Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
ribice hvala! Eto to me zanimalo.
Nije da prizivam vraga, ali atopičarka je.
Ovaj put mi je pedica kazala da je ovo bila viroza na koju se prilijepila alergija i eto što smo dobili.
Mene samo zanima, u slučaju ponavljanja što napraviti, a ne da dođem u doktora ili nedaj Bože na hitnu i blenem.
A u biti ne možeš spriječiti, mi idemo čim nas malo krene kod peda na slušanje da se nije opet razvio bronhitis, imala je starija do sada i 2 x upalu pluća ( virusne).
Ako će ti se još ponoviti naruči se na pregled na Srebrnjak ( ili negdje gdje možeš dobiti kompletan pregled) koji uključuju alergotestiranje.
Tražila sam sama peda uputnicu i naručila se, tamo uzmu anamnezu, izmjere dijete, donesi dosadašnju povijest bolesti ( ped ti napiše) i prick testom provjere par alergija.
Starijoj je dr. Frković odmah izvadio ukupni IgE i specifični na najčešće alergene a sada kada sam došla s mlađom samo je bio prick test.
Rezultati su za par minuta i onda se odredi terapija, kažu da u ranoj dobi nisu baš precizni rezultati na alergotestiranje ali mislim da tu vrijedi pravilo kao i kod trudnoće, ako je pozitvan ziher si da je alergičar a ako je negativan i opet postoji mogućnost da je alergičan..