Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Djecje igraliste kao WC

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Djecje igraliste kao WC

Ova tema bi trebala ici u neku rubriku tipa "Odgoj roditelja" :/

Bili mi (V. + ja) prije nekoliko dana na djecjem igralistu pored nase zgrade - igraliste je OK, solidno uredjeno i odrzavano, relativno cisto (sto se vidljivog smeca tice), obicno nema guzve ...
    Uz igraliste je poveci parkic sa travom, grmljem, a uz parkic je odmah i polje sa kukuruzima ljeti, a sad je tamo strniste i zarasla trava.
    (vidi slike igralista na nasoj web stranici u potpisu, idite na link "Nas stan")

I igramo se mi u pjescaniku, a na drugom kraju igralista dvije mame sa klinkama od cca 2-3 godine, obje stanuju u nasoj zgradi na drugim ulazima, tu i tamo se samo pozdravimo na igralistu sa jednom od njih.

I, pripiskilo se jednoj od curica, mama ju uzme, odvede ju 2 metra (sigurno ni centimetra dalje) od klupe gdje su se klinke igrale i pridrzi ju dok se mala popiskila. :shock:
    OK, malo je je bila frka, no toliko je trave uokolo, grmlja (ni to mi se ne bi svidjelo, jer se tamo klinci igraju skrivaca), a 15 metara dalje je to famozno kukuruziste/strniste gdje zaista nikome ne bi bilo nista da se tamo popiskila.

I sta sad reci?
    Vidio sam tu istu scenu, sa istom mamom, vec 3 puta i svaki put je to bilo na 2 metra od klupa, 3 metra od njihaljke i penjalica i 5 metara od pjescanika.
    Ne kuzim. Pa ta mala ce se isto tamo igrati, ceprkati rukama, cuclati igracke ...
    Nisam neki veliki cistunac i malo je stvari koje mi se gade u zivotu, ali kad se nesto potpuno nepotrebno zagadjuje tad mi zaista nije jasno. :?

Kad je nama frka tad odemo doma (njihov stan je 30 metara dalje od naseg), a 2 ili 3 puta kad je bila frka tad smo otisli u to kukruziste i sve je bilo OK.
    Uz nase igraliste nema nikakvog birca, ducana itd, no kad smo negdje u gradu tad idemo obavezno u neki lokal i nismo jos nigdje ostavili svoj trag bas na samom igralistu.

Kakva su vasa iskustva?
    Jel bi digli frku i izgrdili mamu?
    Ja sam bio konsterniran i ostao sam bez teksta i samo sam poluglasno prokomentirao to Vedranu.
    A malo mi je falilo da dignem fajer,a tad bi zbilja perje frcalo, jer imam jaaako otrovan jezik kad mi netko naleti na volej kao ta mama. No, suzdrzao sam se. Ovaj put.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: Djecje igraliste kao WC

Citiraj tatek prvotno napisa
    Jel bi digli frku i izgrdili mamu?
    mislim da bi.
    razumijem da je bila frka, ali ako žive tako blizu, ili su mogli piškenje barem obaviti negdje dalje u grmlju...

by the way jednom prilikom sam vidjela curicu kojoj mama pomaže piškiti, onako gologuzoj - u šaht pored Bana Jalačića na Trgu.. :shock:
    ..a u blizini ima barem 10 kafića i sl. sa WC-om.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ne bih digla frku, al samo jer nisam taj tip....Vjerovatno bih prestala tu dovoditi dijete...
    Al ti si trebao!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Djecje igraliste kao WC

Citiraj anek prvotno napisa
    by the way jednom prilikom sam vidjela curicu kojoj mama pomaže piškiti, onako gologuzoj - u šaht pored Bana Jalačića na Trgu.. :shock:
    ..a u blizini ima barem 10 kafića i sl. sa WC-om.
    Ma, daaaaaaaaaaaj, anfakingbilivbl :shock:

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Anek, moja K. neće piškiti na WC pa ti je to meni u gradu noćna mora. Za sada, srećom, uvijek izdrži u gradu bez piškenja, ali kada bi bilo frke ona nebi htjela na WC. I kuda onda s njom?

Nekad uzmem prenosnu kahlicu, a češće ju ipak zaboravim.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A jel dižete frku kad neki cucak digne nogu? Meni se to puno više gadi. A urin zdrave osobe je praktički sterilan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim stvarno

jedno je kad fakat nemaš izbora,al ovo.........da se pitaš jel napr tata piški u lavabo ,a mama u kadu i da li vodu u wc-u povlače u posebnim prigodama.........

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    A jel dižete frku kad neki cucak digne nogu? Meni se to puno više gadi. A urin zdrave osobe je praktički sterilan.
    Sto ne umanjuje moje gadjenje.....
    BTW za cucka u djecijem parku bih cak i ja slozila frku

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je fascinantno kako se tjelesne potrebe ljudi mijenjaju ovisno o okolišu i državi.

Recimo, djeca u Hr imaju neopisivu potrebu popiškiti se sad i ovdje. Takvu potrebu nisam vidjela ni u jednoj drugoj zemlji. Bit će da imaju sasvim različite mjehure.

Isto se odnosi i na tipove koji pljuju po cesti. Baš ih jako svrbi grlo čim izađu van, te sekunde. Doma mogu gledati tri tekme za redom i satima sjediti na sofi, pa si neće pljunuti na pod dnevne sobe.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj Sanja gdje me nadje....Bas sam neki dan razmisljala kako ce nas pticja gripa prve pobiti ako mutira....uz ovolike pljuvace i slinobacace po ulici....

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dogodilo se da E piski iza grma (kad je tek skinula pelenu i nije mogla trpiti). Da piski u nekoj sporednoj ulicici tik uz glavnu turisticku ulicu u gradu. Nije mi bilo ugodno i voljela bih da sam imala kantu vode da isperem, ali radije cu da mi dijete piski tako i da ja ispadnem neodgojena nego da pokupimo nesto u uzorno cistim WCima kafica.

BTW, Dogodilo se i da kaka na travu, par metara od divlje plaze - svaki put smo skupljali x vrecica i sve pakirali i nosili u smece. Ne znam sto bih trebala napraviti djetetu. :?
    Dogodilo se da svjedocim kakanju curice odmah kraj tobogana pa se mama uzrujala kad smo bijesni svi zahtijevali da pokupi za curicom :shock:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakali nismo još nikada vani jer Sven neće nigdje nego na poznatim WC-ima (doma, kod bake, vrtić) ali kad bi ga stislo otišli bi u prvi WC u kafiću, dućanu...Ako ništa takvoga nebi bilo u blizini išli bi na najzabačenije mjesto i obavezno bih pokupila. Piškimo redovito izvan kuće. Ako je bilo što s WC-om u blizini odemo tamo, a ako nema onda odemo ako smo npr. u parku, izvan parka u travu. Mene ne smeta da se klinci popiške vani ali me smeta ako ne naprave ni 2 m od tobogana/ljuljačke. Nikome ne može biti toliko sila da se ne odmakne od frekventnog dijela parka.
    Ali ne bih dizala galamu. Vjerojatno bih samo poluglasno iskomentirala.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Dogodilo se da E piski iza grma (kad je tek skinula pelenu i nije mogla trpiti). Da piski u nekoj sporednoj ulicici tik uz glavnu turisticku ulicu u gradu. Nije mi bilo ugodno i voljela bih da sam imala kantu vode da isperem, ali radije cu da mi dijete piski tako i da ja ispadnem neodgojena nego da pokupimo nesto u uzorno cistim WCima kafica.

BTW, Dogodilo se i da kaka na travu, par metara od divlje plaze - svaki put smo skupljali x vrecica i sve pakirali i nosili u smece. Ne znam sto bih trebala napraviti djetetu. :?
    Dogodilo se da svjedocim kakanju curice odmah kraj tobogana pa se mama uzrujala kad smo bijesni svi zahtijevali da pokupi za curicom :shock:
    Jasno, u prirodi je drugacije - obavimo sto imamo na nekom zaklonjenom mjestu izvan puteva i na to stavimo kamenje ili zemlju ili sto je vec pri ruci.
    Slicno je i na nasoj divljoj plazi na Cresu - imamo vec tradicionalno "kakaliste" iza jednog suhozida i tamo smo vec digli solidnu hrpicu kamenja tim povodom.

Nije to da je bauk napraviti pis-pis ili kak-kak izvan WC-a, negdje u prirodi, vec da se to ne napravi tik uz igraliste kad vec ima mogucnosti da se to napravi diskretnije.

Ali ocito kad ima ljudi koji bacaju smece sa balkona (pored jedne zgrade u nasem kvartu postoji prastari natpis usmjeren prema zgradi na kojem pise "Zabranjeno bacanje smeca sa balkona") ima i onih koji bi se olaksali maltene pred susjedova vrata.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nešto čudno??

ja uredno gledam stražnjice OČEVA koji ISPRED MOG PROZORA (nisko prizemlje) - prazne svoje mjehure nakon boca piva koje ispijaju na susjednoj klupi.

obzirom da tamo i kartaju - predaleko im je skoknuti do ulaza i obaviti što treba u kući.

nakon toga - uredno šalju svoju djecu u to isto grmlje da se igraju :/ :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

potpisujem Brundu

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je ova tema jako aktualna jer sam se par puta zapitala postupam li ispravno.

elem, lada je skinula pelenu prije malo više od 2 tjedna, a vani smo često. prije izlaska obavezno odemo na wc, ali joj se već nekoliko puta dogodilo da obavi vani i pišanciju i kakanciju. taj dio mi se čini ok jer mi je drago da nije vezana za neki određeni prostor i uvjete da bi to mogla (znam da ima ljudi koji kad otputuju po nekoliko dana ne obavljaju nuždu dok se valjda organizam ne pribere).

lada može trpiti, ali kratko, a obzirom na zimske uvjete dosta vremena ode na svlačenje pa tu već gubimo dragocijeno vrijeme koje bismo inače potrošili na trčanje do grma . kad ona kaže tuta (ne mogu znati je li u pitanju pišancija ili kakancija) ja je zgrabim i, koliko mi u tom adrenalinskom trenutku zrnce zdravog razuma dopušta, biram pogodno mjesto. to nije uvijek najskrovitije mjesto, ali je svakako mjesto uz neku ogradu, gdje se baš ne prolazi i sl.
    jednom ju je strefilo usred boćarskog podalje od wc-a u koji i tako ne bih išla. a niš, obavili uz ogradu, sve fino počistili i nastavili se igrati.

jednom smo u tkalčičevoj otišle u neki birc pa ne mogu reći da mi je to baš drago jer ona odmah počne dirati dasku, robica se vuče po podu, a mene oblije znoj. i još je bio čorak.

tobogane, ljulje i klupe ćemo zaobilaziti ali grmove u parkovima ćemo još neko vrijeme označavati dok ne nauči trpiti dulje vrijeme.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    meni je ova tema jako aktualna jer sam se par puta zapitala postupam li ispravno.

elem, lada je skinula pelenu prije malo više od 2 tjedna, a vani smo često. prije izlaska obavezno odemo na wc, ali joj se već nekoliko puta dogodilo da obavi vani i pišanciju i kakanciju. taj dio mi se čini ok jer mi je drago da nije vezana za neki određeni prostor i uvjete da bi to mogla (znam da ima ljudi koji kad otputuju po nekoliko dana ne obavljaju nuždu dok se valjda organizam ne pribere).

lada može trpiti, ali kratko, a obzirom na zimske uvjete dosta vremena ode na svlačenje pa tu već gubimo dragocijeno vrijeme koje bismo inače potrošili na trčanje do grma . kad ona kaže tuta (ne mogu znati je li u pitanju pišancija ili kakancija) ja je zgrabim i, koliko mi u tom adrenalinskom trenutku zrnce zdravog razuma dopušta, biram pogodno mjesto. to nije uvijek najskrovitije mjesto, ali je svakako mjesto uz neku ogradu, gdje se baš ne prolazi i sl.
    jednom ju je strefilo usred boćarskog podalje od wc-a u koji i tako ne bih išla. a niš, obavili uz ogradu, sve fino počistili i nastavili se igrati.

jednom smo u tkalčičevoj otišle u neki birc pa ne mogu reći da mi je to baš drago jer ona odmah počne dirati dasku, robica se vuče po podu, a mene oblije znoj. i još je bio čorak.

tobogane, ljulje i klupe ćemo zaobilaziti ali grmove u parkovima ćemo još neko vrijeme označavati dok ne nauči trpiti dulje vrijeme.
    Mi smo u nekom poluprocesu spontanog skidanja pelena i moram priznati da i sama puno razmišljam o svemu.

Kužim (i opravdavam) da klinci ne mogu dugo izdržati, da se popiške iza grma, da se pokakaju ako im je baš sila (i mislim da nijednoj mami ne bi trebao biti problem da u svoju torbicu spremi jednu-dvije vrećice i jednokratnu gumenu rukavicu ili već nešto za uklanjanje drekeca), ali ono što ne mogu skužiti su primjeri koje su naveli tatek i anek (gle, čak se i rimuju ) - vršenje nužde usred parka, gdje se svi, pa i djeca o kojoj je riječ, igraju, na glavnom gradskom trgu i slično. Na takve sam slučajeve mislila kad sam napisala da toga ima samo kod nas. Naime, ni u jednom drugom gradu nisam primijetila da djeca moraju piškiti u šaht posred glavne ulice ili u parku korak do tobogana.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne smeta vas kad RODITELJI to rade u parku u kojem se igraju NJIHOVA DJECA????????????????????

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad dijete pokušavaš odučiti od pelena, i kad ono kaže hoću piškiti ono često misli 'sad ovaj tren hoću piškiti'. I također imaju svoje omiljene 'mete' za tako nešto, bilo to drvo, šaht, stup lampe... Meni se često dogodilo da se s djecom ne stignem previše udaljiti od igrališta kad mi najave nuždu, i obave to blizu (nikad na samom igralištu). ALI...
    Ali uvijek nosim sa sobom nešto u što mogu pokupiti drekec, i flašu vode kojom mogu isprati mokraću, i na jednom drugom topicu sam napisala da me uglavnom ljudi čudno gledaju kad vide da ispirem, kao to nije potrebno.
    U svakom slučaju, mala djeca se u većini slučajeva još ne mogu kontrolirati, niti ja osobno to očekujem, ali zato od njihove odrasle pratnje očekujem da počisti iza njih. Mislim, znaš da imaš malo dijete, znaš da mu može doći potreba bilo gdje i bilo kad, pa onda moraš biti na to pripravan i ponijeti što je potrebno.

O odraslima koji obavljaju nuždu na javnom mjestu, a pogotovo o onima koji to rade u blizini dječjih igrališta, pod nečijim prozorom ili u nečijem haustoru mogu samo . Nedavno je bilo u novinama kako je nekog policajac 'uhvatio' kako obavlja nuždu na javnom mjestu i napisao mu kaznu (mislim 500 Kn), a ovaj je bio sav u šoku. Ma siroče!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    a ne smeta vas kad RODITELJI to rade u parku u kojem se igraju NJIHOVA DJECA????????????????????
    Naravno da me to smeta.
    Vidio sam toga dosta u mom bivsem kvartu (obietljske kuce) gdje su lokalni pijanci vrsili nuzdu svih vrsta uz cestu i cak na cesti. I to oba spola (iako, naravno, vise muski).
    No, kad vidis prljavog alkoholicara da to radi tad ti se to samo gadi.
    A kad vidis zenu koja barem izvana izgleda kao svi mi (dakle, cisto, pristojno, nemam razloga da vjerujem da je neki socijalni slucaj), tad se uz gadjenje i zapitam ipak koji je to vrag s njom.

Dala bi se ova tema jos malo prosiriti - u istoj toj familiji i jos dvije susjedne vladaju zanimljivi nacini komunikacije. I ocevi (vise) i zene (manje) psuju k'o kocijasi, i u normalnom razgovoru i kad povise ton. Naravno, sve to rade pred djecom (fala bogu, jos nisam cuo da su psovke bile upucene malima).
    A kazem, izgledaju sasvim sasvim normalno, kao najprosjecniji ZG-gradjani, nit su zapusteni, nit bilo sto drugo.

Inace, u nasoj zgradi je odredjeni dio stanova iz kategorije "socijalni stanovi", dakle vjerojatno dodjeljen socijalnim slucajevima (iako ovi ne izgledaju tako).

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

djeca kad se odvikavaju od pelena jednostavno moraju biti van svake vaše ljutnje,oni jednostavno nemogu i neznaju trpjeti.roditelji su ti koji trebaju pripaziti i pokupiti proizvode njihova djeteta.mi smo nuždu obavljli po svuda u tom razdoblju ali smo iza nas uvijek ostavljali čistu prirodu kakvu smo i našli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •