Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Brze i mučo fine torte

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"Jogurtica" je jogurt torta.
    Za kore ne znam napamet recept. izgledaju slično kao prhko tijesto na koje ide snijeg od bjelanjaka sa šećerom i bademi, a fila izgleda ovako:
    - 3 šlag pjene miksaš po uputstvima, dodaš šećer (po receptu valjda 20 dkg), ja stavljam odokativno, onda dodaš 3 čvrsta jogurta i na kraju želatinu (stavljam 3 u prahu pomiješane s 9 žlica hladne vode, pa kad nabubri 9 žlica vrele vode).
    Tu filu ulijevaš u kalup na prvu koru, možeš staviti friškovoće, ili iz kompota i na vrh ide druga kora.

Edit: beze se ni kod nas ne kupuju. Nema.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 28.05.2012. at 08:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    "Jogurtica" je jogurt torta.
    Za kore ne znam napamet recept. izgledaju slično kao prhko tijesto na koje ide snijeg od bjelanjaka sa šećerom i bademi, a fila izgleda ovako:
    - 3 šlag pjene miksaš po uputstvima, dodaš šećer (po receptu valjda 20 dkg), ja stavljam odokativno, onda dodaš 3 čvrsta jogurta i na kraju želatinu (stavljam 3 u prahu pomiješane s 9 žlica hladne vode, pa kad nabubri 9 žlica vrele vode).
    Tu filu ulijevaš u kalup na prvu koru, možeš staviti friškovoće, ili iz kompota i na vrh ide druga kora.

Edit: beze se ni kod nas ne kupuju. Nema.
    Bravo za tortu!

Inače, nije nikakva mudrost napraviti beze kore doma, ali ja sam lijena jer to se treba 100 godina sušiti i ne mogu reći da su mi baš fine.

Kad su mi klinci bili mali i nije mi se dalo puno filozofirati oko torte, obično bih kupila crne biskvitne kore, šlag (bilo kakav - može čak i iz vrećice, bitno da ga ima dovoljno) i staklenku višanja i napravila bih domaČu švarcvaldicu za 10 minuta. Domaći štih daje joj žlica domaćeg džema od višanja (toga kod mene najčešće uvijek ima) za premazivanje kora + posipanje cimetom. A i klinci mogu sudjelovati u izradi takve torte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •