Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: amnijski tračci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    *meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno amnijski tračci

zna li netko nesto o sindromu amnijskih tracaka?
    ne znam da li sam na pravom mjestu postavila pitanje, ali nikako da nadjem nekoga tko zna nesto o tome.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nikad cula, pogledala sad na googlu - i nasla jednu recenicu - at nije razlog za brigu.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

to sam i ja procitala, ali su mi doktori rekli da moze izazvati deformaciju (ili cak amputaciju) udova!!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a joj, ne znam kaj da ti kazem, koji si tjedan. sad moram po malenog u jaslice, al ak hoces mogu ti navecer pogledat u knjigu iz porodnistva.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

rodila prije 8 mj. nasli su mi to kad su me otvorili za carski. sad razmisljam o drugom djetetu, ali me uzasno strah toga a nigdje nemogu naci informacije o tome. moja doktorica nezna puno o tome, rekla mi je samo da je to jako rjetka pojava, a u rodilistu su mi nakon operacije rekli da mogu zahvaliti Bogu da je sa bebom sve ok.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

aha, probat cu nac u knjizi, stvarno je ogromna pa bi trebalo bit nesto i o tome.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

radi se o AMNIOTIC BAND SYNDROME(ili jedan tekst na ekavici, SINDROM AMNIONSKIH BRIDA)-koliko sam ja ukratko sad pronašla linkova.pa koga zanima neka ugugla,izbatit će tekst...

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    radi se o AMNIOTIC BAND SYNDROME(ili jedan tekst na ekavici, SINDROM AMNIONSKIH BRIDA)-koliko sam ja ukratko sad pronašla linkova.pa koga zanima neka ugugla,izbatit će tekst...
    nasla sam jedan tekst. grozno :shock: zastrasujuce, mislim da cu odustati od jos jedne trudnoce :/
    kad bi bar nasla nekog doktora koji zna malo vise o tome, pa da se posavjetujem.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nisam zaboravila, preogromna knjizurina - a ne znam di bi trazila - u pregledniku nema. mislim da ti je najbolje otic nekom dobrom privatniku, cure hvale dr. Kosa iz poliklinike Vili, meni je Harni super, al moje trudnoce su bile uredne pa ne znam kak je kad ima nekih komplikacija. sretno. amnion je ovojnica oko ploda tak nesto, pa ne kuzim - ne mora znacit da ces u drugoj trudnoci to imat, nemam pojma??..

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da to je ovojnica u kojoj se nalazi amnijska tekucina tj. plodna voda. te amnijske trakice se stvaraju unutar ovojnice i to je proizvod trudnoce (znaci nije na samoj maternici) i tocno je da ne znaci da bi to imala i u slijedecoj trudnoci. ali vjerovatno je veca mogucnost posto sam to vec imala. problem je u tome da se to moze pojaviti u bilo kojem trenutku u trudnoci i ne moze se predvidjeti. a sada kad sam vidjela slike i procitala kakve sve posljedice mogu izazvati jednostavno me uzasno strah..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa
    da to je ovojnica u kojoj se nalazi amnijska tekucina tj. plodna voda. te amnijske trakice se stvaraju unutar ovojnice i to je proizvod trudnoce (znaci nije na samoj maternici) i tocno je da ne znaci da bi to imala i u slijedecoj trudnoci. ali vjerovatno je veca mogucnost posto sam to vec imala. problem je u tome da se to moze pojaviti u bilo kojem trenutku u trudnoci i ne moze se predvidjeti. a sada kad sam vidjela slike i procitala kakve sve posljedice mogu izazvati jednostavno me uzasno strah..
    Napamet zaključujem, jer nemam pojma o tome. 8)

-Ako se radi o tvorbama unutar amnionske ovojnice, onda je stvar spoja jajašce/spermić, u takvom slučaju ne mora značit da će se slijedeći put ponovit.
    Drugo jajašce, drugi spermić.
    Bilo bi dobro da odeš kod dobrog genetičara, to spada u njihovu branšu.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

[/quote]

imas nekoga za preporuciti?

makar mislim da to nije vezano sa time, citala sam da to ima nekakve veze sa rupturom amnijske ovojnice (npr. kao posljedica amniocenteze) pa se na tom mjestu pocnu stvarati te trakice, ali mislim da su to samo pretpostavke da u stvari neznaju uzroke.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa

imas nekoga za preporuciti?

makar mislim da to nije vezano sa time, citala sam da to ima nekakve veze sa rupturom amnijske ovojnice (npr. kao posljedica amniocenteze) pa se na tom mjestu pocnu stvarati te trakice, ali mislim da su to samo pretpostavke da u stvari neznaju uzroke.[/quote]

Nažalost nemam nikog za preporučit.
    Probaj guglat ili pitat obiteljskog liječnika, ako bude raspoloživ za savjet.

BTW, ruptura amnijske ovojnice je i dalje na amnijskoj ovojnici, ne na maternici.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Probaj za početak pitat na cyber med.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa
    Probaj za početak pitat na cyber med.
    tnx
    samo da jos uspijem skuziti di se postavi pitanje...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dan!

Dal ima jos tko iskustva o Amijskom tracku?

Ja sam 16tj.i naden mi je amijski tracka (u prijevodu tracak koji djeli amnijsku supljinu)...
    po rijecima dr.trebao se spojiti sa stijenkom maternice a on nije...

postoji mogucnost da ga beba pogura kako raste a postoji mogucnost da se ne spoji a onda moze izazvati komplikacije...

googla sam ali nisam bas nasla iskustva vec samo moguce komplikacije (koje su zastrasujuce)...pa se nadam da se tracak jednostavno po vremenu spoji pa zato nema iskustva...

Voljela bi da se javi netko sa iskustvom.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam to imala u prvoj trudnoci, kao sto sam vec pisala. ustvari ne znam sta bih ti rekla da te smirim i utjesim. malo se zna o tome. to je rijetka pojava i doktori ustvari malo znaju o tome. ne zna se uzrok tome i moze i ne mora prouzrokovati posljedice. kad sam se ja raspitivala prije par godina, nisam nazalost nista puno doznala. tako da evo, ustvari mogu ti samo pozeliti srecu da sve prodje ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •