Imam jedno pitanje, zanimaju me vasa iskustva.
Naime, nama se dogada da kada izlazimo vani na duze vrijeme (nekoliko sati), Manuel znatno manje sisa, a kao posljedica toga je i da manje piski. Mokraca mu je dosta koncentrirana i kolicinski je manja. Doji na zahtjev, ali cini mi se da on tada ne bi trazio cicu sve dok se stvarno ne bi izgladnio jer ga je previse pocela zanimati okolina, sve snima oko sebe i bas ako da zaboravi da treba i jesti/piti/cicati. Medutim, kada mu ja ponudim iako nije trazio, vec ja mislim da bi bilo vrijeme (ne gledam na sat nego intuitivno) zna se cesto dogoditi da posisa na brzinu samo malo, ono kao tek toliko da utazi na brzinu zed i gotovo. Okrece glavicu i nece vise. Obicno to bude nakon refleksa otustanja mlijeka, dakle posisa to mlijeko, ali se ne trudi sisati vise od toga. Meni se cini da svejedno malo posisa, a to vidim i po mokraci. Da smo kod kuce vec bi npr. piskio 3-4 puta, a kada smo vani piski jednom, u istom vremenskom razdoblju. Koliko bi zapravo trebao piskiti? Kako da se orijentiram s obzirom da ne mogu slijediti onaj standard od 5-6 mokrih pelena dnevno?

Sa druge strane kada smo izvan kuce imamo manje nezgoda. Ne znam kako to objasniti, ali mislim da samim time sto smo negdje vani na drugom mjestu za njega predstavlja jednu vrstu "stresa", ili "napora", i onda me slusa bolje nego kada je u svom ambijentu. Zaista, kod kuce kao da je previse opusten pa zna piskiti i da mi uopce prije ne da nikakav znak, ili ako ga stavim u poziciju nece piskiti, iako bi trebao pa onda kasnije opet ode u gace. A dok smo vani, ja ga isto normalno stavljam piskiti i ne trebam cekati dugo jer je za par sekundi sve vec gotovo, iako piski npr. manju kolicinu, znaci nije mu mjehur bio bas pun.
Stekla sam dojam da ima povjerenja u mene, i da me bas poslusa kada smo tako vani. Ne trebam se bojati nezgode ako ga redovito stavljam, i gledam njegova znakove koji su ociti (kada on hoce da budu).
Jedno me sada zabrinjava ta kolicina mokrece koja se u zadnjih dana smanjila, kada smo izlazili malo duze. Ponavljam, kada smo kuci cica bez problema.