Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 124 od 124

Tema: CIJEPLJENJE PROTIV VODENIH KOZICA

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ne mora se odmah trkat na cijepljenje, može se provjerit jel' imate antitijela na kozice, za to se dobije uputnica od općeg dr, ali mislim da se to može samo u ZG-u, moja sisterica to npr. nije mogla u ST-u provjerit. U ZG-u i prije cijepljenja odradiš razgovor s doktorom na zavodu di se cijepiš, mene pitao za antitijela jesmo li gledali, dosta su savjesno djelovali i pružili punu info...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači ako hoću provjeriti jel imam antitjela odem kod svog doktora po uputnicu za točno gdje?
    I onda idem gdje...?
    I jel se mora za tamo naručiti ili dođeš i čekaš i oni izvrše pretragu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    Znači ako hoću provjeriti jel imam antitjela odem kod svog doktora po uputnicu za točno gdje?
    I onda idem gdje...?
    I jel se mora za tamo naručiti ili dođeš i čekaš i oni izvrše pretragu?
    Tako nekako, ne sjećam se više baš točno,mislim da to jedino u Hrv. radi zarazna u ZG-u (ali to ti više nisam sigurna uopće), mislim da moja sestra iz ST-a to nije mogla napraviti u ST-u, iako se tamo mogla cijepiti, ali antitijela je vadila u ZG-u. Mislim da se ne treba naručivati. Ako ne da uputnicu (ja sam išla zbog IVF-ova jer sam godinama živila kao sad ću svako malo bit trudna, a stalno je neko dijete u okruženju imalo vodene kozice), onda pretstpoavljam da nije tako skupo, cjepivo se u svakom slučaju mora platiti. Ja sam se cijepila u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Službi za epidemiologiju zaraznih bolesti, Rockefellerova 7 u ZG-u, možda da prvo telefonski njih dobiješ ili Zavod za javno zdravstvo i pitaš koji je hodogram, za slučaj da tvoj dr. opće prakse ne bi znao (mene je opća praksa uputila di i kako). Račun za cijepljenje sam izgubila, mislim da je parsto kuna, cijepi se u dva navrata - ja sam prvo 14.02., drugo 15.03., otprilike razmak mjesec dana, cjepivo je Varilrix tada bilo (2007.-me) i znam da smo i sestra u ST-u i ja u ZG-u nekih pola sata nakon cjepiva imale kao prolaznu slabost, što je njen dr u ST-u dismisao da je na psihičkoj osnovi (ali ne vjerujem, ja nisam imala nikakvog straha niti sam očekivala nešto, pa mi je baš došla prolazna mala snaga).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ni to za cijepljenje u Rockfellerovoj se nismo naručivali - sam sam došla, a tamo su me isto pitali jesam se testirala na antitijela i možda bi me bili vraćali jer tvrde da jako puno ljudi je bilo u kontaktu i ima antitijela, a da i ne zna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, u potpisu na tim potvrdama o cijepljenju je dr. Aleksandar Šimunović, evo podatka za slučaj da zalutaš na centrali (ne znam prima li tel. pozive, ali sam stekla dojam da nije "prvolinijska gužva", da je to više, izvan nekih sezona zaraza, back office rad, bio je jako ljubazan).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ina33 puno ti hvala na svim informacijama, stvarno si si dala truda da mi objasniš,Hvala puno.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzgred, sva cjepiva za vodene kozice u svijetu su uzgojena na tkivu ljudskih abortiranih fetusa.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo cijepili M kad je imao 4 godine. Vidjeli smo dosta blagih oblika te bolesti, ali i takvih radi kojih nismo htjeli riskirati budući da je M alergičan na penicilin, a nakon vodenih kozica organizam je prijemčljiv za druge infekcije.
    Važan nam je bio i podatak da taj virus ostaje u tijelu i nakon prebolijevanja te može izazvati herpes zoster.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... što svejedno ne znači da to cjepivo ima ikakav povoljan učinak na kasniju pojavu zostera.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kako ne? Mislim da je mogućnost da se dobije tada zoster slična mogućnosti da čovjek dvaput preboli vodene kozice, možda i manja. U svakom slučaju zanemarivo sićušna, iako naravno postoji. Ne mogu sad tražiti mjerodavne izvore za ove tvrdnje, ali tada smo se podrobno informirali.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što ne znači da su informacije bile točne. Spekulira se o upravo suprotnom ishodu, recimo ovdje: http://www.herpesdoctor.com/node/506

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iako ste sve super objasnile imam jedno pitanje. vadila sam antitijela na kozice i nalaz je neg. i za IgG i za IgM. jel to znači da ih nisam preboljela?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Uzgred, sva cjepiva za vodene kozice u svijetu su uzgojena na tkivu ljudskih abortiranih fetusa.
    :shock:

Nisam sve čitala, ali ovaj info me potresao....

Nadam se da to nije istina..... ovo je stvarno za mene previše....

Ma, stvarno sam u šoku!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma još bi samo pitala inu33, da li da idem sama ili da me mm vozi. budući da spominješ nekakvu slabost... mislim imam do tamo 45 min vožnje autom, a mislila sam sama ići to obaviti.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eh?
    Izvor?
    Volim takve sokantne izjave bez popratnih referenci.

Uzgred, ja sam Bog

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eh?
    Izvor?

Uzgred, ja sam Bog

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

opet ja, svaki put nešto zaboravim napisati.
    mene je mama cijepila kad sam bila mala jer sam imala astmu pa kao da ne dobijem još i to. i kaj sad. sad se opet moram cijepiti ili riskirati da pokupim s klincima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj boa prvotno napisa
    iako ste sve super objasnile imam jedno pitanje. vadila sam antitijela na kozice i nalaz je neg. i za IgG i za IgM. jel to znači da ih nisam preboljela?
    Koliko se ja kužim, mislim da da - da nisi preboljela i da nisi bila u kontaktu i da nemaš antitijela. Ovo protiv čega smo svi cijepljeni jedan od ta dva (uvijek zaboravim koji je ono za recentnu infekciju a koji pokazuje da smo s nečim bili u kontaktu i razvili antitijela - ovo ti ja laički, a sad ne mogu naći di sam to točno zapisala) je pozitivan (sjećam se jer su nas u Mariboru za IVF tražili takve nekakve nalaze).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma još bi samo pitala inu33, da li da idem sama ili da me mm vozi. budući da spominješ nekakvu slabost... mislim imam do tamo 45 min vožnje autom, a mislila sam sama ići to obaviti.
    Oni ti gore savjetuju da ostaneš pola sata da ti ne bi pozlilo. To je i meni i sestri prošlo kao high life. Nakon tih pola sata, recimo nakon 45 min do sat vremena od cjepiva meni je bilo fakat mala snaga (vozit bih mogla, ali smanjenih reflekasa pa ti to ne savjetujem), onako kao da sam popila nešto za smirenje - mantavica, slabost, onako... iskreno, ugodna opijenost, ali je to bilo snažno i meni i sestri isto pa ti ne savjetujem da voziš nikako sama gore, a ako ti može muž doć s tobom neka ide. Ja sam išla gradskim prometalima, ali sam se dovukla do posla doslovno nekako jedva, s minimalnom snagom, za sat-dva je to prošlo. Isto i sisterici. Njoj su rekli da je to na psihičkoj osnovi, ali ona je to radilau ST-u, ja u ZG-u, apsolutno nikakvih strahova nisam imala i za sebe garantiram da nije na psihičkoj osnovi, nego da je meni to bilo na fizičkom nivou.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj majoslava prvotno napisa
    Eh?
    Izvor?

Uzgred, ja sam Bog
    Pismena ekipa se prije javnog čuđenja dohvati tražilice i uvjeri se svojim očima. Recimo, odlična stranica je http://en.wikipedia.org/wiki/Varicel...ne#Controversy a tamo ćeš naći i link na http://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/

Nego, tvoji su već odabrali stranu po pitanju korištenja abića u cjepivu: http://www.catholicculture.org/news/...m?recnum=38498 čudi me da ti je to promaklo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

opet ja, svaki put nešto zaboravim napisati.
    mene je mama cijepila kad sam bila mala jer sam imala astmu pa kao da ne dobijem još i to. i kaj sad. sad se opet moram cijepiti ili riskirati da pokupim s klincima.
    sumnjam da te mama cijepila protiv vodenih kozica kad si bila mala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što ne znači da su informacije bile točne. Spekulira se o upravo suprotnom ishodu, recimo ovdje: http://www.herpesdoctor.com/node/506
    ovo je odličan tekst. Bravo Dadica

Naravno, to ne znači da cijepljeni imaju veću šansu za zoster zbog toga što su cijepljeni. Barem za sada.

Ali doista postoji mogućnost da bi u slučaju visokih cjepnih obuhvata nakon određenog broja godina, zbog nedostatka prirodnog docjepljivanja dočlo do porasta zostera kod odraslih i da bi to stanje moglo potrajati desetljećima.
    A što bi u nedostatku cirkulacije prirodnog virusa bilo sa cijepljenima nitko ne zna, naravno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da mujica u pravu si. pitala sam u cijepnoj stanici, prije 30 god tog cijepiva nije bilo. moja mama je očigledno nešto pobrkala.
    sve u svemu titar mi je neg. pa sam se ipak cijepila.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •