meni je ova tema jako aktualna jer sam se par puta zapitala postupam li ispravno.
elem, lada je skinula pelenu prije malo više od 2 tjedna, a vani smo često. prije izlaska obavezno odemo na wc, ali joj se već nekoliko puta dogodilo da obavi vani i pišanciju i kakanciju. taj dio mi se čini ok jer mi je drago da nije vezana za neki određeni prostor i uvjete da bi to mogla (znam da ima ljudi koji kad otputuju po nekoliko dana ne obavljaju nuždu dok se valjda organizam ne pribere).
lada može trpiti, ali kratko, a obzirom na zimske uvjete dosta vremena ode na svlačenje pa tu već gubimo dragocijeno vrijeme koje bismo inače potrošili na trčanje do grma

. kad ona kaže tuta (ne mogu znati je li u pitanju pišancija ili kakancija) ja je zgrabim i, koliko mi u tom adrenalinskom trenutku zrnce zdravog razuma dopušta, biram pogodno mjesto. to nije uvijek najskrovitije mjesto, ali je svakako mjesto uz neku ogradu, gdje se baš ne prolazi i sl.
jednom ju je strefilo usred boćarskog podalje od wc-a u koji i tako ne bih išla. a niš, obavili uz ogradu, sve fino počistili i nastavili se igrati.
jednom smo u tkalčičevoj otišle u neki birc pa ne mogu reći da mi je to baš drago jer ona odmah počne dirati dasku, robica se vuče po podu, a mene oblije znoj. i još je bio čorak.
tobogane, ljulje i klupe ćemo zaobilaziti

ali grmove u parkovima ćemo još neko vrijeme označavati dok ne nauči trpiti dulje vrijeme.