Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
Moja desetogodišnjakinja je negdje tijekom ove godine samoj sebi priznala da neka bića ne postoje i nije bila oduševljena.
Kad je doista, al' ovaj put doista, shvatila da božićne darove kupuju mama i tata bila je vidno razočarana.
Godinama joj je razum (i druga djeca) dovorio da je to to, ali se ona čas pravila da vjeruje kako ne postoje, a srcem je vjerovala u ta bića. Ovaj put je našla u ormaru nešto prije Božića papučice koje su bile dar za seku i konačno je sve palo.
Znala je da je tako, ali se vidjelo da joj je ipak žao.
No, istina nije došla uz moju pomoć.
Ja i dalje pričam da sve lijepe stvari postoje onoliko dugo koliko u njih vjerujemo i da nikome ne valja unaprijed rušiti snove.
Nikad neću izlijetati s priznanjem djeci jer vidim koliko ih čini sretnim pomisao da sve te bajke i sva ta bićla žive u nekoj dalekoj, dalekoj zemlji i potrudit ću se da pstanu u svom djetinjstvu i svojim snovima što dulje.
E, to je shvatila i moja 10- godišnjakinja i ne radi ono što često rade "osviještena" djeca - tumače mlađima što je zapravo istina.
Ne, ona sad obavlja ulogu kao i ja, glumi da je seki donijela dar Zubić Vila, mene šapatom upozori -Mama, ne zaboravi večeras na Zubić vilu, ali vrlo tiho, da seka ne čuje...
ovo je tako lijepo! Prava seka!
Da na žalost moji su ti "osvješteni" koji kvare drugima takvu zabavu, ali u moju obranu, oni su oduvijek takvi, zahtjevaju 100% isitnu oduvijek, maleni je s dvije godine tražio potpuno objašnjenje sv.Nikole i njegovog sumnjivog ulaženja u tuđe kuće po noći. Lakše mu je bilo shvatiti poklon u čast sveca nego da netko ulazi kroz dimnjak u kuću. Znam da me mnogi roditelji doživljavaju zbog toga kao partibrejkerea, ali nije tu bilo pomoći.