Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Začeti dijete da bi pomoglo bratu?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Neznam jesam u krivu ali ja ne vidim razloga objašnjavati djetetu zbog čega je začeto; zbog sira i limene glazbe... Ono... To kao da neka ysz majka mora djetetu objasniti da je začeto jer je njenom dečku pukao prezervativ dok su se seksali na zadnjem sjedištu Yuga45. Začeto je, rođeno je i bok! Pa i najočekivanija i najnajnajiščekivanija djeca imaju fazu kad im je roditelj kriv za sve!
    Pa ne treba, u pravu si, al nekako se sazna. Eto i ja saznala. Dobro, već sam bila barem u srednjoj školi. Zna se to u okruženju pa procuri.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne treba, u pravu si, al nekako se sazna. Eto i ja saznala. Dobro, već sam bila barem u srednjoj školi. Zna se to u okruženju pa procuri.
    Od dvojice potpuno odraslih muškaraca sam čula istu, ovakvu izjavu: Ja sam kriv što moja mama nije završila fakultet.
    A krivi su jer su se rodili neplanirano, dok je mama još studirala. Jedan je još dodao da ni danas nije siguran jesu li ga htjeli.
    Tako da vjerujem da pitanje željenosti skoro uvijek dođe na tapet.

I ovo, treće dijete će se sigurno jednog dana osjetiti iskorištenim. Na roditeljima je sad da odvagnu s čime će se teže nositi: s osobnom krizom mlađeg ili gubitkom starijeg (+ grižnjom savjesti što nisu BAŠ sve pokušali).
    Ako je pomoć djeteta samo ta donacija matičnih stanica, a ne kasniji ponavljani zahvati, lakše je.
    I mislim da djetetu ne treba prešutjeti, već od najranijih dana pokušavati uhvatiti se u koštac s mučnim pitanjem, ako treba uz pomoć stručnjaka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Od dvojice potpuno odraslih muškaraca sam čula istu, ovakvu izjavu: Ja sam kriv što moja mama nije završila fakultet.
    A krivi su jer su se rodili neplanirano, dok je mama još studirala. .
    to dvoje odraslih muškaraca treba poraditi na sebi.
    nije im nitko kriv, pa ni mama koja je vjerojatno, možda i podsvjesno, na njih prebacila krivnju za svoju situaciju.
    moje oboje djece su - neplanirani. da sam polanirala, niakd se ne bih na dijete odlučila, takva sam, još jedno putovanje, još posao, još stan, za godinu dana, poslije ljeta, sad mi baš ne paše...

ja sam neplanirano začeta na trećoj godini faksa moje mame.
    ovo neplanirano nije meni izrečeno u djetinjstvu (sad, naravno, komentiramo), al je, naravno, očito, ko planira ostati trudan na trećoj godini teškog i zahtjevnog faksa
    različiti smo. to - htjeli, je sasvim nevažno iz moje perspektive koja nije baš htjela djecu. ne baš tad. ne mogu unaprijed htjet i voljeti nekoga koga nema.
    jer kad se rode, sve se mijenja.

to je offtopik, a ontopik, stvarno površno čitam dok netko ne bolda. emsa me zbunila.
    rivendell, dakle, riječ je o matičnim stanicama iz pupkovine.
    dakle, sa situacijom iz uvodnog posta ne bih imala nikakvih dilema ni dvojbi.
    postupila bih upravo kao i ova obitelj.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 30.05.2012. at 10:34

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cvijeto, pretpostavljam da je tvoja mama diplomirala pa da je u tome razlika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    A krivi su jer su se rodili neplanirano, dok je mama još studirala. Jedan je još dodao da ni danas nije siguran jesu li ga htjeli.
    Tako da vjerujem da pitanje željenosti skoro uvijek dođe na tapet.

I ovo, treće dijete će se sigurno jednog dana osjetiti iskorištenim. Na roditeljima je sad da odvagnu s čime će se teže nositi: s osobnom krizom mlađeg ili gubitkom starijeg (+ grižnjom savjesti što nisu BAŠ sve pokušali).
    Ako je pomoć djeteta samo ta donacija matičnih stanica, a ne kasniji ponavljani zahvati, lakše je.
    I mislim da djetetu ne treba prešutjeti, već od najranijih dana pokušavati uhvatiti se u koštac s mučnim pitanjem, ako treba uz pomoć stručnjaka.
    ?

wow

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ?

wow
    Ne razumijem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu