radim u predmetnoj nastavi 5.-8. razred
naputak stručne službe je da se djecu ne izbacuje sa sata nego upućuje k njima na razgovor... i onda im ja uputim dijete koje uz sav napor nikako ne uspijem obuzdati a njih nema u sobi (velika škola, često znaju bit i na područnim školama, u razgovoru s nekim roditeljima, rade s talentiranom/problematičnom djecom), dijete se vrati i dalje radi nered... ili nam kažu na sjednici da im ne šaljemo stalno djecu jer ne stignu raditi svoj drugi posao (opet ponavljam - velika škola, u jednoj smjeni u matičnoj zgradi je 17 razreda)

ako mi se dogodi da mi se dijete vrati na sat, a meni je puko film i ne mogu više s njim - pošaljem ga van i mora držat kvaku s druge strane da znam da je tu... da nije otišao pit rakiju ili pušit iza škole... ostavim ga vani u timeout-u da se oboje ohladimo pa ga vratim unutra i obično je mir... zapišem pod napomene razredniku da je dijete ometalo nastavu, on obavještava roditelje...
iz meni nepoznatog razloga taj sistem mi daje bolje rezultate nego slanje pedagoškoj službi, dobijem brže rezultate...

inače sve te pedagoške mjere koje su nam dozvoljene (ukori i ostalo) klincima sve manje znače u životu... ja se slažem da oni trebaju imati i znati svoja prava ali također moraju znati i odrađivati svoje obaveze... nažalost većina takvih zna i poziva se samo na prava...