Pokazuje rezultate 1 do 50 od 182

Tema: Ima li koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ma da?
    generalno, tezina zene ili dobivena tezina u trudnoci?
    Tezina zene, u principu. Osim ako je dobivena tezina u trudnoci valjda posljedica nekog (kompliciranog) problema.

U prijevodu, ako ostanes trudna sa 150, 180 ili 200 i vise kila, pa dobijes jos 30... ili zapravo samo 5, ili nista, lako moguce da ce ih biti frka preuzeti odgovornost. Nije da se po defaultu ocekuje da ces umrijeti na porodu, ali komplikacije cesto postoje kroz cijelu trudnocu.

Mislim da im je svejedno ako sa 60 dodjes do 90, osim ako nije bolest u pitanju.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U prijevodu, ako ostanes trudna sa 150, 180 ili 200 i vise kila
    đizus, a kak uopće ostaneš trudan s toliko kila??? kak se to njih prima??? ili su i to neka gmo djeca ...

enivejs, i ja sam skontala da se pokretačica teme ne javlja. ili se ustrtarila pa samo škica iz prikrajka ili je fakat neki trol . a bilo bi pošteno da se javi pa da prizna kak je ovo sve bezveze izmislila. nećemo ju kamenovati . ali tko priznaje, u dnašnje vrijeme???
    a glede pravopisnih grešaka, nažalost, i prečesto sam svjedok koliko su ljudi malo pismeni u današnje vrijeme . tak da se po tome ne može suditi je li namjerno ili nije. masa mojih učenika isto piše "nezam", "nemogu", "sreČa" pa kad ih ispravim, vade se ne to da to oni tak pišu "automatski, ne razmišljajući", na što meni pada kosa s glave, jer ako naučiš nešto u startu, onda ti je to automtski...

Beti3, nisam sad skontala, jesi li ti zbilja mislila to o Rh faktoru ili si se zekala???
    na tu temu, jedna moja kolegica, magistrica matematike (!!), dakle, ne neka neuka Romkinja, nedavno me uvjerevala da krvnu grupu u slijedećoj trudnoći obavezno moraš ponovno vaditi jer ti se ona tijekom života može promijeniti. ono ako sam npr. 0+, odjednom, ne znam kojojm mutacijom, valjda, postanem AB+. ili možda i minus??

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku

Beti3, nisam sad skontala, jesi li ti zbilja mislila to o Rh faktoru ili si se zekala???
    na tu temu, jedna moja kolegica, magistrica matematike (!!), dakle, ne neka neuka Romkinja, nedavno me uvjerevala da krvnu grupu u slijedećoj trudnoći obavezno moraš ponovno vaditi jer ti se ona tijekom života može promijeniti. ono ako sam npr. 0+, odjednom, ne znam kojojm mutacijom, valjda, postanem AB+. ili možda i minus??
    Stvarno, ali ne promjena kod mame, nego to da beba može biti negativna iako su mama i tata pozitivni. Bila je već tema o Rh faktorima pa sam "crtala" tabele kako se nasljeđuju krvne grupe i Rh faktori.

Ovako: svatko od nas dobije gen od mame i gen od tate. Oni daju djetetu ili + ili -. Ukoliko je samo jedan gen +, dijete će biti +. Znači da bi dijete bilo negativno mora dobiti i od mame i od tate onaj dio koji je -.
    ++=+
    + -=+
    - - =-

Čista matematika. No, kako u ljudskom tijelu matematika često nije baš čista, nekad se može dogoditi ta promjena, što je nevjerojatno rijetko i, koliko znam, povezano sa teškim bolestima.

No, toliko rijetko da je zanemarivo, gotovo zanemarivo kod zdrave osobe.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

đizus, a kak uopće ostaneš trudan s toliko kila??? kak se to njih prima??? ili su i to neka gmo djeca ...
    Metformin i klomifen, najbolji prijatelji idiotskih ginekologa.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Krvna grupa i rh faktor se može promjeniti tokom života. Prirodno vrlo teško, ali nakon transplantacijie koštane srži se događa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •