-
Jesu li dojena djeca manje bolesna u prvim godinama života?
Jesu li dojena djeca manje bolesna u prvim godinama života (2.,3. i nadalje)?
Je li im bolji imunitet?
Jesu li provedena kakva istraživanja?
(Molim samo pozitivne odgovore koji će djelovati umirujuće na moju psihu. 8) Užasavam se mogućih boleština koje bi beba mogla pokupiti u jaslicama ...
Nekako se mislim da bi mi se sve neprospavane noći i bolne cice mogle nekako isplatiti i u budućnosti 8) 8) ...pa i financijski jer neću morati često na bolovanje ...)
-
da li misliš Ivu dojiti i dulje od godine dana?
ako to želiš, i ti i ona, i ako to tako možeš napraviti, sigurno će ti biti manje bolesna nego druga djeca u jaslicama, jer ćeš joj ti i dalje svojim mlijekom pojačavati unos vitamina a druga djeca ga dobijaju samo kroz hranu.
ako to nije moguće, mislim da nemaš previše razloga za brigu, gledaj to ovako-ipak si je nafilala imunitetom kroz razdoblje dojenja, dala si sve od sebe da je zaštitiš na najprirodniji način pa ako se koji put i uhvati u borbu s nekim vrtičkim virusom biti će joj vjerojatno lakše nego drugoj djeci koju majke nisu toliko nosile na prsima kao ti nju.
moje mišljenje, ne mogu ti dati stručno jer tek učim o tome, iz mog vlastitog iskustva s djevojčicom dojenom 9 mjeseci koja je s godinu dana krenula u jaslice je- da, moja Ema je manje bolesna nego djeca koja nisu dojena (npr. djeca naših kumova) i lakše se bori s svim bakterijama i virusima koja su u vrtiču- evo već 5 godina
-
jesu. dokazano.
a i objasnjeno - djeca nemaju razvijen imunitet, nego im se antitijela i neke druge stvari vezane uz imunitet prenose kroz majcino mlijeko. i vitamini iz majcinog mlijeka su bolje iskoristivi.
moja djeca su mogu reci stvarno zdrava, ali tko sad zna jel to bas od dojenja ili ne. ja vjerujem statistikama i istrazivanjima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma