Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Začeti dijete da bi pomoglo bratu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mene muci kako ces jednog dana objasniti tom trecem djetetu da ga voliš jednako ko i ostale koje nisi zacela po narudzbi. Ne mislim da ona objasnjenja u pocetku, tipa, "ti si naša junakinja jer si spasila bratu zivot" nego na objasnjenje petnaestogodisnjaku kad te optuzi za sve zlo ovoga svijeta.
    Neznam jesam u krivu ali ja ne vidim razloga objašnjavati djetetu zbog čega je začeto; zbog sira i limene glazbe... Ono... To kao da neka ysz majka mora djetetu objasniti da je začeto jer je njenom dečku pukao prezervativ dok su se seksali na zadnjem sjedištu Yuga45. Začeto je, rođeno je i bok! Pa i najočekivanija i najnajnajiščekivanija djeca imaju fazu kad im je roditelj kriv za sve!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam jesam u krivu ali ja ne vidim razloga objašnjavati djetetu zbog čega je začeto; zbog sira i limene glazbe... Ono... To kao da neka ysz majka mora djetetu objasniti da je začeto jer je njenom dečku pukao prezervativ dok su se seksali na zadnjem sjedištu Yuga45. Začeto je, rođeno je i bok! Pa i najočekivanija i najnajnajiščekivanija djeca imaju fazu kad im je roditelj kriv za sve!
    Ti bi djetetu prešutjela detalje oko njegovog rođenja i djetinjstva? Mislim, za pretpostaviti je da će starije dijete znati da je mlađe zaćeto/rođeno da bi bilo donor. Za pretpostaviti je da će se malđe možda sjećati postupka transplatnacije ili brige za zdravlje starijeg brata koji hoda ćesto po bolnicama. Ja zaista ne mogu zamisliti da bi roditelji u današnje vrijeme radili tabu temu od zdravstvenih podataka koji su možda bili važni za budućnost (a nasljeđivanje potecijalnog gena i biti donator košatane srži u djetinstvu mi se čine kao dosta važne informacije).
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.05.2012. at 20:00

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ti bi djetetu prešutjela detalje oko njegovog rođenja i djetinjstva? Mislim, za pretpostaviti je da će starije dijete znati da je mlađe zaćeto/rođeno da bi bilo donor. Za pretpostaviti je da će se malđe možda sjećati postupka transplatnacije ili brige za zdravlje starijeg brata koji hoda ćesto po bolnicama. Ja zaista ne mogu zamisliti da bi roditelji u današnje vrijeme radili tabu temu od zdravstvenih podataka koji su možda bili važni za budućnost (a nasljeđivanje potecijalnog gena i biti donator košatane srži u djetinstvu mi se čine kao dosta važne informacije).
    Ma daj molim te, jesu tebi objašnjavali detalje oko tvog začeča? Meni, a bome niti ljudima (većini) koje znam - nisu.
    Kod mene se u obitelji podrazumijeva da se unutar obitelji pomaže jedan drugome, bezuvjetno, brat-bratu, oko za oko, bubreg, koštana srž... Žrtva? Svi smo žrtve, međutim ukoliko se žrtvuješ za obitelj - žrtva ima smisla.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma daj molim te, jesu tebi objašnjavali detalje oko tvog začeča? Meni, a bome niti ljudima (većini) koje znam - nisu.
    Kod mene se u obitelji podrazumijeva da se unutar obitelji pomaže jedan drugome, bezuvjetno, brat-bratu, oko za oko, bubreg, koštana srž... Žrtva? Svi smo žrtve, međutim ukoliko se žrtvuješ za obitelj - žrtva ima smisla.
    Ne govorim o samom zaćeću , ono bi bilo nevažno samo po sebi. Govorim o nasljednoj obiteljskoj bolesti, govorim o bolesti brata ili sestre, govorim o tome da je najmlađe dijete (između ostalog) rođeno sa svrhom za koju vjerojatno znaju svi članovi obitelji, da ne kažem da je puno toga pisano i po novinama . Zaista bi bilo čudno da to najmlađe dijete ne sazna način i svrhu zaćeća. Osim toga menij e asolutno nezamislivo da roditelji prešute značajne medicinske podatke svojoj djeci.
    Inaće, jako mi se sviđa što je ivanas napisala. Mislim da su u normalnim obiteteljima sva djeca prihvaćena bez obzira na način zaćeća ili dolaska .

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Inda baš sam mislila pisati o tom trogodišnjem porodiljnom ali sam ipak odustala.
    Istina.
    Odluku o trećem djetetu donosimo na temeljnu niza razloga koji su zapravo banalni kada je u pitanju bolest i spašavanje života djeteta.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne govorim o samom zaćeću , ono bi bilo nevažno samo po sebi. Govorim o nasljednoj obiteljskoj bolesti, govorim o bolesti brata ili sestre, govorim o tome da je najmlađe dijete (između ostalog) rođeno sa svrhom za koju vjerojatno znaju svi članovi obitelji, da ne kažem da je puno toga pisano i po novinama . Zaista bi bilo čudno da to najmlađe dijete ne sazna način i svrhu zaćeća. Osim toga menij e asolutno nezamislivo da roditelji prešute značajne medicinske podatke svojoj djeci.
    Inaće, jako mi se sviđa što je ivanas napisala. Mislim da su u normalnim obiteteljima sva djeca prihvaćena bez obzira na način zaćeća ili dolaska .
    potpisujem

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne želim nikom da se nađe u situaciji tih ljudi, ali "zmaj" iskreno bi volila da se natrenutak staviš u njihovu kožu i zamisliš da tvoje dijete ima takvu bolest da mu niko nemože pomoći osim njegovog još nerođnog brata ili sestre dali bi govorila isto? dali bi ti to bilo toliko strano i odvratno i huj i mirne duše bez pokušaja da ga spasiš bi žrtvovala svoje dijete?

gadi mi se ali ono duboko do dna kad se tako jako molarizira i okrivljuje nekog i govori da je sebičanb ili šta ti ja znam već a ta ista osoba da se nađe u istoj situaciji bi postupila isto...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ne treba, u pravu si, al nekako se sazna. Eto i ja saznala. Dobro, već sam bila barem u srednjoj školi. Zna se to u okruženju pa procuri.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne treba, u pravu si, al nekako se sazna. Eto i ja saznala. Dobro, već sam bila barem u srednjoj školi. Zna se to u okruženju pa procuri.
    Od dvojice potpuno odraslih muškaraca sam čula istu, ovakvu izjavu: Ja sam kriv što moja mama nije završila fakultet.
    A krivi su jer su se rodili neplanirano, dok je mama još studirala. Jedan je još dodao da ni danas nije siguran jesu li ga htjeli.
    Tako da vjerujem da pitanje željenosti skoro uvijek dođe na tapet.

I ovo, treće dijete će se sigurno jednog dana osjetiti iskorištenim. Na roditeljima je sad da odvagnu s čime će se teže nositi: s osobnom krizom mlađeg ili gubitkom starijeg (+ grižnjom savjesti što nisu BAŠ sve pokušali).
    Ako je pomoć djeteta samo ta donacija matičnih stanica, a ne kasniji ponavljani zahvati, lakše je.
    I mislim da djetetu ne treba prešutjeti, već od najranijih dana pokušavati uhvatiti se u koštac s mučnim pitanjem, ako treba uz pomoć stručnjaka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Od dvojice potpuno odraslih muškaraca sam čula istu, ovakvu izjavu: Ja sam kriv što moja mama nije završila fakultet.
    A krivi su jer su se rodili neplanirano, dok je mama još studirala. .
    to dvoje odraslih muškaraca treba poraditi na sebi.
    nije im nitko kriv, pa ni mama koja je vjerojatno, možda i podsvjesno, na njih prebacila krivnju za svoju situaciju.
    moje oboje djece su - neplanirani. da sam polanirala, niakd se ne bih na dijete odlučila, takva sam, još jedno putovanje, još posao, još stan, za godinu dana, poslije ljeta, sad mi baš ne paše...

ja sam neplanirano začeta na trećoj godini faksa moje mame.
    ovo neplanirano nije meni izrečeno u djetinjstvu (sad, naravno, komentiramo), al je, naravno, očito, ko planira ostati trudan na trećoj godini teškog i zahtjevnog faksa
    različiti smo. to - htjeli, je sasvim nevažno iz moje perspektive koja nije baš htjela djecu. ne baš tad. ne mogu unaprijed htjet i voljeti nekoga koga nema.
    jer kad se rode, sve se mijenja.

to je offtopik, a ontopik, stvarno površno čitam dok netko ne bolda. emsa me zbunila.
    rivendell, dakle, riječ je o matičnim stanicama iz pupkovine.
    dakle, sa situacijom iz uvodnog posta ne bih imala nikakvih dilema ni dvojbi.
    postupila bih upravo kao i ova obitelj.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 30.05.2012. at 10:34

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cvijeto, pretpostavljam da je tvoja mama diplomirala pa da je u tome razlika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A krivi su jer su se rodili neplanirano, dok je mama još studirala. Jedan je još dodao da ni danas nije siguran jesu li ga htjeli.
    Tako da vjerujem da pitanje željenosti skoro uvijek dođe na tapet.

I ovo, treće dijete će se sigurno jednog dana osjetiti iskorištenim. Na roditeljima je sad da odvagnu s čime će se teže nositi: s osobnom krizom mlađeg ili gubitkom starijeg (+ grižnjom savjesti što nisu BAŠ sve pokušali).
    Ako je pomoć djeteta samo ta donacija matičnih stanica, a ne kasniji ponavljani zahvati, lakše je.
    I mislim da djetetu ne treba prešutjeti, već od najranijih dana pokušavati uhvatiti se u koštac s mučnim pitanjem, ako treba uz pomoć stručnjaka.
    ?

wow

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ?

wow
    Ne razumijem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu