-
Ako je dijete atopičar i ima ponavljane opstruktivne bronhitise postoji mogućnost da je alergičar( asmatičar) tako su meni objasnili..
Ja sam sa mlađom kad ju je ulovilo otišla na Srebrnjak navećer i u roku od sat vremena imali samo kks, diagnozu, temeljiti čišćenje nosa ( a doma sam ju usisala) i 2 inhalacije ventolinom..
Pričam to zato što su oni ipak specijalisti za bolesti dišnih puteva i obije su mi tamo pacijenti ( iako mi je jako krivo kaj je dr. Frković otišao na Rebro) i od kada su na terapiji bronhitisi se ne ponavljaju.
Ako se radi fizikala sa lupkanje najbolje je koristiti lupkalicu ( kod njih se kupi) ili se jako dobro improvizira sa maskom od babyhalera( dio koji ide na lice) koji se začepi sa onim gumenim čepom od fiziološke i tako se fino stvori vakum pri lupkanju, kukovi moraju biti viši od glave i lupka se bar 5-10 min da bi bilo učinkovito, posebno se treba paziti da se ne lupka po bubrezima i kičmi, lupka se i bočna strana grudnog koša.
Umjesto silnih sirupa i bisoleksa isti efekt imaju povećane količine vode a ako dijete ne želi piti ili ne pije dovoljno postoji mogućnost da se ni temperatura ne da skinuti ( odgovor na moje pitanje zašto čak i nakon čepića temperatura ne ide dole).
Svašta ja nadrobila,
držim fige da se ne ponovilo.
Posljednje uređivanje od ribice : 25.05.2012. at 10:12
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma