jel ima netko iskustva sa ovom gl. skolom za predskolce u spanskom?
http://www.bonar.hr/home/glazbena-skola-bonar/
jel ima netko iskustva sa ovom gl. skolom za predskolce u spanskom?
http://www.bonar.hr/home/glazbena-skola-bonar/
Evo već je otvorena tema
http://forum.roda.hr/threads/73629-P...ighlight=bonar
btw. zašto upisujete djecu u privatne glazbene škole?
Za predškolce je prije dvije godine kad sam ja upisivala dijete, GU Elly Bašić imala jednu grupu vrtića u Malešnici.
Ne znam funkcionira li još uvijek ta lokacija, znam da "striček" koji je vodio tu grupu još uvijek vodi, ali nisam sigurna na kojoj lokaciji.
Ma daj - kad smo mi upisivali dijete pred 2 godine rekli su mi da ima grupa na Malešnici, ali mi nismo htjeli upisati tamo radi termina, nego na Kaptol. Baš ću pitati tetu koja vodi vrtić mom djetetu, ali to mogu tek slijedeći tjedan.
Posljednje uređivanje od Mima : 25.05.2012. at 10:24
Jasno mi je za one koji ne žive u Zagrebu.
Ja sam iz malog mjesta. U vrijeme kad sam bila te dobi ljudi su učili instrument privatno, ne u privatnim školama nego kod učitelja glazbe. Srećom, baš se u to vrijeme otvorila redovna glazbena škola (ja sam bila u prvoj generaciji) ali znam ljude koji su učili svirati privatno i kasnije nastavili u glazbenoj školi.
To je nezgodno, ako se rodiš kao talent za violinu ili plivanje, a u blizini nema mogućnosti da to učiš/treniraš.
S druge strane, čini mi se da ima i drugih mogućnosti. Poznanica mi je pričala kako njeno dijete uči instrument i solfeggio u školi od profesora glazbenog (u pitanju je malo mjesto, nema glazbene škole ni privatne ni državne) ali kasnije se uz polaganje ispita to se priznaje kao škola. Baš ću je pitati kad se sretnemo, ne znam kako se stvar razvijala ni da li je dijete nastavilo učiti svirati, ali to mi je zgodan aranžman za sredine gdje nema previše mogućnosti.
Mi smo zadnje dvije godine u Elly Bašić i trenutačno sigurno nema ništa drugdje nego u Mlinarskoj (u OŠ Gjalskoga). Lani je bio Kaptol, ali ni toga više nema, izgubili su taj prostor.
Navodno da su nekad prije imali negdje na Trešnjevci. Ja sam im se lani također "žalila" što nemaju drugih lokacija, međutim bezuspješno. Ni mi zbog udaljenosti ne možemo više tamo (što mi je užasno žao jer zapravo bi to bila jedina škola po mojem izboru) pa ćemo se u 1. raz. sad pokušati upisati ili u Ivan Zajc (Ilica kod Mandaličine i područni ured u Gajnicama) ili u Bersu (Britanac). U otprilike istom krugu je i OGŠ Rudolfa Matza u Selskoj, ali zapravo su sve podosta daleko.
O Bonaru sam pisala na onom gornjem linku.
Znam da je u Mlinarskoj ove godine, no gdje "striček Stipe" drži vrtić 1?
Kad smo mi upisivali dijete bilo mi je rečeno da će striček (kojem je to bila prva godina rada) držati vrtić u Malešnici.
Baš mi je žao ako nije tako, neki dan sam i svojoj šogorici to rekla i ona se oduševila jer želi upisati curicu, a Mlinarska joj je daleko.
Mislim da je Stipe isto u OŠ Gjalskoga (Mlinarska), jer je meni teta Sandra rekla na početku godine da su ostali samo na tom prostoru (osim ako se nešto nakon toga promijenilo).
Ma ja prva navijam za Stipu u DV Malešnica (dajte peticiju da potpišem). To bi mi bilo taman za mlađeg sina sljedeće godine (vrtić nam je preko puta, do Mlinarske nam u vrijeme špice treba min 45 min!).
Stvarno štetaŽao mi je radi krive informacije.
Možda sutra vidim svoju drugu šogoricu koja radi na školi EB, pa ću se raspitati!
Evo zvala sam provjeriti imaju li u školi Rudolfa Matza na Selskoj program za predškolce, ali na žalost nemaju. U udaljenije škole od ove fizički jednostavno ne stignemo. Privatne sate trenutno nismo u mogućnosti platiti, a i još je mali za tako nešto. Baš nam treba vrtić jer mali ima silnu želju za sviranjem i pjevanjem.
Imate li knjižnicu u blizini? Naši su u Kranjčeviću (Zapoljska) godinama imali glazbene radionice petkom... Ne znam točan raspored, ali nije ni važno. Vjerojatno bi se i po drugim knjižnicama moglo naći tako nešto. To je besplatno, jedino treba imati iskaznicu knjižnice (50 kn godišnja članarina - to stvarno nije puno).
Budući da moji dečki nisu išli na mali zbor ni bilo što slično, ovo im je bilo sjajno - udaraljke, gitara i pjevanje, ponekad sintić i tako - prema željama polaznika. Animatori na dječjem odjelu - teta Irena(uglavnom likovne radionice) i striček Željko
(uglavnom glazbene radionice) puno su nam značili. Radili su oni i igrokaze i svašta - djeci je ta knjižnica bila okupljalište.
Inače, malo se raspitaj ima li kakav mali zbor u blizini. To ekipa u vrtiću obično zna. Kod nas je puno vrtićanaca pjevalo u Kikićima (Peščenica), a ne znam za istočni dio grada... Na pamet mi padaju Pahuljice, Trešnjevački (sada Zagrebački) mališani i slično. To je dobra alternativa za klince koji imaju smisla za glazbu prije nego dorastu do upisa u redovnu glazbenu školu. Ne znam koliko košta tako nešto, ali čini mi se da su cifre simbolične.
U Gajnicama postoji glazbena škola, podružnica škole Ivan Zajc, uprava je u Ilici.
Ima li tko iskustva s Kindermusik radionicama http://www.djecjiglazbenisvijet.hr/ koje se održavaju i na Vrbanima http://www.mala-sova.com/index.php?o...d=77&Itemid=93
pa nije zagorje marija bistrica. a i mislim da je nekom iz recimo krapine nezgodno vozit dijete u m.bistricu, zar ne?
Posljednje uređivanje od magriz : 26.05.2012. at 19:19
no dobro.
Mislim da ima i u Zaboku osnovna glazbena škola.