Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: što je i kako se koristi verrumal losung

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno što je i kako se koristi verrumal losung

S obzirom da su upute na njemačkom, zanima me što je točno verrumal losung i kako se koristi, hvala

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom da su upute na njemačkom, zanima me što je točno verrumal losung i kako se koristi, hvala
    koliko vidim to je za bradavice.
    stavlja se na bradavicu, nakon čega stvara tanki film koji moraš odstraniti prije sljedećeg nanošenja.
    prodire duboko u bradavicu i okolno tkivo pa se ne smije koristiti ako si alergična na bilo koji od sastojaka.
    ne smije se koristiti za vrijeme trudnoće, dojenja, kod dojenčadi, kod bolesnika s bubrežnim oštećenjima i ako si u toku zadnja 4 tjedna bila zaražena vodenim kozicama ili herpes zosterom.
    Posebno ga ne smiju koristiti bolesnici koji koriste Phenytoin za epilepsiju, šećeraši i oni koji imaju problema s cirkulacijom.
    Piše da se mora koristiti pod strogim liječničkim nadzorom i ide samo na recept pa ne znam koliko je pametno to ovako, jer ima još hrpa toga napisanog.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mom sinu ga je prepisao dermatolog, platili smo 106 kuna jednu bočicu. Ali, sin je veliki, nije dijete.
    Treba lagano dotaknuti bradavicu, pazeći da se ne dotakne ništa okolo. Staviti vrlo malo lijeka, manje od kapljice. Počekati dvadesetak minuta i tada isprati vodom. Napravi se bijela kao korica i to se skine, a skupa s tim ide gornji dio bradavice. Za bradavicu na palcu ruke trebalo je dvadesetak dana, jednom dnevno, ali može i dvaput. Ne smije se upotrebljavati duže od mjesec dana, tako nam je rekao,
    I da, bradavica je nestala.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja curka ima 7 god., ne znam koja je donja granica za uzimanje toga, pitala sam dermatologinju, ne zna ni ona, rekla je da provjerim pa da dodjem po recept, međutim, ja kupila u ljekarni odmah, ali ni magistra nije znala koja je donja granica. Nisam sigurna što bih, ali luda sam više, idemo na ono s dušikom od 9 mj. i stalno se stvaraju nove.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Možeš koristiti mi smo je dobili za klinca u toj dobi od privatne dermatologice.Nama je rečeno da područje oko bradavice namažemo nekom masnom kremom da zaštitimo kožu,kap na bradavicu(navečer)kada se osuši prespavati s tim i ujutro uzeti rašpicu i postrugati.Jedino se ne mogu sjetiti koliko smo dugo koristili.Ali nije nam pomoglo smanjilo se je,ali ne do kraja.Bila je na kažiprstu.Na kraju su bake mazale rosopasom kad je bio kod njih.Ali ne kapima već pravom,kapi isto nisu pomogle....Pa čak ni kirurško odstranjivanje-korijen je bio očito jako duboko.Isto smo se dugo mučili s tim.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko ja vidim nije samo za dojenčad.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, ovdje su uputstva na engleskom
    http://www.sleepmedicine.org/verrumal.html

Ne preporučuju maloj djeci, ustvari samo infants spominju. Pitaj dermatologa.

Istovremeno smo pisale.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 24.05.2012. at 16:17

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tnx beti na prijevodu, međutim, ne razumijem ovo kod oka, moja ima na kapku i ispod oka, gdje na kraju smije?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama je rekao da pazimo da ne dođe u dodir s okom, da palcem slučajno ne dodirne oko za vrijeme onih dvadeset minuta. Stvarno ne znam da li smije kraj oka. To bi ipak trebala pitati okulistu. I za potkožne one žute prištiće kod oka, se ide okulisti da poreže i istisne, a ne dermatologu. Ja verrumal ne bih stavljala blizu oka. To je agresivno. Da vidiš kako pojede bradavicu.
    Najbolje da se još malo raspitaš.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anima prvotno napisa Vidi poruku
    tnx beti na prijevodu, međutim, ne razumijem ovo kod oka, moja ima na kapku i ispod oka, gdje na kraju smije?
    Ni na jedno, koliko ja znam - samo na ruke i noge.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne bih ni u kom slučaju mazao dijete fluorouracilom!!!!!
    Oni koji su mazali, pa dobro prošli, imaju sreću.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovdje je bolji prijevod na engleski:
    http://www.mims.com/Singapore/drug/i...soln?type=full
    Ovdje
    su dodatne informacije za proizvod sa jednakim sastavom djelatnih tvari, na engleskom:
    http://www.scottishmedicines.org.uk/...or_website.pdf

Ako netko silno želi s time mazati dijete, mora jako, jako paziti da dijete ne pojede otopinu (guranjem prtiju u usta).
    Posljednje uređivanje od mujica : 25.05.2012. at 14:56

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naime, ovdje je SPC za Efudix kremu koja ima 5% koncentraciju fluorouracila, a ne 0,5 kao Verrumal.
    http://www.medicines.org.uk/emc/medi.../Efudix+Cream/
    Significant systemic drug toxicity is unlikely via percutaneous absorption of fluorouracil when Efudix is administered as per the approved prescribing information. However the likelihood of this is increased if the product is used excessively, especially on skin areas in which the barrier function is impaired (e.g. cuts) and/or in individuals with deficiency in dihydropyrimidine dehydrogenase (DPD), see section 4.8. DPD is a key enzyme involved in metabolising and eliminating fluorouracil
    A tko od nas zna ima li dijete DPD deficijenciju?

Ako postoji alternativa toj kremi, ja bih koristio alternativu (npr. takozvano spaljivanje, koje je u stvari zamrzavanje)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

D.je na Šalati ordiniran Verrumal za bradavice. Muči me par stvari, sloj koji nastane nakon svake upotrebe treba odstraniti, pokušavam ga sastrugati noktima no ide jako teško, na taj način skoro da zagrebem pola bradavice( nekoliko ih je dosta velikih) pa se bojim da ga ne ozljedim. Probala sam i s rašpicom za nokte no ona je valjda prenježna jer mi isto tako ništa ne ode. Možda stavim premalo te tekućine no bojim se da mi se ne izlije na zdravu kožu...?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    D.je na Šalati ordiniran Verrumal za bradavice. Muči me par stvari, sloj koji nastane nakon svake upotrebe treba odstraniti, pokušavam ga sastrugati noktima no ide jako teško, na taj način skoro da zagrebem pola bradavice( nekoliko ih je dosta velikih) pa se bojim da ga ne ozljedim. Probala sam i s rašpicom za nokte no ona je valjda prenježna jer mi isto tako ništa ne ode. Možda stavim premalo te tekućine no bojim se da mi se ne izlije na zdravu kožu...?
    Kozu okolo namazi sa slojem neke masne kreme,postruzi raspicom koliko ide......

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moj je muž s tim pokušao, nakon što mjeseci zaleđivanja nisu pomogli, i ni to nije bilo učinkovito. Na stopalu je godinama vukao tu bradavicu, dok slučajno nije na ponudi dana naletio na lasersko odstranjivanje. Otišao 3x i rješio se
    Eto, možda nekom pomogne..
    ..neznam samo jel smiju djeca

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pozdrav svima! Jel se sjeća netko gdje ke kupio taj proizvod, s obzirom da ga nema u dugoselskim ljekarnama? Hvala

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Na Dolcu. u zgradi s desne strane je apoteka na prvom katu mislim

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imam ti ga ja još pola u bočici. Nemogu ti poslat poruku, daj neki mail..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •