Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: ciki 2 - 5 minuta pa izbacuje ciku

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno ciki 2 - 5 minuta pa izbacuje ciku

malo jede u kontinuitetu pa izbaci ciku pa opet posisa dva tri gutlja pa izbaci i tako redom. dignem je da podrigne, pa podrigne pa se iznervira pa opet sve ispočetka. prebacim je na drugu ciku pa opet do 5 mniuta je ok pa izbacuje. Što uraditi, šta to znaći. Sve više podoja je takvih. da li je netko imao takvih iskustava. beba ima 8 tjedana i prije je bilo ok a zadnjih dana je sve učestalije takvo dojenje. inaće ima problema s vjetrovima non stop prdeka i kaki svaki 3-4 dana i dajem joj prije podoja simplex kapi.

pomagajte

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nazovi sos za dojenje!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ti mogu reći svoje iskustvo - u jednoj fazi, negdje oko sredine 2. mj., čini mi se, A. je sisao tako da posisa par puta pa izbaci i sav se izvijei plače, pa onda opet uhvati pa opet isto. isto sam dizala nekoliko puta da podrigne, dojenje nam je stvarno bilo mučenje i pisala sam i tu na forumu o tome, baš me mučilo. I prošlo je za nekih 2 tjedna. Pronaći ću ti link.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uopće ne mogu naći, sorry! Javit će ti se netko od savjetnica, ovo je čisto da znaš da nas ima još koji smo to prošli!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo čitala sam malo forum pa se pitam da li beba ima problema s nekim gljivicama. Stvarno mnogo predeca i to smrdi a kad se pokaki svako 3-4 dana stolica je žuto-zelena. Mene nekad cike znaju boliti dok nedojim kao da me neko reže iznutra. jel to soor? idem za dva dana u pedijatra pa ću pitati ali dajte mi i vi svoje mišljenje?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

amo polako, jelenap
    reci mi s koliko se bebica rodila, koliko je dobila u prvom mjesecu?
    koliko podoja imate dnevno i koliko traju? imate li nocne podoje, koliko puta i kako beba sise dok u polusnu doji?
    dobija li nesto osim majcina mlijeka (caj, dudu varalicu, adaptirano mlijeko...)?
    koliko ima mokrih i pokakanih pelena dnevno?
    u kakvom su ti stanju bardavice, jel sve ok?
    osjecas li refleks otpustanja mlijeka, da ti mlijeko nakon par sisanja bebe samo krene (neke zene osjete ga kao bockanje u grudima za vrijeme podoja, neke osjete da mlijeko curi na drugoj dojci dok beba sise jednu dojku)?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

rodila se s 3200 i 49cm, nakon 1. mjeseca 4000 i 54, a s 1mj i 20 dana 4700 i 58cm (kod kuće mjerila)
    oko 6 dnevnih (kako kad nekad i vise) računam od 8 ujutro do 11 navećer. noču se budi inače oko 2-3 puta. Ali nema nekog pravila jednu noć odspava i po 4-5 sati u komadu a drugu se budi svako 1.30h
    Dojim i duda varilica.
    Mokra joj je svakla pelena a minjam je sbako 2-3 sata. Već dva tjedna kaki svako 3-4 dana i non-stop prdecka i to smrdljivo.
    Bradavice OK ne bole.
    osječam refleks dok beba cica jednu osječam bockanje u drugoj

Pomagaj. Prije je bilo sve ok s podojima mirno je jela a u zadnje vrime non stop nervozno jede. Jutro je pojela par minuta jednu ciku i počela je izbacivati pa sam je prebacila na drugu pa isto pa se nagutala zraka pa podrigla pa bljucnila i zaspala. To je bilo oko 12.00 i još spava, sad je 14.10. Da li joj može biti dosta što posisa u 5 minuta ili? :?

Inaće kad je umorna i u polusnu jede polako i mirno

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moj bembolino se tako ponaša kad mu ponudim a nije gladan, mislim svaki put prihvati

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da li stvarno joj može biti dosta što pociki za tih cca. 5 minuta?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Moj bembolino se tako ponaša kad mu ponudim a nije gladan, mislim svaki put prihvati
    to sam i ja primjetila kod ele, može bit da i njoj nije baš do klope pa se ljuti na mene

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena, sto se tice dobivanja na tezini, sve izgleda ok
    sto se tice popiskenih pelena, isto tako, nakon 6. tjedna bebe cesto smanje kakanje i ne kake i par dana...
    sto se tice duzine trajanja podoja, ni to samo nije problematicno, ima beba koje se zadovolje sa 5 minutnim sisanjem...

ono zbog cega se djeca znaju 'ljutiti' na dojci moze biti slab ili zakasnjeli refleks otpustanja mlijeka, zatim bol u ustima i bolno sisanje zbog gljivicne infekcije u ustima a neke bebe kako rastu i pocnu otkrivati svijet oko sebe, postaju nemirnije i zainteresiranije za svijet oko sebe vise nego za samu dojku....
    postoje ni tvz strajkovi dojenja, kad beba neobjasnjivo pocne odbijati dojku i takvo ponasanje traje par dana, a uzroci mogu biti razni, uglavnom su vanjski: mamin stres, pormjena deodoranta, zacepljeni nosic, bolne desni zbog rasta zubica, pod pritiskom je mama zbog posjeta,seljenja i sl...

ono sto mozes uciniti je u ovoj situaciji je da se ti pokusas opustiti, dijete osjeca napetost mame a i mamin srtes nepovoljno utjece na refleks otpustanja mlijeka, zatim upraznjavaj koliko god moze dodatno mazenje, kontakt koza na kozu (razodjenes sebe i bebu, lezite jedna do druge, stvori mirnu atmosferu, bez puno ljudi, pokusajte se opustiti, doji ju u polusnu, ljuljaj ju, nosi ju, tiha prostorija, priguseno svjetlo...)

moze pokusati izdojiti se prije podoja, na dojku koja je na redu, pa kad mlijeko samo 'krene' ponudi joj da sise...
    pokusaj ne mijenati dojke, ako je na redu jedna (unutar dva -tri sata jedna, nakon 2-3 sata druga)

javi kako vam ide i samo polako, prati pokazatelje mokre i pokakane pelene i stanje bebe i tu smo...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bili smo na pregledu s dva mjeseca dobila je 1100g sad ima 5100 i sve je super. izgleda da joj je dosta što pojede u 5 minuta, jer ostalo i tako sve izbljuca. Pozdrav svima

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jelenap prvotno napisa
    bili smo na pregledu s dva mjeseca dobila je 1100g sad ima 5100 i sve je super. izgleda da joj je dosta što pojede u 5 minuta, jer ostalo i tako sve izbljuca. Pozdrav svima
    Domagoj sisa 10-15 min. najviše za 2 mjeseca dobio 1660g. 8)
    5 min duže = 1/2 kile više :D
    (naravno da znam da ovisi o porođajnoj težini, ali tako mi je bilo smiješno)

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Glede sabaletinog 5 min. duže...
    Karlo sisa 25 min. Za mjesec i pol dobio 2 kg 8)
    10 minuta više...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

nemojte dalje nastaviti s tom kilažom doći ćemo do pozamašnih vrijednosti.

ma ja danas izluđujem s mojom princezom. Danas je izgleda malo više popala i zaspala a nije sve podrigla. kad se nakon kratkog perioda probudila ponovo je kao bila gladna. Ja joj dala jesti i tako se to izredalo do navećer ona je bila sve nervoznija i tražila ciku i samo se na njoj mogla smiriti. A to joj je stvarno bio prevaliki zalogaj :shock: pa je sav višak izbljuvala. sad se napokon smirila na MM i zaspala je.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:D za NM

jola

Početno Re: ciki 2 - 5 minuta pa izbacuje ciku

Citiraj jelenap prvotno napisa
    malo jede u kontinuitetu pa izbaci ciku pa opet posisa dva tri gutlja pa izbaci i tako redom. dignem je da podrigne, pa podrigne pa se iznervira pa opet sve ispočetka. prebacim je na drugu ciku pa opet do 5 mniuta je ok pa izbacuje. Što uraditi, šta to znaći. Sve više podoja je takvih. da li je netko imao takvih iskustava. beba ima 8 tjedana i prije je bilo ok a zadnjih dana je sve učestalije takvo dojenje. inaće ima problema s vjetrovima non stop prdeka i kaki svaki 3-4 dana i dajem joj prije podoja simplex kapi.

pomagajte
    Moja beba, Andrija, ima 12 dana. Jedemo svakih sat i pol. Noću zna proći čak i 4 sata da se Andrija ne budi. Imam pitanja za stručnjake i one manje stručne:
    1. Nude li se ovako maloj bebici za svakog podoja obe dojke? (Je li već nadošlo pravo mlijeko s predmlijekom i završnim mlijekom i kad se to događa?) 2. Koliko bi trebao trajati podoj na svakoj dojci? (Andrija nikad sam ne ispusti dojku pa nikad ne znam je li sit, zapravo on zaspe.) 3. Kako razbuditi dijete dok doji? (škakljem ga po licu, po stopalima, stalno ga dižem da podriguje, ali on spava; čim ga spustim u krevetić, budan je) 4. Koristim Syntocinon aerosol koji mi pomaže pri otpuštanju mlijeka pa me zanima koliko ga dugo mogu koristiti? (kad ga koristim podoj duže traje i pauze među hranjenjima su dulje)

Za sada toliko. Unaprijed hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •