Pokazuje rezultate 1 do 50 od 71

Tema: VAŽNO!! Trebamo Vašu pomoć, par minuta vremena da odgovorite na tri pitanja :)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Trudnoća
    Sigurnost
    Super UZV uređaj
    Pregled / razgovor koji traje duže od 10 minuta
    Pristojnost liječnika/pružatelja skrbi...

Porod
    Sigurnost
    Poštivanje mojih želja
    Pristojnost osoblja
    Čistoća rodilišta

Babinje/Postpartum
    Partnerski odnos sa osobljem
    Čistoća i urednost prostorija
    Kvalitetna pomoć u dojenju

Dakle, ovo gore je minimum.

A najviše što mi je falilo, bilo je nepostojanje ikakve psihološke pomoći niti ikakovog razumijevanja kad mi je beba umrla. Kad sam to spomenula na izlasku, rekli su da oni tu ne mogu ništa, jer bolnica nema zaposlenog psihologa!?

Dobro, bilo je to prije puno godina, ponešto se valjda i promijenilo....

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Trudnoća
    *nježni, neagresivni, informirani, pristojni, ljudski pregledi ukoliko se trudnoća prenese
    *nezastrašivanje trudnice, neinzistiranje na hospitalizaciji ako nema potrebe
    *u slučaju krvarenja/oticanja plodne vode: miran, nježan, ljubazan stav djelatnika i djelatnice pri hitnom prijemu, a NE stav ''pa šta i ako je otišlo (dijete), tu sad ništa ne možete''

Porod
    *neometanje rodilje s čtavim nizom pitanja
    *poštivanje sitnih željica rodilje: prigušeno svjetlo, boca s vodom, pilates lopta
    *pregled dok ne traje trud!!
    *neponižavanje rodilje
    *prisutstvo muža / osobe po izboru
    *informiranje rodilje o svim postupcima
    *obavezan UZV
    *sloboda kretanja, fetoskop kao alternativa CTG-u
    *masaža međice od strane babice, izbjegavanje epiziotomije
    *ovo vrijedi za Riječko rodilište, a najviše me boli: NEINZISTIRANJE na vaginalnom porodu samo zato da se održi prosjek vaginalnih poroda i da rodilište zadrži titulu rodilišta za prirodne porode po europskim statistikama, a na štetu djeteta i majke: moj porod sa 7 sati dripa, prislinim ležanjem, dovršen vakuumskom ekstrakcijom, bio je sve samo ne prirodan, a znam ih još puno, što potvrđuje i jedna pedijatrica iz dječje bolnice Kantrida, koja djecu koja imaju poteškoće u razvoju nakon dovršenja poroda vakuumom zove ''Sindikova djeca'', misleči pri tom na pročelnika riječke opstreticije, dr. Nebojšu Sindika

Pospartum
    *rooming in
    *pomoć i podrška pri dojenju
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 28.05.2012. at 14:18

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    A najviše što mi je falilo, bilo je nepostojanje ikakve psihološke pomoći niti ikakovog razumijevanja kad mi je beba umrla. Kad sam to spomenula na izlasku, rekli su da oni tu ne mogu ništa, jer bolnica nema zaposlenog psihologa!?
    Ne mogu vjerovati da sam ovo izostavila. Dakle, svakako, ali pod obavezno, osigurati adekvatnu potporu u ovakvim slučajevima (stručnu, psihološku, duhovnu). Posebno je naglasak na donošenje univerzalne obavezne procedure za sva rodilišta (mogućnost opraštanja sa bebom, memory box, daljnje upute za roditelje o njihovim pravima).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •