Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Posebnija, egzotičnija jela od blitve i kupusa, a može i od drugih običnih namirnica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čekam hoće li netko staviti nabujak, pa evo ću ja. Nije egzotično, ali je drugačije.

Skuhaš povrće, kelj ili kupus ili blitvu ili ča ćeš. Nasječeš na rezance ili po volji oblike. Oko pola kile.

Skuhaš rižu, smeđu ili bijelu. Ja skuham jednu šalicu.

Stučeš dva do tri bjelanjka u snijeg.

Pomiješaš u zdjeli rižu, povrće, 2-3 žutanjka i 2-3 tučena bjelanjka, začine po želji, sol, papar a možeš i bilo što egzotično kakve ste već volje taj dan.

Pleh namazati uljem i posipati mrvicama, uliti smjesu i staviti u vruću pećnicu da se zapeče. Kad lijepo nabuja i požuti gore, gotovo je.

Servirati sa čime hoćeš. Sir, polpete, vrhnje, ma što god paše. Fino je i toplo i hladno, brzo gotovo, a drugačije.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Čekam hoće li netko staviti nabujak, pa evo ću ja. Nije egzotično, ali je drugačije.

Skuhaš povrće, kelj ili kupus ili blitvu ili ča ćeš. Nasječeš na rezance ili po volji oblike. Oko pola kile.

Pomiješaš u zdjeli rižu, povrće, 2-3 žutanjka i 2-3 tučena bjelanjka, začine po želji, sol, papar a možeš i bilo što egzotično kakve ste već volje taj dan.

Pleh namazati uljem i posipati mrvicama, uliti smjesu i staviti u vruću pećnicu da se zapeče. Kad lijepo nabuja i požuti gore, gotovo je.

Servirati sa čime hoćeš. Sir, polpete, vrhnje, ma što god paše. Fino je i toplo i hladno, brzo gotovo, a drugačije.

Ovaj recept mi s dopao pa sam ga danas isprobala, sa zeljem. Dinstala sam luk, mrkvu, peršin, celer pa zelje na to, uz lagano podlijevanje. Začinila lagano i nakon toga pomiješala s rižom, žumanjcima i bjelanjcima kako si opisala.

Finoooo, svi smo se najeli, od 1-37 god.!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Ovo sam kuhala danas, s keljom, i draga Beti - hvala ti!

MM, inače ne voli kelj, i frktao je nosom kad je vidio što se kuha, ali kad je sjeo rekao je slovom i brojem - ovo se ne može kupiti, da ti žena skuha takav kelj, štogod to njemu značilo Zvučalo je kao da znači nešto dobro, pa ću ostaviti na tome.

Uglavnom - divan recept, i puno ukusnije od standardnog zalijevanja razmućenih cijelih jaja. Ja sam dodala i hrpicu domaćeg špeka i sve u svemu ovo je jelo za poslužiti gostima, za svetak, petak, svagdan, za nositi na izlet, što god želiš. Ovo sad ulazi u naše obiteljske klasike.

Preporučam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •