Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Fina i banka su mi pojele sva sredstva na zasticenom racunu!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno Fina i banka su mi pojele sva sredstva na zasticenom racunu!

Evo uistinu ne znam sto i kako da postupim...Dosla mi je ovrha(sa naputkom da bez obzira kako zalba bude rijesena imaju pravo sjesti na sve tekuce racune).Zalbu sam napravila u roku i u Fini otvorila dva zasticena racuna(mj i po prije uplate):1.za djecji doplatak,2.za KOMPLIKACIJE U TRUDNOCI.Medjutim neugodno sam se iznenadila kad sam ustanovila da su oba priljeva prihoda otisla ovrhovoditelju.Sta sad da ucinim,novaca nema,prekrsena su sava zakonska prava i zakoni ove nase Republike Hrvatske.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne razumijem kako su ti uzeli dd, tzo ne uzimaju nikako. Čak i ako sjedne na redovan račun, fina te novce ne proslljeđuje dalje nego ih drži na redovnom računu dok se god ne otvori zaštićeni. Tada novac prebace, tj. traže banku da prebaci na zaštićeni.Isto vrijedi i za porodiljnu.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

eto sve su uzeli,Fina govori banka je kriva,a ovi obrnuto,a ja ne znam kom da se obratim

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovak, banka radi po nalogu fine. Dakle. Ti imaš otvoren račun. Banka vidi da su tebi sjeli novci i dojavi fini da imaš love na računu. Prije toga naravno, fina da nalog banci da ti taj isti račun blokira temljeem neke ovrhe. I onda ovisno o šifri uplate (dd i naknada su zaštićena primanja i fina ih ne uzima) fina zatraži novac ili ga jednostavno ne uzme ako je to zaštičeno primanje. Novas ostaje na računu dok se ne otvori zaštićeni račun i dok banka novac ne prebaci na taj zaštičeni račun. Sve ovo se može u jednom danu.
    Kako su to tebi izveli stvarno mi nije jasno, jer ja znam nekoliko slučajeva gdje su ljudi mjesecima primali dd na redovan račun i ništa im nije uzeto dok im nije rečeno da odu na finu, otvore zaštićeni račun i banka im je (opet po nalogu fine) novac prebacila da ih zaštićeni.
    Ugl, sve što se radi radi se po nalogu fine.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bila sam u Fini,sefica odjela Fine me gledala sa sazaljenjem (stvarno sam povjerovala tom nevinom pogledu)i uputila me u banku,kao oni su krivi.Molila sam je da mi da CRNO NA BIJELO sto je rekla,a ona je odbila rijecima DA JE TO NEMOGUCE.Opet sam joj povjerovala i otisla u banku,sva nabrijana jer me ta zena doslovno uvjertila u krivicu banke.Sve sam ispricala sluzbeniku banke koji je ostao zaprepasten.Hitno je urudzbirao reklamaciju na dat dogadjaj i vec drugi dan me nazvao na mobitel da dodjem po dokument da je Fina kriva sto nije prepoznala zasticeni dohodak te im nalozila da ga proslijede na racun pod ovrhom.Taj isti dan sam taj dopis odnjela odvjetnici koja sad prijeti protuovrhom ovrhovitelju,ako u dogledno vrijeme ne vrate novce.Pitam se samo kako ova drzava moze funkcionirati kad institucije ne postuju zakone?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žao mi je tvoje obitelji koja ostaje bez sredstava za život

no s druge strane, svi bismo mi živjeli na kredit, a kad dođe na naplatu onda se žalimo ...
    treba misliti prije ovrhe o crnom scenariju...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku

no s druge strane, svi bismo mi živjeli na kredit, a kad dođe na naplatu onda se žalimo ...
    Sory, al ko kaže da je njezin kredit, možda je sudužnik. Nebi bila prva.
    A i elektra, plinara i vodovod isto znaju poslati ovrhe.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad ti, ja, Renchy i ostali koji s mizerijom s kojom živimo čak i ako oba roditelja rade plaćamo, a sad još i kreditiramo npr HEP koji je jadan u minusu, ovakvi komentari su stvarno kontraproduktivni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda jesu, a možda i nisu ...
    ne znam situaciju, možda je tuđi kredit sjeo na račun - i nadam se da će renchy to brzo riješiti
    ja sam se referirala na one ljude koju su u mom okruženju,isključivo su u takvim situacijama jer nisu plaćali režije ili prometne kazne, vjerovali su u zastaru i sada se čude kad moraju platiti s kamatama nešto što su potrošili ili skrivili ...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nemam iskustvo sa ovrhama, ali ti mogu reci da ne vjerujes Fini ni kad darove nosi.

Nesposobni su boli glava. Ja sam se natezala s njima radi pogresne uplate doprinosa. Sefica odjela nema pojma ko ni one na salteru. Tek mi je glavna na vrhu neke zgrade blizu Trga rijesila stvar. I rekla je da su sve biserke po redu trebale znati sta ih trazim. U tri zgrade po cijelom gradu su me slali. Koma!!

Cesto se natezem sa institucijama u RH. Tocnije sa uhljebljenim zaposlenicima.
    Lijepo sjednes i kazes da neces izaci dok ti ne pozovu glavnog i zaprime pismenu zalbu na nerad i neznanje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ta Fina i ovrhe su stvarno nevjerojatni- mojoj šogorici su sjeli ovrhom na nekoliko tisuća kuna, za račun koji je uredno platila. Imala je puno komplikacija dok je odblokirala račun i dobila novce natrag, katastrofa!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako su primanja zasticena, onda su zasticena i nema ih ko sto uzimat. A u ovoj drzavi ti cesto ni sve misljenje ovog svijeta nece pomoc da ne dodjes u takvu situaciju.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Lijepo sjednes i kazes da neces izaci dok ti ne pozovu glavnog i zaprime pismenu zalbu na nerad i neznanje.
    ovo je super! kaj onda stalno nosis jednu isprintanu zalbu za svaki slucaj ili kak?

ma zezam se malo, ali stvarno- to se tak rjesava? sad pitam za ozbiljno jer prema cemu mi idemo ishod je neizvjesan

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako su primanja zasticena, onda su zasticena i nema ih ko sto uzimat. A u ovoj drzavi ti cesto ni sve misljenje ovog svijeta nece pomoc da ne dodjes u takvu situaciju.
    Potpisujem!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je super! kaj onda stalno nosis jednu isprintanu zalbu za svaki slucaj ili kak?

ma zezam se malo, ali stvarno- to se tak rjesava? sad pitam za ozbiljno jer prema cemu mi idemo ishod je neizvjesan
    Pitaš papir i olovku i rukom napišeš.
    Nikakve koristi od toga konkretno, ali ih bar zaplašiš pa dođeš do nekoga tko zna posao.

Osim na hzzo. Tamo su posebno talentirani.

I u Gradskoj upravi se nemaš kome žaliti jer bandić skuplja kaznene prijave ko curičak salvete. Prijavila ih Predsjedničkom uredu, oni tražili očitovanje ima dvije godine i ništa. Ni Uskok nije reagirao. Zapravo bismo trebali imati cijelu jednu instituciju samo za češljati Poglavarstvo i njihova posla.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sad cu vam reci o cem se radi.Davne 1997g na krizanju koje je bilo u radu(prokopano sve)postavljen je umjetni KRUZNI TOK,ja sam u autu sa bebom usla u kruzni tok i covijek pod utjecajem alkohola se zabio u moju desnu bocnu stranu.Sva bjesna sam zvala policiju (sto me pijanac odgovarao)i na sudu se ispostavilo da ti nekad umjetni kruzni tokovi imaju pravo prednosti desne strane,on je platio kaznu za alkohol,u to vrijeme simbolicnu i jos mi je natovario razbijen far da mu platim,sto sam ja odbila.Taj cijeli slucaj je bio pospremljen u ladicu dok ga se pocetkom godine nije dokopalo odvjetnicko drustvo MADJARIC LUI i na cifru od 1500kn,stavili troskove svoje od 6500 i sad je ta cifra blizu 8000kn.Do ovog svega ne bi doslo da sam imala odvjetnika u kuci koji bi me savjetovao da zatrazim od suda zastaru(jer po novom moras ju sam traziti da bi ju dobio).To nisam ucinila,a oni su greskom Fine pojeli novac i ne vracaju.I sta sad?Nikom nista?Neki odvjetnik se slatko smije,a ja razmisljam kako da prezivim mjesec sa djecom.Pitam ja vas gdje je tu pravda i kako posluje pravna drzava?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Eh da i moram napomenuti da mi je ovo prva ovrha u zivotu,dakle nisam sklona nikakvim makinacijama,prevarama i ne placanju,a najzalosnije od svega je to sto su pojedene KOMPLIKACIJE U TRUDNOCI I DJECJI DOPLATAK s kojim se na Tv-u svi busaju u prsa da je donesen "pravedan zakon" o zastiti.Ma fuckam vam ja ovu drzavu u kojoj svako laze,evo cak i nakon upozorene greske nitko ne reagira i jedna institucija optuzuje drugu(Zagrebacka banka mi je na pismeno dala da novac koji im je uplacen nije pifri te da je uplacen ovrhovoditelju te mi nalaze da od njih potrazujem sredstva).Sefica Fine je optuzila usmeno banku,treptala sazaljivo nasminkanim okicama,a kad sam joj rekla da mi to sve sto je rekla stavi na papir,zaprepastila se i rekla da je to ne moguce.Sve papire sam odnjela odvjetnici i sad putem suda potrazujem ono sto je drzava otela mojoj djeci.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Renchy, baš mi je žao da si u takvoj situaciji

A pravde jednostavne nema..
    Nisi se dužna opravdavat, svi imamo svoje probleme, kredite ili nekredite, zaboravljene dugove koji očito ipak dođu na naplatu, ali način na koji se naplaćuju je kriminalan..

nadam se da će na kraju ipak bit sve u redu.. držim fige..

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Osim na hzzo. Tamo su posebno talentirani.
    Jesu. Ali isto tako imaju odgovornu ekipu koja nešto zna i u stanju je riješiti problem na logičan način. Trik je u ispravnom adresiranju dopisa. Dakle, prije nego uopće kreneš pisati dopis trebaš doznati tko je osoba dovoljno potentna da ti to riješi. Znači zavrtiš par brojeva telefonom. Potom dopis adresiraš s par magičnih riječi: "Na ruke: XY" i onda se sve riješi na dobro. Na tu foru mi je pozitivno riješeno porodiljno, a na "nižim razinama" je bilo nespojivo da se majka s posebnim potrebama ne može samostalno brinuti o djetetu i da zato otac fasuje porodiljno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •