Mujice,![]()
U onom dokumentarcu "Brain and sex" navodili su neke faze u razvoju mozga i spolne orijentacije, pa tako nakon određenja kojega si spola ide ono- kako se ti osjećaš u svezi s tim (tu se može poremetiti da budeš već žensko,a osjećaš se ko muško, i obrnuto), a nakon toga razvoj sklonosti određenom spolu.
Pravilo je da ide sklonost suprotnom spolu, no ako se u toj razvojnoj fazi nešto poremeti (navodili su slučajeve stresa kod majki uslijed rata i drugih kriznih situacija), onda se zna dogoditi (ne mora) da ode sklonost ka istom spolu.
To se događa negdje oko 3. mjeseca života fetusa.
(Prepričavam po sjećanju dokumentarac, nemojte mene sad loviti, niti sam istraživala mozak niti znam išta o tome.)
Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 04.06.2012. at 14:48
Znači, fetus od tri mjeseca ima diferenciranu spolnu orijentaciju?
Onda je sigurno već osoba.
Neki misle da ni fetus nije osoba.
Kaj sad?????
Nemam baš previše ni vremena, a više iskreno ni volje za ovakve rasprave oko kojih imam već godinama isti stav i promišljanje, ali morala sam još jedanput doći dati potporu svima onima koji bi zbog nečijeg svjetonazora mogli ostati zakinuti za ostvarivanje svojih prava...
Dovoljan mi je jedan pogled primjerice na frkin avatarda sam sigurna sama sa sobom da je mpo dana od Boga (nevažno kojeg) i da nitko nema pravo osporiti ni zanijekati način na koji je to dijete začeto...
Posljednje uređivanje od Bodulica : 04.06.2012. at 15:47
Pitanje za vjernice/protivnice mpo-a:
zatrudnile ste (na klasičan načini nažalost imate rizičnu trudnoću koja isključuje seks slijedećih 9 mjeseci. Budući da se radi o vrlo bolnoj situaciji (po vašeg supruga), a Biblija mu brani preljub i razbacivanje sjemena uzalud, zanima me kako riješiti taj problem a da ne uvrijedimo Boga i ostanemo "pravi vjernici"?
nina70, samo mi pojasni da li je razbacivanje sjemena ako ono završi bilo gdje osim na ušću maternice (vlastite žene)?
Jer ako je, taj dotični suprug-vjernik ima da se strpi ili...
Mujica mi nije komentirao novi avatar....
Hehe Beti, tako je. Po Bibliji je razbacivanje sjemena sve ono što završi bilo gdje osim na ušću maternice. A ono "u prehrambene svrhe" je skoro pa najveći grijeh
Vidim ja da sam totalna vjernica/grešnica....
svimbalo evo i tebi
nina70da prehrambene svrhe...
Posljednje uređivanje od Snekica : 04.06.2012. at 19:49
isvetice, zezam se.sve pet.
magriz, vidiš da je jedva dočekala.
Posljednje uređivanje od puntica : 04.06.2012. at 22:30
a) Jesu li ljudi koji idu na MPO uz Boga, s Bogom ili ih je napustio ili oni njega?-kojeg Boga tj koje vjere jer MPO svaka drugačije tumači koliko se sjećam a sve propovijedaju da je jedan BOG !!??
b) Otkud Matuliću pravo da na taj način "sudi"?-presutit ću da ne dobijem opomenu
Ovako:
Mujo i Fata spavaju odvojeno jer je Fata u osmom mesecu trudnoće. Fata se sažali na njega pa mu kaže:
* Čuj, bolan, razumijem kako ti je, zato evo ti 100 Konvertibilnih Maraka, idi kod susjede nek te zadovolji. Ali da ti ovo bude prvi i posljedni put!
Mujo ne verujući svojim ušima, uzima pare, odlazi kod komšinice, ali vraća se odmah i kaže:
* Neće, traži 200 KM.
Fata će na to:
* Vidi ti kučke! Kad je ona bila trudna ja sam uzimala po 100 KM!
Posljednje uređivanje od mujica : 04.06.2012. at 22:15
Što ti hoćeš reći sa svojim avatarom?
Zapravo sam stavila malo drugačiji podrškasti avatar radi osobne oklade, gle čuda pobijedih! Svakoga treba brinuti MPO zakon, jer nitko ne zna hoće li mu ili nekom njemu bliskom zatrebati, otkada to biseksualci mogu sami od sebe zatrudnjeti? Mislila sam da je partenogeneza nemoguća u sisavaca.![]()
Kaj ja znam. Biseksualci je u prijevodu dvospolci.
Kao neke praživotinje i biljke koji sami sebe oplođuju......
Ja sa svojim avatarom već dugo vremena želim reći da na rodinom forumu nema slobode govora,.
Drago mi je da ne mašeš i ti sa šarenim zastavama. Hvala. Plilično je neoriginalno par dana prije parade u Splitu mahati sa šaranim zastavicama u raznim oblicima. Tko hoće dati podršku može uvijek otići u Split na paradu. To bi bila prava podrška.
prošla mpo v.s. kc tema je završila raspravom o pedofiliji
na ovoj se raspravlja o homoseksualnosti
očito je već raspravljeno sve što se raspraviti dalo? ili nije?
uvijek se može još
mene npr. zanima je li veći grijeh 1. abortivni MPO, 2. odluka zdravog bračnog para da uopće nema djecu i koriste spiralu cijelo fertilno doba ili 3. kršenje celibata od strane svećenika ali crkveno ispravnom penetracijom.
Posljednje uređivanje od mujica : 04.06.2012. at 23:29
Ja bih, onako laički, rekla da je ispravna penetracija najmanji grijeh.![]()
čak i ako se time krši celibat?
Znači, svećenici koji imaju ljubavnice manje griješe nego bračni parovi koji ne žele imati djecu ili braćni parovi koji idu na MPO?
Zanimljiv stav....
odgovor je dost jednostavan -grijesi se razmatraju u odnosu na 10 zapovjedi Božjih. Jedino rangiranje koje postoji je podjela na smrtne grijehe i lake grijehe. http://www.katolici.org/faq.php?action=c_vidi&id=726
7 glavnih grijeha
1. Oholost
2. Škrtost
3. Bludnost
4. Zavist
5. Neumjerenost u jelu i piću
6. Srditost
7. Lijenost
5 Crkvenih zapovijedi
1. Svetkuj zapovjedne blagdane i slušaj pobožno svetu Misu u nedjelju i zapovjedne blagdane.
2. Posti zapovjedne poste i u određene dane ne mrsi.
3. Svake se godine najmanje jedanput ispovjedi i o Uskrsu pričesti.
4. Drži se ženidbenih zakona svete Crkve.
5. Doprinosi za crkvene potrebe.
Ovo će možda pojasniti zašto vjernici osjećaju kao svoj dužnost reagirati na ono što smatraju tuđim grijehom
12 tuđih grijeha
1. Savjetovati bližnjega na grijeh
2. Zapovijedati bližnjemu da griješi
3. Privoliti bližnjega na grijeh
4. Nagovarati bližnjega na grijeh
5. Hvaliti tuđi grijeh
6. Šutjeti na tuđi grijeh kad smo ih dužni očitovati
7. Ne ukoriti tuđe grijehe
8. Pomagati onomu koji čini grijeh
9. Braniti tuđi grijeh
10. Odobravati tuđi grijeh
11. Smijati se tuđem grijehu
12. Praviti šale na račun tuđeg grijeha
Posljednje uređivanje od pikula : 05.06.2012. at 09:22
za sve grijehe vrijedi ispovijed, odriješenje i pokora i/ili poporavak štete
a) Bog nikog ne napušta, On nas sve bezuvjetno i beskrajno voli, ali mi se svojim grijehom udaljujemo od Njega, a Bog poštuje našu slobodnu volju i daje nam slobodu da biramo dokle god smo živi.
b) Nema pravo suditi. Može reći svoje mišljenje bez osuđivanja i ruganja,mora iznijeti svoje neslaganje i dati savjet (jer je grijeh šutjeti na tuđi grijeh, vidi post iznad), ali može i pogrješiti ( kao i ja u svojim pokušajima duhovitosti kad sam se smijala tuđem grijehu, a nisam trebala, žao mi je ) pa se ispričati
Posljednje uređivanje od pikula : 05.06.2012. at 09:40
kad su uveli ovih 12 tuđih grijeha?
prvi put čujem za to, a taj popis ustvari objašnjava zašto neki gorljivi vjernici uzimaju za pravo suditi o tuđim životima![]()
i ja prvi put cujem za njih.
a bogme sam isla na vjeronauk do faksa.
pikula, jesi li ti to na vjeronauku učila?
ja ovako ko leonisa, ne mogu se sjetit da sam ikad čula za to
Imajući u vidu da KC drži MPO za grijeh, jako me muči jedna stvar, parovi koji idu na MPO nakon završenog postupka imaju otprilike dva tjedna čekanja do nalaza krvi koji će pokazati da li je postupak bio uspješan, i puno parova koje ja poznajem to vrijeme provode u molitvi. Njima srce kaže da je tek tada sve u Njegovim rukama. Kako je moguće da nešto što je prožeto s toliko molitve, vjere i odricanja bude grijeh?
isto kao i vanbracno zacece.
sjecam se kako je svecenik odmahnuo rukom na moj komentar kako je kcer zaceta u grijehu i da je plod grijeha i rekao nesto u stilu kako nesto divno poput bebe moze biti grijeh...
i da je takvih vise, a manje ovih glasnih, i KC bi bila drugacija u ocima promatraca.
ne, ja nisam išla ne vjeronaukpročitala u molitveniku :štreber: sve čitam od korica do korica
Ovdje se pokrenula jedna paralelna tema s tim avatarima i ja sam se naljepila neukusnom šalom pa bih htjela obasniti svoje porive. Meni je zaparavo žalosno to nerazumjevanje. Mene osobno kod tog paradiranja (a mislim i mnoge ljude) ne smeta politički prosvjede nego povezivanje simbola radosti i veselja, dječjeg šarenila i bezbrižne igre sa seksualnim igrama odraslih u dnevnom terminu za obiteljsko druženje. To da izađeš s djetetom na trg u šetnju po sladoled, dijete privuku šareni baloni, a tamo dva stričeka u lateks odjelima ližu jedan drugog. Pa jel moraš biti genije da shvatiš da to nije lijepo, pristojno, poželjno.
Osobno ništa ne bih imala protiv niti bi me rastuživalo da odrasli ljudi se prime za ruke, obučeni za dnevnu šetnju gradom, odlazak na posao ili na kavicu i nose transparente Mirko voli Slavka, Legalizirajte istospolne zajendice ili što god iizražava na neuvredljiv način njihovu političku volju i društveni glas. I onda bi bilo kretena koji bi ih išla pljuvati, budala je budala i ne treba mu puno, ali većin građana bi tad rekla "pusti ljude da imaju svoj prosvjed"
pikula, jesi li ti vidjela povorku ponosa u zagrebu, ili pišeš napamet? jer nikakvih stričeka u lateksu koji se ližu tamo nije bilo.
Ajme, pikula! Evo takvi su ljudi šetali Splitom prošle godine, obični i svakodnevni. Pogledaj snimke na jubito, ako ne vjeruješ. I naišli su na razularenu gomilu. I ta gomila ima podršku gradskih vlasti ove godine, a i dobrog broja građana. Ja uopće nisam aktivist po prirodi, ali dođe mi da vrištim od ovoga.
Edit: mogu li moderatori splitati teme? Mislim da ova tema parade neće nestati, a stvarno nema nikakve veze sa zadanom ovdje.
Posljednje uređivanje od vertex : 05.06.2012. at 10:46
nisam bila, niti ću, kad su veliki skupovi, od utakmica nadalje, je se držim drugog kraja grada, kako je prenio htv tako viđela,ali nije ovaj u Zg jedini.
To mi smo veseli, šareni, razigrani i nesputani kao neka predimenzionirana djeca s uskoj vezi sa seksom odraslih ljudi mislim da ljudima više diže živac od bilo kakve intimne orjentacije i bilo kakvog zakona
da sam ja moderator, ne bih bila sretna sa ovom raspravom, jer ovo o čem se piše nema veze sa temom.... tako da ću se i ja okaniti repliciranja.
Joj, daj ne opravdavam ja tu gomilu, niti nasilje,ali mislim da ljudi moraju pokušati razumjeti razliku onaj dio građana koji nema nikakve nasilne porive, ali ga ne raduje ta ikonografija kao dio forumaša ovdje
ok slažem se OT totalno
Posljednje uređivanje od pikula : 05.06.2012. at 10:49