom kora.
    3 beze kore. Ja kupim one manje (dosta su velike bez obzira što se vode pod manje).
    Ako radim s voćem i šlagom slažem na privu i drugu koru, a sa trećom pokolopim. Na treću nekad stavim, a nekad ne - ovisi koliko mi je ostalo svega - voća i šlaga - lijepo poslagano za ukras.
    Ako radim s čokoladnom kremom - u slatko vrhnje cca 1/2 l ubacim cca 20 dag rastopljene čokolade za kuhanje. Zagrijem (ne smije zavriti) da se sve poveže. Pustim ohladiti i onda izmiksam. Zatim tu kremu stavljam na beze kore - kad imam voća stavim i voće. Posebno pašu maline, kupine i ostalo "crveno" voće.
    Ostaviti u frizideru da se prožme.

  24. #24

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,135

    Default

    Quote Originally Posted by dunja&vita:-))) View Post
    Da se prikrpam temi kad se već spominju beze kore- gdje u Zagrebu kupiti beze kore, a da su jeftinije nego kod Vinceka (20 kn/kom) ?
    Ja obično kupim u Domjanićevoj, ona slastičarna na početku. Mislim da sam zadnji put male (uopće mi nisu tako male) platila 10 ili 12 kn komad. Uvijek su mi jednake kvalitete, kupujem već duuugoooo.

  25. #25
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    nsjprhkije su u princessu, ali isto koštaju
    Last edited by pikula; 23.05.2012 at 22:20.

  26. #26
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja sam nevidljiva?
    Ma nisi, nikako.
    Prva opcija je bila da ni u ludilu ne radim biskvit toliko ranije, ali kad sam preračunala vrijeme vidim da nema druge.

  27. #27
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by pikula View Post
    nsjprhkije su u princessu, ali isto koštaju
    mene su totalno razočarale. velika košta 22 kn, jako su tanke, bile su zaljepljene za papir pa sam ga teškom mukom skinula.

    Prošli put sam ih kupila u slastičarni Šime, u Petrinjskoj i odlične su.Duplo su deblje od ovih u Princessu, a i jeftinije (velika 18 kn, mala 10 kn).

  28. #28
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by TeFil View Post
    Kupi beze kore i filaj s voćem i šlagom ili/i čokoladnom kremom.
    Ovo je tzv.Pavlova torta,stvarno ne možeš pogriješiti što god staviš. Slažeš koru pa šlag pa neko voće. Zadnji put sam jela sa Ledovim zamrznutim šumskim voćem i bila je odlična.

  29. #29
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,713

    Default

    Javila mi je kuma recept od torte koju radi njezina rođakinja u Njemačkoj. Kaže da je torta na bila pravi hit, a znate da se u Njemačkoj baš ne mute neki komplicirani kolači.
    Treba ti :
    Kore za biskvit (tri komada) -u nedostatku vremena mogu i kupovne
    1 l sl. vrhnja za šlag ili nekoliko šlag pjena za umutiti u istoj količini
    Pakiranje ferrero roshe

    -Umješaš šlag , smrviš/narežeš sitno Ferero roshe i umješaš u šlag, malo namočiš biskvit sa žlicom -dvje mlijeka, premažeš smjesom šlaga i ferrera. I to je to.
    Last edited by sirius; 24.05.2012 at 08:21.

  30. #30
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by pepi View Post
    mene su totalno razočarale. velika košta 22 kn, jako su tanke, bile su zaljepljene za papir pa sam ga teškom mukom skinula.

    Prošli put sam ih kupila u slastičarni Šime, u Petrinjskoj i odlične su.Duplo su deblje od ovih u Princessu, a i jeftinije (velika 18 kn, mala 10 kn).
    Šime Petrović

    Hvala što si me podsjetila!

  31. #31

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,135

    Default

    Quote Originally Posted by pepi View Post
    Ovo je tzv.Pavlova torta,stvarno ne možeš pogriješiti što god staviš. Slažeš koru pa šlag pa neko voće. Zadnji put sam jela sa Ledovim zamrznutim šumskim voćem i bila je odlična.
    Vidiš, vidiš, ovo nisam znala... thx.
    Mi to sve zovemo samo "beze" i uvijek sve ode.

  32. #32

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    http://forum.roda.hr/threads/29950-B...a-i-vo%C4%87em
    Ovaj Anekin kolač je super jednostavan, a prefin. Kora je jednostavna i ne treba puno sastojaka, lako se prereže, samo je treba dobro natopiti. Dok se kora peče opereš jagode, malo pošećeriš da puste sok (kojim ja zalijem kore) i dok se kora malo ohladi pripremiš kremu (može i bez sira, samo šlag, odlično je samo se brže pojede). I sve je gotovo za cca 1 h s pripremama i hlađenjem kore i filanjem. I najbolja je sutradan.

  33. #33
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by sirius View Post
    Pakiranje ferrero roshe
    Ima pakiranja u vise velicina, koje?

  34. #34

    Default

    ja sam neki dan radila anekin kolač
    stavila sam zagrebački svježi kravlji sir, super svjež
    i bilo mi je nekako kiselkasto od sira, baš mi je smetala ta sirasta kiselina koja se nije mogla ubiti sa šećerom
    bila je lijepa (mada je biskvit bio neravnomjerno presječen )
    i nije to bilo loše, ali mi je bila presirasta

  35. #35

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja sam neki dan radila anekin kolač
    stavila sam zagrebački svježi kravlji sir, super svjež
    i bilo mi je nekako kiselkasto od sira, baš mi je smetala ta sirasta kiselina koja se nije mogla ubiti sa šećerom
    bila je lijepa (mada je biskvit bio neravnomjerno presječen )
    i nije to bilo loše, ali mi je bila presirasta
    Ja stavim ovu skutu iz Lidla i njihovo vrhnje u čašici, ne bude sirasto. A može i samo šlag, bez sira. Tako je još i bolje, skroz lagano, samo ode prebrzo.

  36. #36

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG
    Posts
    883

    Default

    Torta Čokolada u 4 boje je isto jako jednostavna i uklapa se u zadani vremenski rok http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/
    Uzmeš čokse u 2 boje ili čak jednoj ako ti je ovo puno i rastopiš ih u mikrovalnoj (brže je)

  37. #37
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by kloolk View Post
    Torta Čokolada u 4 boje je isto jako jednostavna i uklapa se u zadani vremenski rok http://www.coolinarika.com/recept/co...u-cetiri-boje/
    Uzmeš čokse u 2 boje ili čak jednoj ako ti je ovo puno i rastopiš ih u mikrovalnoj (brže je)
    Ovo sam jednom radila, bilo je prefino.
    Uopće se nisam te sjetila. Šteta, več sam kupila sastojke za drugu.

  38. #38
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja sam neki dan radila anekin kolač
    stavila sam zagrebački svježi kravlji sir, super svjež
    i bilo mi je nekako kiselkasto od sira, baš mi je smetala ta sirasta kiselina koja se nije mogla ubiti sa šećerom
    bila je lijepa (mada je biskvit bio neravnomjerno presječen )
    i nije to bilo loše, ali mi je bila presirasta
    Kaj je to anekin kolač? Promaklo mi je...

  39. #39

  40. #40
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    Ahaaaa, hvala!

  41. #41
    pikula's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    doma
    Posts
    6,546

    Default

    ja ne znam zakaj mene ignorirate LOL
    evo mi smo dana jeli dižestiv kekese smrvljene i navlažene s deci mlijeka i pola deci sirup šumsko voće, 50gr krokant lješnjak natisnuto u kalup,
    gore jagode sjeckane 500gr posuto štaub šećerom
    gore izmiksano 250gr abc sir, pola llitre vrhnja za šlag, 50 gr instant kakaa (alnatura, ali može i neskvik i sl.)
    bilo je gotovo za 20 minuta i pojedeno u hipu, a ljepo je i izgledalo
    na kraju sam ukrasila višnjama iz domaćeg pekemza i krokantom

  42. #42
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Kako je na kraju završilo ?
    Sve stigla?

  43. #43
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Sve stigla. Bilo je po onom gore planu.
    Ispekla sam obični biskvit (u četvrtak), jedino sam dodala malo oraha u njega.
    Prerezala na pola, stavila narezane marelice, od vode iz kompota skuhala puding i zalijala.
    Drugi dan sam napravila jogurticu i zalijala i na dan "dostave" stavila gornji biskvit i ukrasila vrhnjem za šlag.
    Bila je ok torta.

  44. #44
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Quote Originally Posted by Zara1 View Post
    http://bite-my-cake.blogspot.com/201...i-bijelom.html
    torta sa sirom i visnjama, nista se ne pece
    meni definitivno no1

    Napravljena, prespavala u frižideru. I skoro nestala. Odličan recept, hvala.

  45. #45
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,293

    Default

    Prvi put sam ovdje pročitala da se beze kore kupuju. Što je velegrad!! Ja tooo radim...i ja bi gotove kupilaaa.

    I što je "jogurtica"?

    Što ću ja svega ovdje naučiti!

  46. #46
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    "Jogurtica" je jogurt torta.
    Za kore ne znam napamet recept. izgledaju slično kao prhko tijesto na koje ide snijeg od bjelanjaka sa šećerom i bademi, a fila izgleda ovako:
    - 3 šlag pjene miksaš po uputstvima, dodaš šećer (po receptu valjda 20 dkg), ja stavljam odokativno, onda dodaš 3 čvrsta jogurta i na kraju želatinu (stavljam 3 u prahu pomiješane s 9 žlica hladne vode, pa kad nabubri 9 žlica vrele vode).
    Tu filu ulijevaš u kalup na prvu koru, možeš staviti friškovoće, ili iz kompota i na vrh ide druga kora.

    Edit: beze se ni kod nas ne kupuju. Nema.
    Last edited by Anemona; 28.05.2012 at 07:56.

  47. #47
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    "Jogurtica" je jogurt torta.
    Za kore ne znam napamet recept. izgledaju slično kao prhko tijesto na koje ide snijeg od bjelanjaka sa šećerom i bademi, a fila izgleda ovako:
    - 3 šlag pjene miksaš po uputstvima, dodaš šećer (po receptu valjda 20 dkg), ja stavljam odokativno, onda dodaš 3 čvrsta jogurta i na kraju želatinu (stavljam 3 u prahu pomiješane s 9 žlica hladne vode, pa kad nabubri 9 žlica vrele vode).
    Tu filu ulijevaš u kalup na prvu koru, možeš staviti friškovoće, ili iz kompota i na vrh ide druga kora.

    Edit: beze se ni kod nas ne kupuju. Nema.
    Bravo za tortu!

    Inače, nije nikakva mudrost napraviti beze kore doma, ali ja sam lijena jer to se treba 100 godina sušiti i ne mogu reći da su mi baš fine.

    Kad su mi klinci bili mali i nije mi se dalo puno filozofirati oko torte, obično bih kupila crne biskvitne kore, šlag (bilo kakav - može čak i iz vrećice, bitno da ga ima dovoljno) i staklenku višanja i napravila bih domaČu švarcvaldicu za 10 minuta. Domaći štih daje joj žlica domaćeg džema od višanja (toga kod mene najčešće uvijek ima) za premazivanje kora + posipanje cimetom. A i klinci mogu sudjelovati u izradi takve torte.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •