-
Peti razred
Sad kad ste već pri kraju 5. razreda, zanimaju me iskustva vaše djece, jesu li se snašli u odnosu na razrednu nastavu, koji je omjer učenja , mogu li to sve pohvatati, nekako mi se čini da je barem prema opisu nekih roditelja to sad nešto sasvim drugo nego prije, teže, opširnije, suhoparnije.
-
Nama je baš peti razred došao kao osvježenje,
vidim da mojem sinu paše ta izmjena profesora, razbija monotoniju,
a i pristup je drugačiji, tretiraju ih kao velike, nema više pačje škole... 
Gle, uvijek ima ovakvih i onakvih profesora, nisu mu svi po guštu, niti mogu biti,
ali svih je prihvatio i to sve dobro klapa.
Što se tiče gradiva, ono je opširnije i ima više učenja nego u nižim razredima, ali nije baš da se ubiju od knjige, sve oni to mogu laganini, ostaje im dovoljno vremena za aktivnosti, druženja, lovljenje repa po kući i prigovaranje. 
Bitno je da mu u početku pomognete oko organizacije i strukture učenja, a poslije ga samo redovito pratite.
-
baš tako kako je poplica rekla. Ja sam se jako bojala tog 5. razreda pošto je moj imao problema sa učenjem i u nižim razredima i ima individualizirani pristup, ali sam se ugodno iznenadila. I njemu paše ta smjena profesora, nije uvijek pod povečalom. Nema ni tako puno učenja, jedino nam je povijest bila malo teža, ima jako puno podataka i sve mu se izmješalo. Matematika mu je bila prilično lagana, a inače mu je to bolna točka. U glavnom imati će bolji prosjek nego u 4.
-
Ja sam zadovoljna.
Ona čak ide na dvije vannastavne aktivnosti i na sva tri izborna (njemački,informatika-u drugom turnusu,jednom tjedno-2 školska sata i vjeronauk).
Na početku godine dala sam joj savjet, koji je očito bio dobar i koristan, a to je da bude aktivna, da se javlja, sudjeluje u nastavi.Profesori su to prepoznali i nagradili su taj trud.
Što se tiče predmeta, ima dosta učenja, pogotovo geografija i povijest.
U tim predmetima po mom mišljenju previše neporebnih podataka i preoopširno.
Kod prirode mi se ne sviđa, i to smo rekli razrednici, da imaju samo dva ispita godišnje,svaki u jednom polugodištu,ali da ona tu ništa ne može da je tako u programu.
Usmenog ispitivanja ima dosta,ali ona sama može procijeniti kad će je neki predmet pitati.
Sve u svemu nije tako loše kako sam se bojala,ali je velika razlika.
Samim time što svaki predmet ima svog profesora i morala je vidjeti kako koji "diše".
A budući da je ona i onako kul tip i baš se puno ne uzrujava, njoj je najteže, po njenim riječima, palo seljakanje svaki sat iz učionice u učionici.
-
Osoblje foruma
i nasa su iskustva slicna, B je zadovoljan dinamikom, profesorima, razrednico0m pogotovo. Cak mi se i presing cini manjim jer je puno manje ispita nego sto su oni imali u cetvrtom razredu. No, zbog toga stvarno treba redovito raditi jer se jako puno gradiva nagomila do ispita. Zemljopis mi se cini najtezim, s hrpom podataka, povijest jako zanimljiva, priroda bezveze i bas zato ju ne shvacaju ozbiljno...
-
donekle zadovoljan na kraju!nakon jako lošeg starta,slabog polugodišta, ipak će završiti dobro.nadam se da se sad priviko i shvatio sistem za dalje!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma