Pošto postoji toliko mnogo priča o zabrani jedenja jagoda u vrijeme dojenja, zanima me konkretno da li je nečije dijete dobilo osip ili nekakvu alergijsku reakciju nakon što je majka jela jagode? Ili možda samo grčeve ?
Pošto postoji toliko mnogo priča o zabrani jedenja jagoda u vrijeme dojenja, zanima me konkretno da li je nečije dijete dobilo osip ili nekakvu alergijsku reakciju nakon što je majka jela jagode? Ili možda samo grčeve ?
Preporuka od dr, ne jesti jagode dok dojimo, ali mi smo alergičari i imamo dermatitis, pa možda zato.
Ja ih jedem normalno. Ali ja i pijem puno kave i pušimpa možda nisam dovoljno kompetentna za ovakva pitanja
Ja ih isto jedem, doduse ne neke velike kolicine, i nista nisam primjetila neobicno na bebi.
Ja sam jela sve. Da sam vidjela da nešto smeta, onda to više ne bih jela (zapravo - probala bih još jednom, i ako bi se ponovilo onda bih to izbjegavala). Mislim da su priče o reakciji na jagode prenapuhane (nije da nema reakcija - ima, ali i na puno drugih namirnica koje jedemo a ne spominju se ni približno toliko često).
I ja sam pred kraj trudnoće i odmah po porođaju jela jagode. I to one najgore, uvozne, ko plastične.
Dete je alergičar i atopičar, ali od jagoda joj nije bilo ništa.
Alergija na jagode nije tako česta kao alergija na kravlje mleko, a mleko će ti svi preporučiti da piješ.
Prema mom iskustvu za dojenje su mi bile gore trešnje (a obožavam ih) jer je dijete imalo grčeve. Ako sam jela jagode, nije mu bilo ništa.
Toliko obožavam jagode da nisam ni pomislila da ih možda ne smijem jesti. Da bude bolje sinoć sam ih slistila u shakeu sa sojinim mlijekom pa se sad nadam da ne bude ništa bilo. Ako ima reakcije nakon koliko može biti?
Isto i nama, od jagoda ništa, od trešanja katastrofa.
iI ja sam ih dosta pojela unatrag tjedan dana i beba nema nikakvih reakcija
reakcija bi se pokazala već kroz par sati. ja isto mislim da ako je dijete sklono alergijama da će reagirati na više toga, a ne samo na jagode
Ja isto jedem jagode, ne smetaju....
al zato jesu naranče, i to jako (mandarine pet ne)......
eee!
na jagode ne reagira, pa cak i ako pojedem mjericu (domace zagrebacke jagode, znam od koga ih uzimam i gdje i kako rastu), al sam u nedjelju pojela par tresanja, ni ne razmisljajuci da ne bi smjela, bas kao sto nisam razmisljala ni za jagode, i pojavio joj se osip i crvenilo kraj cmara.
a mozda je to i do sarajevskih cevapa :/
Ja sam zakljucila da tresnje i visnje imaju kozicu, a grozdje jos i kostice koje smetaju dojenoj djeci.
Za cevape ne znam (moze biti da i to smeta) ali moj sin je jednom slicno reagirao kad smo za NG imali prasetinu - tri dana se nije gasio, urlao je bez prestanka iako je bio stariji od 6 mjeseci i vec na dohrani. Prisjela mi je prasetina.
Nama nisu smetale ni trešnje ni jagode, a trešnje je i sama jela. Ali kada jedem junetinu ona ima zatvor danima. Prasetinu smo (kao i kafu i cigare) srećom izbacili sa jelovnika pre par godina.
Ja jagode u velikim količinama, dijete dobro
I ja sam jela jagode i nije mu smetalo ali kad ih je on probao osipao se. Sad ih ne jedemo ni on ni ja. Iako, kad več spominjete trešnje, i to smo oboje jeli u isto vrijeme kad i jagode...Nisam znala da može i na trešnje bit nakva reakcija.
Nisam ni razmišljala o tome da jagode i trešnje mogu smetati!
Jedem i jedno i drugo, bebač ima 4 mjeseca, i nisam primijetila nikakve reakcije.
Ja sam sezonu jedenja jagoda otvorila tamo negdje krajem ozujka
Nisam primjetila da mu smeta (tad je imao 4 mjeseca), ali iskreno nisam ni nesto posebno pazila, bio je kao i uvijek - dobar, miran, smjesko
ja jedem sve i nisam primjetila da joj smeta...zapravo bila sam prestala jesti zelenu salatu ali sam skužila da to njezino plakanje nije uopće bilo vezano uz moju prehranu...![]()
To je istina.
Ali nema pravila... Mom starijem je sve smetalo - trešnje, mahunarke, zelena salata, agrumi, slatko... a mlađem nije smetalo skoro pa ništa, ali se znao začepiti kad bi ja opalila po mesini.
Pouka priče - treba samo gledati reakcije djeteta. Ako nekome od forumašica smeta, ne znači da će tako biti svakom djetetu. Šteta bi bilo ne probati...
ja sam neki dan kukala na Pričajmo o dohrani o tome kako se malenom jako zacrvenila guza,a jeo je po prvi put žgance,a onda sam se sjetila da sam ja jela jagode,pa mi sve bilo bed pitat jel moguće da mu smeta preko mlijeka...tak da ne znam ,moguće je i da nema veze s ičim od navedenog,a možda se i više nikad neće ni ponoviti...ako i je bila reakcija na jagode(jela sam kupovne),onda eto samo crvenilo na guzi
Mi u obitelji nemamo alergičara pa sam probala i jagode, imali su oko 2 mj obojica, nije bilo reakcije.
Probala sam prvo par komada pa nakon par dana više.
jedem jagode, trešnje, višnje...
ne smeta mom malom ništa i sretna sam da je tako jer ipak je to prvo svježe voće puno vitamina i minerala...
Moja je atopičarka i ja isto tamanim jagode k'o luda, ali joj ne smetaju.
bojala se jagoda, a nasmetala joj rajčica!