Đumbir u vrtu, ili u loncu?

Tema: Đumbir u vrtu, ili u loncu?

1. Ifigenija avatar

Ifigenija said:

Početno Đumbir u vrtu, ili u loncu?

Meni, uzoritoj domaćici proklijao đumbir, onako pravo, ima dva stabalca od po tri-četiri centimetra, i sad se bavim mišlju, kad već hoće, da ga zasadim. Piše na netu da voli rastresito tlo, puno vlage, sjenu (očito je iz tropa), neki kažu da je u redu i u dvorištu, neki u loncu, a ja se pitam imate li kakvo iskustvo?

2. Peterlin avatar

Peterlin said:

Početno

Imam 0 iskustva, ali pozdravljam ideju! Malo egzotike u vrtu, pa zašto ne? Baš si me dovela u napast, ali nemam idealne uvjete (tlo koje imam na raspolaganju nije rastresito i dosta je suho). Uostalom, zašto ne bi probala jedan gomolj u vrt, a drugi u lonac?

Našla upute ovdje: http://www.tropicalpermaculture.com/growing-ginger.html

3. mašenka avatar

mašenka said:

Početno

Vrtlarica s tv-a je prije par tjedana sadila u lonac. Ako se dobro sjećam, mislim da je govorila da bi mu bilo hladno prezimiti nezaštićen a za nove gomolje treba cca godinu dana.
    Ja sam jednom probala ali u definitivno premale vaze pa je propalo. Inače izgleda baš fora, i sad si me sjetila da ih i ja hoću zasaditi za terasu .

4. Beti3 avatar

Beti3 said:

Početno

Super ideja! I ja ću jednog u lonac. Da vidim što će ispasti. I batat sam prvo stavila kao ukras, a na kraju bilo i koristi.

5. Davor avatar

Davor said:

Početno

U tvom kraju zima nije toliko oštra pa ti se možda posreći i s đumbirom.

6. SikaPika avatar

SikaPika said:

Početno

he he, a ja mislila kad si rekla u lonac, da bi ga skuhala
    baš sam guska
    ajde, baš me zanima kako će ti uspjeti pa i ja dogodine na balkon