Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: help-nemogu zakopčati pojas

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno help-nemogu zakopčati pojas

neznam šta se dogodilo ali nemogu zakopčati pojas iza na sicu kad postavljam AS jaje,....mislim, uopće ga nemogu zakopčat....

onaj crveni dio u koji ide kopča od pojasa neće primiti...i neće pa neće.....

kako da zakopčam jaje? to se dogodilo jutros dok sam vozila starijeg u vrtić pa sam za silu ostavila AS iza i stisnula je sa svojim prednjim sicom.... poslje sam se sjetila pa je prebacila na prednji sic, zavezala pojasom al nema se naprijed na šta naslonit/učvrstit ak me kužite, jer mi taj dio nije zatvoren - nemam onaj dio kao "normalni" auti - sa ladicom, već otvorenu policu (fiat seicento)

i sad, šta je "bolja" solucija - vozit jaje iza učvrščeno samo sicom ili naprijed pa samo vezano pojasom?

i jel se može promjeniti ta kopča iza od pojasa ili se cijeli sustav vezanja pojasa mora mjenjat (jel se to upće može?) i gdje to ima za kupit???

(ne, nemogu staviti AS na drugu stranu kad je tamo sjedalica od velikog,a iza imam samo ta 2 pojasa)

heeeeelp pliz!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pregledaj kopcu od pojasa, mozda je nesto upalo unutra. To se nama desilo jednom

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

gledala sam.... koliko sam mogla ujutro u garaži vidjeti, jel..... budem popodne opet.... vani....

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jel možda onaj crveni dio ostao utisnut unutra, na prazno? Probaj samo stisnuti crveni dio rukom, da izleti van.

Za montiranje sjedalice u auto, koristi se pojas. Naslon sjedala i sl. nisu primjerni način za učvršćivanje.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

100% su ti nesto ubacili unutra. treba ti tankla pinceta, tako je najlakse izvaditi. :iskusni:

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

provjeri da nisi gurala u krivi mehanizam. neki auti imaju dva mehanizma jedan kraj drugoga (za srednje i bočno sjedalo). također provjeri da ti se nije ufrkao pojas pa samim time da ti se nije kopča okrenula za 180 stupnjeva jer u tom slučaju kopča ne hvata.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nema ništa unutra...gledala sam i svjetlila s baterijom.... kad guram onaj nastavak unutra, on ide,ali fali mu još onaj - klik- da se zakopča....
    probala sam par puta "na prazno" klikati sa onim crvenim ali ni mrdac....

daddy - imam samo 2 pojasa iza a na drugom je velika sjedalica postavljena i zakopčana.... probala sam i ovak i onak gurati kopču unutra ali neće uhvatit i neće....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Fiat seicento proizvodnje od 1998-2005 ima srednji pojas koji je nekako ispod donjeg dijela sica, izlazi "iz sica" i kopča za njega je drugačija. Ako si naginjala sic, možda ti je prava kopča pala iza, a ova srednja ostala. U tu se ne može ukopčati pojas koji ide od iznad sica, pravi pojas. Valjda me razumiješ, a i daddycool ti je slično napisao.

Probaj pogledati da li ti je iza ili ispod sica još jedna kopča.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj i sljedece, stisni crveni gumb na kopci, i onda prodrmaj kopču. Ako ti se unutra pomiče jedan dio, onda postoji mogucnost da ces moci zakopčati pojas tako sto ces drzati stisnut crveni gumb i nagnuti kopcu na tu stranu na kojoj je gumb. Ne mogu bolje objasniti. Mi imamo jednu takvu kopču u autu, pojas se zakopča tek kad se nagne kopča i stisne gumb.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo mm već 2 sata petlja po autu i neide...probao je sve,od drmanja, puhanja s kompresorom, izvlačenja sa magnetom ako ima šta unutra i nema, neide.....
    čak je htio skinuti srednju kopču iz svojeg auta i stavit u moja ali su povezane 2 kopče,tj remeni unutra pa nemože jer su nam 2 sjedalice i u njegovom autu....

preokrenuli smo siceve al nema treće kopče...

sad ide do šogorice koja ima fiat i probat će skinuti njezinu srednju kopču i staviti u moj auto....

hvala vam svima na trudu....baš sam baksuz....

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

evo na kraju smo uspjeli zamjeniti pojaseve.... i sad gledam ovaj naš i ne kužim u čemu je kvaka, zašto neće....

znalo mi se dogoditi da moj pojas (na vozačevom mjestu) neće, al onda bi napravila nešto od ovoga gore pa bi ga osposobila, al ovo mi je baš bedasto...pa nismo ga uopće upotrebljavali do unazad 4 mj.... a ni vlasnici prije mene ga nisu upotrebljavali baš tak često....

i gdje da sad nađem drugi pojas da vratim šogorici njezin... ili taj drugi?

pada mi na pamet jedino auto otpad pa tamo skinuti iz nekog auta... toga nema ovak za kupiti?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lucas mi smo na auto otpadu nabavljali pojaseve za zadnji sic (predhodni vlasnik ih je poskidao, nisu mu trebali).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

help-nemogu zakopčati pojas
    smršavi!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    i gdje da sad nađem drugi pojas da vratim šogorici njezin... ili taj drugi?
    Moj pojas je otišao u sudaru i mehaničar ga je zamjenio tako da vjerujem da se može. Pitaj nekog u nekom servisu.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala koksy

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    smršavi!
    kako li si samo vrckast