Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Dojenje i jagode

Datum pristupanja
    May 2012

Početno Dojenje i jagode

Pošto postoji toliko mnogo priča o zabrani jedenja jagoda u vrijeme dojenja, zanima me konkretno da li je nečije dijete dobilo osip ili nekakvu alergijsku reakciju nakon što je majka jela jagode? Ili možda samo grčeve ?

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mafima prvotno napisa Vidi poruku
    Pošto postoji toliko mnogo priča o zabrani jedenja jagoda u vrijeme dojenja, zanima me konkretno da li je nečije dijete dobilo osip ili nekakvu alergijsku reakciju nakon što je majka jela jagode? Ili možda samo grčeve ?

Ja trenutno dojim i pojela sam par dana za redom po 2-3 jagode, da vidim ako će joj smetati. Nije imala niti osip niti grčeve.... Ja govorim o domaćim jagodama iz mog vrta. Kupljene ne bi jela jer mi jednostavno ne izgledaju prirodno (a nemaju ni nekog okusa).

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Preporuka od dr, ne jesti jagode dok dojimo, ali mi smo alergičari i imamo dermatitis, pa možda zato.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ih jedem normalno. Ali ja i pijem puno kave i pušim pa možda nisam dovoljno kompetentna za ovakva pitanja

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ih isto jedem, doduse ne neke velike kolicine, i nista nisam primjetila neobicno na bebi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam jela sve. Da sam vidjela da nešto smeta, onda to više ne bih jela (zapravo - probala bih još jednom, i ako bi se ponovilo onda bih to izbjegavala). Mislim da su priče o reakciji na jagode prenapuhane (nije da nema reakcija - ima, ali i na puno drugih namirnica koje jedemo a ne spominju se ni približno toliko često).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam pred kraj trudnoće i odmah po porođaju jela jagode. I to one najgore, uvozne, ko plastične.
    Dete je alergičar i atopičar, ali od jagoda joj nije bilo ništa.
    Alergija na jagode nije tako česta kao alergija na kravlje mleko, a mleko će ti svi preporučiti da piješ.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prema mom iskustvu za dojenje su mi bile gore trešnje (a obožavam ih) jer je dijete imalo grčeve. Ako sam jela jagode, nije mu bilo ništa.

Ivček avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Toliko obožavam jagode da nisam ni pomislila da ih možda ne smijem jesti. Da bude bolje sinoć sam ih slistila u shakeu sa sojinim mlijekom pa se sad nadam da ne bude ništa bilo. Ako ima reakcije nakon koliko može biti?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Isto i nama, od jagoda ništa, od trešanja katastrofa.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

iI ja sam ih dosta pojela unatrag tjedan dana i beba nema nikakvih reakcija

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ih jedem normalno. Ali ja i pijem puno kave i pušim pa možda nisam dovoljno kompetentna za ovakva pitanja

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

reakcija bi se pokazala već kroz par sati. ja isto mislim da ako je dijete sklono alergijama da će reagirati na više toga, a ne samo na jagode

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja isto jedem jagode, ne smetaju....
    al zato jesu naranče, i to jako (mandarine pet ne)......

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    X

ok, ne pusim.
    suzdrzavam se.
    iako sam pokleknula par noci nakon kolika.
    kvragu, sad bi zapalila...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Prema mom iskustvu za dojenje su mi bile gore trešnje (a obožavam ih) jer je dijete imalo grčeve. Ako sam jela jagode, nije mu bilo ništa.
    eee!

na jagode ne reagira, pa cak i ako pojedem mjericu (domace zagrebacke jagode, znam od koga ih uzimam i gdje i kako rastu), al sam u nedjelju pojela par tresanja, ni ne razmisljajuci da ne bi smjela, bas kao sto nisam razmisljala ni za jagode, i pojavio joj se osip i crvenilo kraj cmara.
    a mozda je to i do sarajevskih cevapa :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    eee!

na jagode ne reagira, pa cak i ako pojedem mjericu (domace zagrebacke jagode, znam od koga ih uzimam i gdje i kako rastu), al sam u nedjelju pojela par tresanja, ni ne razmisljajuci da ne bi smjela, bas kao sto nisam razmisljala ni za jagode, i pojavio joj se osip i crvenilo kraj cmara.
    a mozda je to i do sarajevskih cevapa :/
    Ja sam zakljucila da tresnje i visnje imaju kozicu, a grozdje jos i kostice koje smetaju dojenoj djeci.

Za cevape ne znam (moze biti da i to smeta) ali moj sin je jednom slicno reagirao kad smo za NG imali prasetinu - tri dana se nije gasio, urlao je bez prestanka iako je bio stariji od 6 mjeseci i vec na dohrani. Prisjela mi je prasetina.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nama nisu smetale ni trešnje ni jagode, a trešnje je i sama jela. Ali kada jedem junetinu ona ima zatvor danima. Prasetinu smo (kao i kafu i cigare) srećom izbacili sa jelovnika pre par godina.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja jagode u velikim količinama, dijete dobro

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam jela jagode i nije mu smetalo ali kad ih je on probao osipao se. Sad ih ne jedemo ni on ni ja. Iako, kad več spominjete trešnje, i to smo oboje jeli u isto vrijeme kad i jagode...Nisam znala da može i na trešnje bit nakva reakcija.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

X

ok, ne pusim.
    suzdrzavam se.
    tako i ja, jagode na dnevnoj bazi

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jagode mu ne smetaju... al zato cokolada... kukulele

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nisam ni razmišljala o tome da jagode i trešnje mogu smetati!
    Jedem i jedno i drugo, bebač ima 4 mjeseca, i nisam primijetila nikakve reakcije.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam sezonu jedenja jagoda otvorila tamo negdje krajem ozujka
    Nisam primjetila da mu smeta (tad je imao 4 mjeseca), ali iskreno nisam ni nesto posebno pazila, bio je kao i uvijek - dobar, miran, smjesko

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

X

ok, ne pusim.
    suzdrzavam se.
    iako sam pokleknula par noci nakon kolika.
    X

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja jedem sve i nisam primjetila da joj smeta...zapravo bila sam prestala jesti zelenu salatu ali sam skužila da to njezino plakanje nije uopće bilo vezano uz moju prehranu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ja jedem sve i nisam primjetila da joj smeta...zapravo bila sam prestala jesti zelenu salatu ali sam skužila da to njezino plakanje nije uopće bilo vezano uz moju prehranu...
    To je istina.

Ali nema pravila... Mom starijem je sve smetalo - trešnje, mahunarke, zelena salata, agrumi, slatko... a mlađem nije smetalo skoro pa ništa, ali se znao začepiti kad bi ja opalila po mesini.

Pouka priče - treba samo gledati reakcije djeteta. Ako nekome od forumašica smeta, ne znači da će tako biti svakom djetetu. Šteta bi bilo ne probati...

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ja sam neki dan kukala na Pričajmo o dohrani o tome kako se malenom jako zacrvenila guza,a jeo je po prvi put žgance,a onda sam se sjetila da sam ja jela jagode,pa mi sve bilo bed pitat jel moguće da mu smeta preko mlijeka...tak da ne znam ,moguće je i da nema veze s ičim od navedenog,a možda se i više nikad neće ni ponoviti...ako i je bila reakcija na jagode(jela sam kupovne),onda eto samo crvenilo na guzi

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi u obitelji nemamo alergičara pa sam probala i jagode, imali su oko 2 mj obojica, nije bilo reakcije.
    Probala sam prvo par komada pa nakon par dana više.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

jedem jagode, trešnje, višnje...
    ne smeta mom malom ništa i sretna sam da je tako jer ipak je to prvo svježe voće puno vitamina i minerala...

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Iris prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam neki dan kukala na Pričajmo o dohrani o tome kako se malenom jako zacrvenila guza,a jeo je po prvi put žgance,a onda sam se sjetila da sam ja jela jagode,pa mi sve bilo bed pitat jel moguće da mu smeta preko mlijeka...tak da ne znam ,moguće je i da nema veze s ičim od navedenog,a možda se i više nikad neće ni ponoviti...ako i je bila reakcija na jagode(jela sam kupovne),onda eto samo crvenilo na guzi
    Ovakve stvari su česte na početku dohrane, a događaju se zato jer se pH stolice mijenja. Ne mora biti alergija.

afrodita avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj mafima prvotno napisa Vidi poruku
    ...čoveče, jedem Brdo jagoda. Naravno, domaćih netretiranih. Inače, alergije su obično povezane sa pesticidima i ostalim sranjima s čim se voće i povrće šprica, a ne prvenstveno sa voćkom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je atopičarka i ja isto tamanim jagode k'o luda, ali joj ne smetaju.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja jedem sve i nisam primjetila da mu nešto smeta

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

bojala se jagoda, a nasmetala joj rajčica!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •