Results 1 to 50 of 182

Thread: Ima li koja trudnica ili žena koja nije išla kod ginekologa dok je bila trudna?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by marta View Post
    Mislim da teeesko mozes u terminu ne znat imas li jednu ili vise beba. A na zadak ili na glavu se beba moze okrenut i zadnjem trenutku. Tako da mi to sto si napisala jednostavno nije argument.

Pa prvorotka teško može prepoznati da li se radi o jednoj ili više beba.
    Imam prijateljice koje su blizanke, njihova mama je liječnica i kad ih je rađala, prije skoro 40g, nije još bilo UZV-a u njohovim gradu, i tek su na porodu skužili da izlazi još jedna beba.
    A danas imamo slučajeve da žene i ne skuže da su trudne (nevjerojatno, ali opet moguće), pa onda je sigurno vjerojatnije i svakako moguće da bez pregleda i uzv trudnica ne mora znati da li nosi jednu bebu ili npr. blizance.

Quote Originally Posted by marta View Post
    A na zadak ili na glavu se beba moze okrenut i zadnjem trenutku. Tako da mi to sto si napisala jednostavno nije argument.
    Može, ali i to je manje često. Meni je npr. moj ginekolog već sa nekih 28tj rekao da nema šanse da se beba okrene, da je u takvom položaju da jednostavno ne može. I bio je u pravu.U obje trudnoće - u prvoj trudnoći sam se nadala da se neće okrenuti i da će ostati na zadak, kako bi imala indikaciju za CR, u drugoj sam se nadala da će se okrenuti na zadak u zadnji čas, kako bi podebljala indikacije za CR, ali ipak nije.

Administratorica puntica's Avatar

Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    Imam prijateljice koje su blizanke, njihova mama je liječnica i kad ih je rađala, prije skoro 40g, nije još bilo UZV-a u njohovim gradu, i tek su na porodu skužili da izlazi još jedna beba.
    to je zato što je odlazila na pregled kog ginekologa a ne kod primalje
    teško mogu zamisliti da primalja ne bi skužila blizance?!?! pa svaki put opipa trbuh i kuži di je šta. a često procjenjuje težinu bolje i od uzv-a :human machine:
    ginekolozi gledaju samo mjesto odakle će beba/e izaći, i eventualno mjere trbuh (danas se radi i uzv, nekad nije), a primalje gledaju i pipaju trbuh, i slušaju srce trubicom. teško ne bis kužile blizance :/

Deaedi's Avatar

Quote Originally Posted by puntica View Post
    teško mogu zamisliti da primalja ne bi skužila blizance?!?! pa svaki put opipa trbuh i kuži di je šta. a često procjenjuje težinu bolje i od uzv-a :human machine:
    ginekolozi gledaju samo mjesto odakle će beba/e izaći, i eventualno mjere trbuh (danas se radi i uzv, nekad nije), a primalje gledaju i pipaju trbuh, i slušaju srce trubicom. teško ne bis kužile blizance :/
    Super što ti tako definitivno znaš da je to baš zato. A ustvari nemaš pojma.

IvanaR's Avatar

Quote Originally Posted by puntica View Post
    Sve su to nekada radili i ginekolozi, ali je pojava UZ i ctg-a danas potisnula ove metode.