Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: položaj bebe

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno položaj bebe

Zanima me koliko ste svjesne bebinog položaja u trbuhu. Ja naime uopće ne mogu procijeniti gdje mu je što, a baš me zanima. Naime, okrenut je na zadak, pa vježbam da se okrene, pa pipam po trbuhu, ali ne mogu skontati. lupa me jako nisko, pa pretpostavljam da su to nogice dolje. inače bih po štucanju i položaju stomačića, kako to osjetim, bila rekla da leži kako treba, but nooo...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam bila svjesna samo kad se nešto promijenilo, ali opet nisam znala u kojem je položaju. Znači, samo sam znala kad u nekom položaju više nije.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam itekako osjetila kad se napokon sa zadka okrenuo glavom dolje u 34. tj. Poslje sam tocno mogla napipat noge tj. stopala, guzu, leđa... Mislim da ti to dosta ovisi o tome gdje je posteljica. Mada, mozda se i varam..

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam sadu 36. tjednu, mala je bila na zadak kad me gledao u 30.tjednu i onda sam pokušavala mjesec dana do sljedeće kontrole detektirati gdje joj je što. razlikujem guzu i glavu od sitnih česti (ruke i noge), ali to je sve... u 34. na pregledu vidjeli smo da se okrenula na glavu, tako da sada mislim da znam gdje je što, ako se nije u međuvremenu opet preokrenula...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koji si ti tjedan? 32.? još se stigne okrenuti...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni već treća po redu i još uvijek ne znam kako je okrenuta.
    Udara me sa svih strana, jako se puno miče, ali ne mogu skužit gdje joj je što

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam sad 22 + 5 i jedino što osjećam su udarci uvijek i isključivo u donjem dijelu trbuha. pretpostavljam da je to zato jer mi beba još ni nije visoko pozicionirana. s micekom sam osjećala udarce posvuda, ali to je bilo u kasnijim tjednima trudnoće, pa se nadam da je to razlog tome...ali kad lupa, pojma nemam jesu li to rukice ili nogice, iako nekako retpostavljam da se, zbog jačine udarca, ipak radi o nogicama .

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja se okretala non stop
    i izluđivala me
    više nisam znala di je i kako stoji...
    na pregledima i uzv-ima je uvijek bila glavom dolje (osim jednom), ali sam imala feeling da se okreće gore dolje. iako su me svi uvjeravali da se beba ne može toliko kretati na samom kraju trudnoće. e pa moja je mogla i to je dokazala
    bila je na glavu na uzv-u, nakon 5 dana se rodila na noge, u 41. tjednu
    sve je moguće, nadam se da će se tvoje dijete okrenuti u pravom smjeru

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je danas stomak pobjegao udesno i baš izbočen pa predpostavljam da joj je tu glavica a inaće je jako aktivna

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

puntica, tvoje je dijete znači medicinski fenomen! to mi daje nadu da će se ovaj mali okrenuti. pomislim da nešto i jeste drugačije, ali kad je štucanje opet na istom mjestu, onda valjda nije.
    ja sam onako vizualni tip, pa me silno zanima da si mogu predočiti kako on to leži u trbuhu, a ne mogu. jedino možda leđa napipam, jer su tvrda, ali to je sve. a kad me misteriozno lupne negdje sa strane, gdje sad nikako ne bi trebale biti ni noge ni ruke, pomislim da imam hobotnicu u trbuhu
    Posljednje uređivanje od manal : 31.05.2012. at 11:25

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam tražila dr. da mi svaki puta točno na trbuhu pokaže gdje je beba, pa mi je bilo jasnije.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je prva trudnoća bila na zadak - tada sam sitne, oštre pokrete osjećala dolje, ko da po cerviksu lupa - to su bile nožice; a ona tupa guranja sam osjećala gore - to je bila glava
    ponekad se znao tako jako protezati da sam mu mogla obujmiti glavu preko trbuha i znala sam bolje od doktora da je okrenut na zadak

druga beba je bila glavom dolje i tada je je izostao taj osjećaj pikanja po cerviksu, ali je pristisak na prepone bio puno jači
    onda su i ti sitniji, oštri pokreti bili uglavnom u gornjem dijelu trbuha

još jedan dobar način određivanja položaja je štucanje, ono je uvijek izraženije kod glave, pa sam tako nepogrešivo znala dal je beba na zadak ili na glavu

i za pretpostaviti je da ono nešto malo oštro čime se gura - peta
    Posljednje uređivanje od betty blue : 31.05.2012. at 14:11

eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moje su obje na zadak za sada. Dolje me ne udaraju tako jako,više sa strane. Ali gore...trbuh mi skače. Valjda se protežu i guraju glavicama.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

wow, super marta! hvala!
    ovaj mali kao da mi trčkara dolje negdje, po mjehuru po mogućnosti
    betty blue, da mi je pritisak dolje još jači, kakva bi mi onda tek bila ova moja sexy vena
    ipak ću pokušati vježbati u nadi da će se okrenuti

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Dobila sam sinoc sut u ljevo rebro. Desna strana trbuha se izbocila (ledja i ritica) a pod ljevim rebrom mala kvrga (noga). Uspjela sam ga ustipnuti za nogu i onda je udarac ponovio.
    Na zadnjem pregledu mi je ginekologica objasnila gdje je sto i tako je i ostao. Sada sam 28 tjedan. Bilo bi super kad bi tako ostao.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne mogu skužiti i dalje ništa osim leđa - kad ih nagura u lijevi kraj trbuha, mislim da mu mogu kralješke brojati, tako tvrdo bude. Onda počne štucati na lijevoj strani, pa se ponadam da se okrenuo nekamo, ali u stvari nije. (zna da ga ogovaram, upravo me lupka) Tu u bolnici ne mogu ni raditi vježbe za okretanje, ali nisam se prestala nadati da će se sam od sebe okrenuti.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ja sam skuzila da kad udara oko pupka, razlikujem ruke od nogu po tome sto noge "bole", a ruke samo odguruju. Znam da je jos uvijek na glavu jer ono sto sam smatrala grcevima pa znala popit spasmex, ustvari radi s glavom pritisak ili se drzi rukama za glavu ili tako nesto, osim toga ritica je spicasta a glava je obla, velika i tvrda.
    Najzesci mi je bio MM kad se zabrinuo sto mu je dijete zgrceno i prekrizenih nogu. Mislio je da komotno lezi popreko!? Ne znam odakle mu to?! Pitao je ginekologicu sta mu nije slaba cirkulacija u nogama tako prekrizenima, i oce mu krv udarit u glavu...

Jos nisam osjetila stucanje. To izgleda kao kad ja stucam? Znaci, traje minutama i ponovi se puno puta? Osjetila sam snazne trzaje, kao da se uplasilo pa skocilo, poslje toga je mirno kao da nista nije bilo, ali mislim da to nije to.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Optimisticna, muz ti je presmijesan. Ne znam kad sam se ovako slatko nasmijala.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moj muz je cudan

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Idem malo off al silno me zanima šta mu je ginekologica rekla i jel ostala profesionalna il se odvalila smijat?

I ne, to ti nije štucanje, ne možeš fulat kad to krene, traje i po 20 minuta i baš je ritmično.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

LOL
    ma cak ga i razumijem. Prvi put je u toj situaciji da moze gledati svoje dijete kroz te cudne crno bijele slike. Zabrinuo se sto je vec mjesec dana naglavacke. Mislio je da se okrene troz trudove. A to sto drzi noge ko fakir....ne znam sta je mislio. To zna samo on. Doktorica mu je samo rekla da je sve to normalno. Bila je profesionalna.
    Samo me interesira kako si je on zamisljao dijete dugo pola metra skroz ispruzeno u utrobi. Od grkljana do dole i to jos na noge, kako????

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e, dobra fora...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I naša curka je na zadak i polako se prestajem nadati da bude se okrenula Ginekolog veli da je vaginalni porod na zadak ljepši i elegantniji nego glavicom! Samo se nadam da bude sve ok prošlo...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mary lu prvotno napisa Vidi poruku
    I naša curka je na zadak i polako se prestajem nadati da bude se okrenula Ginekolog veli da je vaginalni porod na zadak ljepši i elegantniji nego glavicom! Samo se nadam da bude sve ok prošlo...
    vaginalni porod na zadak je piece of cake, ali samo ako si u nekom normalnom položaju
    u poluležećem - nije baš jednostavno

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ohrabrujuće riječi! ne znam ni ja hoće li se malac okrenuti... vizualiziram...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

puntica, nadam se i ja da bude ok. imaš iskustva s porodom na zadak? u kojem si ti bila položaju, četverovoške ili stolčić?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj se okrenuo u 34. tj. Leži na boku što više i "gurkaj" bebu.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

meni je 36tt i puno ležim na bok i lijevi i desni,ali malena je već sad tvrdoglava Od 20tt je na zadak i samo se prebacuje lijevo ili desno!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    vaginalni porod na zadak je piece of cake, ali samo ako si u nekom normalnom položaju
    u poluležećem - nije baš jednostavno
    ma, čak i tako.

/naravno, bolje je imati izbor.../

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Joj hvala cure. mene svi plaše s porodom na zadak, pa me malo strah

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Cure,ako moze pomoc od vas.
    Dakle za one koje me ne znaju,cetvrta trudnoca,danas 39 punih nedjelja.Svakog casa iscekujem pocetak poroda.
    Ove zadnje dane provodim sto vise opustajuci se da krene.Setam,radim sve sto sam citala da pospjesuje otvaranje.
    Dva dana zaredom sam sebi punila kadu tople vode,i buckala se u njoj pola sata.
    Primjetila sam kad ulazim u vodu da se beba uzvrti strasno,stomak zaigra bas cudno.Rekla bih kao da se prepadne.
    Isto na svaki moj okret u vodi isto se desavalo.
    I danas osjetim kad stuca da stuca visoko gore,kod sredine stomaka ,a inace je uvijek stucala dole nisko,gdje je bila glavica.
    Pa me panika ufatila da se beba nije okrenula (inace sve troje djece su bili glavom okrenuti,i ova cetvrta beba od samog pocetka),i samo o tome razmisljam.
    Pokusavam pofatati gdje je koji dio dok se vrti,medjutim nisam pametna.
    Jel moguce da se okrene u 39 nedjelji,i jel moguce da sam s vodom nesto zeznula?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moguće je da se okrene u 39. tjednu, ne vidim vezu s vodom, osim da je trbuh možda "plutao" pa se nakako napravilo više mjesta.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Silan, nemoj unaprijed brinuti. Ja sam zbog štucanja nisko bila uvjerena da mu je glava dolje, a ono nije, tak da... ne mora to ništa značiti. Ja mislim da je moj mali nekako promijenio položaj, jer me drugačije lupa i rsteže mi trbuh, ali ne znam i dalje kako leži... sretno! ~~~~~~~~~~~~ vibram za brz i lagan porod "naglavačke"!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Moj muz je cudan
    Malo off topic, ako smijem zabadat svoj nos, da li to znači da si se pomirila sa svojim dečkom?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Malo off topic, ako smijem zabadat svoj nos, da li to znači da si se pomirila sa svojim dečkom?
    Nas odnos je sad dok cekamo dijete recimo cudan. Ne zivimo skupa, ali smo ok. Ne znam da li cu se moci vratit na staro ikad vise.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj se miš okrenuo!!! ja sam osjetila da štuca s druge strane, a gore mi pruža nešto "šiljasto", što su eto noge, koljena možda. ali ne bih se bila mogla zakleti, da se okrenuo - toliko o toj mojoj svijesti/svjesnosti...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vau manal, držim fige da je!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ako osjetis da drnda po rebrima to su noge garant. Nego taj pomak glava gore pa dolje mora da se strasno osjeti. To je ipak "kolut naprijed" . Si osjetila to?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

manal, iskreno se nadam da ti se bebač okrenuo,,,super
    Moja gospođica još uvijek sijedi...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

je, je - okrenuo se, potvrdio doktor. i on se iznenadio. i ne, uopće nisam osjetila, zato kažem da nisam očito baš svjesna svog tijela, nažalost. ja sam se nadala i rekla, možda, ali nije bilo nekakvog pokreta da bih rekla, mora da se sad okrenuo. i jedna prijateljica je bila rekla - uh, to bi te bolilo, da se baš toliko okrenuo. jučer se navečer pak opet toliko vrpoljio i migoljio i dobrano me izlupao, da sam se bila umorila. sad se bojim da se nije opet okrenuo naopačke mislim pak da se sad okrenuo oko svoje osi - i trbuh je malkice špicastiji jutros, a nogica što je bila lijevo, mislim da je sad desno, ali nisam sigurna.
    držimo svima fige da se lijepo namjeste na glavicu i ostanu tako do poroda.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pridružujem se temi, jučer bila na kontroli, u 36 sam tt i moja curka se još uvijek nije okrenula, tako da me nekako uhvatila panika i strah!
    Mada vidim da si i ti Manal imala iste brige ko i ja pa se na kraju beba okrenula!
    Dajte mi recite kakve vježbe izvodite da se beba okrene, osim ležanja na boku

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Od pocetka pa do sad je bila na zadak.od danas se okrenula, jeeej!!! Sad sam 32+3.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je uglavnom cijelo vrijeme na zadak, od najmladjih dana. No ima jos vremena pa se nadam najboljem...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    Pridružujem se temi, jučer bila na kontroli, u 36 sam tt i moja curka se još uvijek nije okrenula, tako da me nekako uhvatila panika i strah!
    Mada vidim da si i ti Manal imala iste brige ko i ja pa se na kraju beba okrenula!
    Dajte mi recite kakve vježbe izvodite da se beba okrene, osim ležanja na boku
    manuela je već možda rodila al ipak valja napisati
    nikakve vježbe bez detaljnih uputa liječnika se ne smiju izvoditi
    vježbanjem na svoju ruku štetite i bebi i sebi
    pustite prirodi da odradi svoje ne možemo sve kontrolirati, mada bi smo željeli

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ah, nisam vidjela da je Manuela pisala ovdje... Baš me zanima kakva joj je situacija. Ja sam bez pitanja malo nešto počela vježbati, onako četveronoške, ali to su u stvari i vježbe za kičmu, Međutim, toliko sam to malo vježbala i poslije samo mirovala na boku, da ne vjerujem da je pridonijelo.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nas decko lezi poprijeko u trbuhu, a dr me vec upozorili da idem na carski ako se ne kreneobzirom da sam sad u 32 tjednu, mislim da ipak ima jos vremena

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    manuela je već možda rodila al ipak valja napisati
    nikakve vježbe bez detaljnih uputa liječnika se ne smiju izvoditi
    vježbanjem na svoju ruku štetite i bebi i sebi
    pustite prirodi da odradi svoje ne možemo sve kontrolirati, mada bi smo željeli
    Nisam još rodila, sutra idem natrag na kontrolu al mislim da se nije ništa promjenilo jer udarci nogicama su još uvijek dolje nisko a pod rebra me gurka nešto malo okruglo ko i do sad pa vjerujem da je to glavica!
    Vidjet ću sutra ako ću ići na ultrazvuk kakva je situacija....
    Moj privatni ginić je rekao da to mora biti carski, pa ću vidjet kaj će reći ovi u bolnici.....
    Jako me već strah kako će to sve završit!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Cure nemojte brinuti, u prvoj trudnoći moj je bebač u 37 tj. bio na zadak, i sada mi to doktor konstantno ponavlja, iritira me...

Tri dana nakon tog pregleda krenuo je porod i naravno da se bebač okrenuo, tako da bebe se mogu okrenuti i taj dan kada krene porod, ne znam zašto doktori rade toliku paniku oko toga...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

slažem se s mašnicom, može još svašta biti! Manuela, da nisam ležala u bolnici i da nije bio manjak plodne vode, išla bi na akupunkturu da se on okrene i vjerujem da bi upalilo. ako te zanima, vidi gdje u tvojoj blizini toga ima.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •