Ja ne mislim na akupunkturu, ali ako se ne okrene sam, imam u pripremi doulu/yoga instruktoricu/maserku koja kaze da ima nacina. Pa ono, rekoh, vrijedi pokusati.![]()
Ja ne mislim na akupunkturu, ali ako se ne okrene sam, imam u pripremi doulu/yoga instruktoricu/maserku koja kaze da ima nacina. Pa ono, rekoh, vrijedi pokusati.![]()
ili tako Kaae, i ja vjerujem da ima još načina, ali tebi je još rano, ima vremena da se Šunko okrene sam.
Evo mene u 37+4tt , došla s ultrazvuka i moja se beba okrenula
nadam se da će i tako ostati do kraja!
Super za sve kojima se bebice okrenu!
Moja se nije okrenula i rodila sam vaginalno, nije bilo strašno, sam izgon teži zadkom nego kao u prvoj trudnoći glavicom!
Super Manuela! Cestitke, mary lu!
Uopce ne mislim da je nemoguce roditi na zadak, vec izgleda da je pravilo jedine bolnice koju imam na raspolaganju da oko 36-og tjedna, ako je jos uvijek zadak u pitanju, odmah zakazu carski. Bleh.
Ok, moj doktor nije takav, ali pitanje je sto i kako ce se dogoditi ako nije prisutan (sto se moze dogoditi).
đizs, tako rano?![]()
ne daju ti ni teoretsku šansu da rodiš, da se ne bi kojim slučajem morali potruditi. možeš probati ishodovati neki dogovor preko svojeg doktora (pardon, ne kužim sustav)?
s druge strane, tamo možda zaista nema nikoga tko je ikad prisustvovao porodu na zadak... druga bolnica nikako nije opcija?
Sve druge bolnice su mi preko sat vremena voznje odavde, a pitanje je kamo bi iz njih prevozili bebu ako treba. Dakle ostaje mi Mayo, kojem zapravo jedino vjerujem ako dodje do toga da nam stvarno treba... a oni su tu u gradu i imaju jednaka pravila i tu, i u sredisnjici dva sata odavde (kamo beba ide helikopterom, po potrebi). A frka me i Minnesote krajem studenog, zbog snijega. Ova bolnica mi je par minuta od kuce.
Pravila su im, u principu, uzasna, ali ovaj moj doktor je super i poznat je po tome da ih krsi kako i gdje stigne. Kod njega stvarno nema intervencija, indukcije, carskog, itd. ako stvarno i najstvarnije nije potrebno, stvarno sam super zadovoljna. No postoji oko 10% sansa da nece moci biti prisutan na porodu (imaju jako kruta pravila s dezurstvima, ali i to krsi ako nije dezurna neka lajava baba roga), a ako se to dogodi, onda cu... ne znam sto cu.![]()
(Poceo nam je childbirth education prije dva tjedna, u organizaciji bolnice, pa umirem od straha dok slusam sto nam proricu i obecaju tamo...)
kužim i suosjećam.
no, ako te tješi, i nama su na trudničkom tečaju u bolnici objasnili da je prvorotka+zadak=carski, par dana kasnije na pregledu je doktor odmahnuo rukom i prognozirao lagan porod, a u rađaoni drugi doktor nije ni trepnuo na položaj bebe (istina, uz uobičajeni folklor oko zatka).
tako da su pravila na papiru jedno a konkretna situacija drugo. vibram da ti se poklopi idealan spoj tijeka poroda i rasporeda dežurstava!
Hvala!
U principu bas i ne brinem ni o cemu ako moj doktor bude tamo. Pa ono, nekako se tjesim da ce doci, cak i ako nece smjeti.![]()
e to je odlično, što imaš dobre šanse da će te u rađaoni dočekati netko kome znaš ime i prezime i tko poznaje tvoju trudnoću. bar jedan plus za tvoj sustav.
Da, to je skroz super. Cak se ni ne placa dodatno - jednostavno doktor sam ima pravo izabrati zanima li ga dolazak ili ne, ako nije u dezurstvu. Ovaj moj dolazi bez problema, u bilo koje doba dana ili noci (kaze da mu je lakse nocu nego rano ujutro), osim ako mu nije zabranjeno zbog rasporeda (a to je, na primjer, kad ima slobodnu noc, a zakazanu operaciju za ranojutarnje sate drugog dana).
Hvala
Kod nas isto kod prvorotka većinom idu na carski, ali nije pravilo, ako je zdjelica dosta široka i beba nije velika probaju vaginalno! Možeš i izraziti želju kako bi rađe rodila pa oni procjene, a u bolnici se ostaje s 39 tjedana kod zatka da te imaju pod nadzorom!
Super, bucka!
Mi cemo sutra zaviriti u te krajeve. Ima jos vremena, ali rado bih da je naglavacke.
I kod nas se curka okrenula naglavačke![]()
Naš dečko je bio okrenut na zadak do negdje 30 tt, poslije se okrenuo kako treba, ja to nisam skužila i isto tako i dalje ne mogu odrediti di mu je šta. Ja sam pak stalno mislila da su mu nogice dole, jer me dole najviše lupa, a ono ispalo da je to glavica na kraju. Sve u svemu, ja ništa ne mogu reći dok mi ginićka ne kaže kako on zapravo stoji![]()
Ni ja nista ne razumijem, ono, pojma nemam gdje mu je sto. Lupkanje i titranje su uvijek dolje, blizu stidne kosti, a gore oko i iznad pupka se valja nesto vece. I iskace prema van.![]()
Meni je A. bila na zadak, lupkanje uvjek više dolje, iznad stidne kosti. S. je bio glavicom dolje, lupkanje u gornjem dijelu trbuha ispod prsa, uvijek.
Okrenuo se.Iako je i dalje lupkanje dolje kod stidne kosti, a gore mi se valjaju neke gromade. No to sam ja valjda malo munjena.
![]()
mi smo 28 tt i za sada smo naglavačke, nadam se da će tako i ostati :moli: