Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: spava na prsima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno spava na prsima

imam bebicu staru 13 dana..do jučer je sve super funkcioniralo..cica na zahtjev svaka 3 sata i nakon toga miran san..za to vrijeme je super jela..nije uopće spavala na prsima..aktivno bi jela 20 min..i onda jučer je počela zaspivati i nikako je probuditi..zaspe na cici ali se onda razbudi u krevetiću i plač..pokušavam je nahraniti ali to traje unedogled svaka pola sata..molim vas pomozite savjetima..šta se događa mojoj bebici??najviše od svega imam strah da ne ostane gladna..inače ona je jaka beba,super dobiva na težini(kaže patronažna),a u rodilištu nije uopće izgubila na kilaži..
    unaprijed zahvalna

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo cu vam pozeliti dobrodoslicu :D

i cestitati na dobrom startu :D

a sad problem - ono sto se tvojoj bebici najvjerojatnije dogadja je - skok u razvoju. dva tri dana je moguce da ce cesce traziti jesti, izgledati kao da se nije dobro najela i biti mozda nezadovoljna. taj period, koji je za majku posebno stresan, na srecu kratko traje, i nakon dva tri dana ponuda mlijeka podigne se na visu razinu - onu koja je bebi tada potrebna.

savjet - dojite, dojite, dojite i dojite :D tri dana brzo prodju, nemoj zaboraviti odmarati (pa je onda moguce spojiti ugodno s korisnim i dojiti cesce u krevetu ), piti dovoljno tekucine (koliko te organizam trazi), jesti i opet - dojiti

evo i link na tekst o skoku s naseg portala:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=260

sretno i javi kako vam ide

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma samo se malo mazi....
    mi evo već godina i nešto sitno i najdraže mu je zađonjati na siki. ja ga nekad pustim, pa onda izvadim siku, pa onda u krevetić. iskreno nekad upali pa zaspi, nekad ne.

ne brini se,mama, sikljenje umoriiiiii pa malo zapajki.
    :wink:

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hvala vam ja se zabrinula da mi je nestalo mlijeka(ne znam doduše kako budući da znam da vrijedi ponuda potražnja sistem),pa se pobojala da mi je dijete gladno i plakala cijelo popodne ..oko 16h je nahranila,nekako je održavala budnom da nešto pojede i onda je mirno spavala do 20h iako sam je ja budila kako bi i prije nešto pojela....joj nekad mi se čini da sve radim krivo ..
    da li radim pravilno što je budim za hranjenje ili je treba pustiti da odspava u komadu??
    hvala

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

litala,hvala od srca
    sad pročitala tekst i srce na mjestu...
    ubi me neznanje..
    pusa svima..sad mirna i sretna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitam na bebici :D

Da, imaš pravo- budi ju ako spava duže od tri sata!
    Još je mala :D
    Inače, preporuka je davati ISTU DOJKU UNUTAR DVA-TRI SATA (ukoliko bebica traži) kako bi pojela masno mlijeko u dojci.
    budući da znam da vrijedi ponuda potražnja sistem
    :D :D
    Pokazatelji da je beba dobro pojela- primila dovoljno tekućine su slijedeći:
    1. 5-6 mokrih pelena dnevno
    2. lijepa i zategnuta koža
    3. dobro raspoloženje
    4. kakanje- povukla je masno mlijeko

Guštajte! :D

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo je vazno:
    3. dobro raspoloženje
    s tim da bi trebala kakati najmanje 3 puta dnevno.

ima beba koje i inace jedu samo 5 minuta i to je to, onda zaspe pa se probude za pol sata, sat. mislim da je stvar u bebi a ne u mlijeku.
    ja svoje prve dvije nisam mogla nagovoriti da jedu duze od 5 minuta nikako. ali takve su i sada - malo jedu :D
    a treca je od pocetka jela dugo i jos uvijek vise jede od starijih sestara.

ono sto mozes probati:
    - kad vidis da se jaci mlaz mlijeka malo samnjio, probaj raditi kompresije grudi, malo kao da se izdajas dok beba sisa, mozda ce taj jaci tok mlijeka potaknuti bebicu da jos doji
    - probaj tada kad beba zaspi, a ti mislis da je zaista malo jela, podignuti je, nositi koju minutu i vratiti na dojku
    - ono sto je jako poticajno za bebe je kontakt koza-koza, bebu se razodjene i zamota izvana u dekicu (ako niste bas u hladnoj prostoriji) a prema mami nema odjece (ima pelene naravno :D, a isprobate jel vam pase samo nogice razgolititi ili rukice i prsa)

vazno je da beba pojede jednu stranu do kraja, tj. ako malo jede i zaspi pa se probudi za pol sata, daj istu stranu. u dubini dojke je ono masnije i hranjivije mlijeko.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hvala vam..mazile se cijelo popodne..odnosno ja se privijala uz nju..guštale u bračnom krevetu same i odmarale..sad spava...a mama čezne za njom...puse

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anaviktorija prvotno napisa
    Čestitam na bebici :D

Da, imaš pravo- budi ju ako spava duže od tri sata!
    Još je mala :D
    Inače, preporuka je davati ISTU DOJKU UNUTAR DVA-TRI SATA (ukoliko bebica traži) kako bi pojela masno mlijeko u dojci.
    budući da znam da vrijedi ponuda potražnja sistem
    :D :D
    3. dobro raspoloženje

Guštajte! :D
    ja malog imam na prsima koliko god oce, on spava pa klopa i tako u krug

po noci zna odspavati i po 6 sati (rekli su mi da ga ne budim da je do 6 sati od obroka do obroka ok), a takodjer imamo noci kad je prikopcan na mene po citavu noc, malo cori malo jede

mi hranimo na zahtjev, u svemu sljedimo njegove zahtjeve (prema tetama s laktacije, i tetama iz biroa za konzultacije to je najbolje moguce sto mozes raditi za bebu)

hranjenje prema rasporedu, ostavljanje bebe da place (jer ako je pokupis kao razmazit ces je i slicne ludosti) je lose za bebu. beba koja trosi energiju na plakanje sporije se razvija jer trosi energiju na plakanje (zbog toga se preporuca odmah i svaki put odreagirati, presvuci pelenu, dati klopu ili se jednostavno maziti sa bebom)

ja sam imala strasnih problema sa kolicinom mlijeka, nisamo kuzili da nemam dovoljno i jedini nacin da skuzis koliko beba dobija je vaganje. mi smo imali dovoljno pelena a mali nije dobijao dovoljno. jedino se dalo skuziti po ponasanju da nesto nije kako treba, a nismo kuzili sto. cak smo bili uvjereni da ga muce grcevi...

prema LLL (i oni sudjeluju u mojim pateticnim pokusajima da povecam kolicinu mlijeka) pravo masno mlijeko se uhoda tek nakon negdje 6 tjedana, bar su meni tete tako objasnjavale

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o kakanju.....

kod dojenih beba za kakanje se moze dogoditi da ne kakaju i po 10 dana i to je prema tetama iz LLL i ovoj mojojs sa laktacije, i teti iz biroa za konzultacije sasvim normalno. kakanje nije indikacija da nema dovoljno mlijeka

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po pitanju tih famoznih 6 tjedana evo teksta s LLL:

At times, mothers are unnecessarily alarmed about their milk supply. They may not be aware of the normal process of breastfeeding. For example, by about the time a baby reaches 6 weeks to 2 months in age, mother's body has learned how much milk to make. Around this time, many women no longer feel “full”. In addition, baby may be only nursing for five minutes at a time. These are not signs of decreased milk supply. They simply mean that both mother and baby are becoming more adept at breastfeeding. Mother's body has adjusted to the requirements for her baby and baby has become very efficient at removing the milk.
    Some mothers become concerned about their milk supply if their baby begins to have fewer bowel movements. By about 6 weeks after the birth, colostrum is no longer present in a mother's milk. So this may mean that baby's bowel movements will decrease to one every day or even a few times each week. This is normal.
    Another age-related “false alarm” is that babies will experience several "growth spurts" in the first few months of life. Generally, these occur around two to three weeks, six weeks and three months of age or they may happen at any time. These are days when baby wants to nurse longer and more frequently to build up mother's milk supply. Follow baby's lead on this by letting him breastfeed as often and as long as he wants. This will help bring up milk supply quickly. The breasts work on the law of supply and demand. The more baby “tells” mother's breasts to make milk, the more milk she will have.

By allowing your baby to nurse more frequently for a few days, your body will receive the message that more milk is needed for your growing baby. Once your supply has increased, your baby will usually return to his usual routine.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, nije riječ o tome da majčino mlijeko do 6. tjedna ne sadrži mastan dio ( da je tako dijete ne bi moglo napredovati ), nego da je potrebno otprilike 6 tjedana pa i do 2 mjeseca da se dojenje uhoda i da se uspostavi ravnomjerna ponuda i potražnja.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo po pitanju piškenja i kakanja do i poslije 6 tjedana:
    THE FIRST SIX WEEKS
    Most babies, after the first few days, have two to five bowel movements every 24 hours, until they are about six weeks old. The stools should be as large as a US quarter to "count" in this number. Some babies will have more frequent bowel movements, and it is possible for a healthy baby to have fewer bowel movements. If a baby younger than six weeks has fewer than two bowel movements a day, that can still be a variation of normal provided that the baby has an adequate number of wet diapers, is known to be gaining weight at an adequate rate, and the stools produced are substantial in volume.
    After the first few days, a breastfed baby should have at least six to eight wet cloth diapers, or five to six disposables, in 24 hours. To gauge the wetness, pour 2-4 tablespoons (30-60 ml) of water on a dry diaper. This is how the normally wet diaper of a young baby feels. It is easier to judge wetness in cloth diapers. If you are using disposables, know that there is a wide variation in brands and types. One brand may not "feel wet" while another may feel soaked with the same amount of fluid. It may be helpful to place a facial tissue inside the diaper to help judge wetness.

AFTER SIX WEEKS
    It is normal for the bowel movements of a breastfed to decrease in frequency when the colostrum, which has laxative properties, is completely gone from the mother's milk after about six weeks of age. A baby this age may continue to have bowel movements as frequently as five times a day, sometimes even after every nursing. It is also normal for a breastfed baby older than six weeks to have only one bowel movement every few days. Some healthy babies will have only one bowel movement a week. When bowel movements are less frequent, they should be more profuse in volume. As long as the baby is gaining well, wetting sufficiently, and is happy and content there is no cause to be alarmed by infrequent bowel movements, and it is not necessary to give the baby a laxative, fruit juice, or any other "helpers." In fact, attempting to force bowel movements can have harmful consequences to your baby.

After the baby is about six weeks old, he may wet only five to six cloth diapers per day, but if so these diapers will be much wetter. As the baby's bladder grows, he can produce and hold more urine at a time. To judge wetness of a diaper for an older baby, pour 8 tablespoons (120 ml) onto a dry diaper. That would be considered a normally wet diaper.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •