Trenutno sam u velikoj nedoumici i moram smisliti dobar plan i razmotriti mogućnosti. Radi se o tome da mi 28.06.2012. ističe porodiljni dopust i pravo na veću naknadu. Plan je da MM ode na porodiljni, a ja nazad na posao jer naše kućne financije ne mogu podnijeti primanja od 2600 kn + plaća od MM-a. Da bi stvar bila još gora MM-u prijeti premještaj na drugo radno mjesto (ne znamo ni koje) koje možda zbog svog AD-a neće moć radit - dakle možda mu prijeti i otkaz
Ja imam ugovor na neodređeno, ali u firmi je obim posla smanjen i nadređeni su mi otvoreno rekli da moje staro radno mjesto više ne postoji. Priča se o totalnoj reorganizaciji poduzeća i smanjenju moje plaće. Sve bi bilo podnošljivo da zbog te reorganizacije ne moram na službeni put u inozemstvo, na 4 dana![]()
i to odmah na povratku s porodiljnog. Malci će imat 6 mjeseci
D_R_A_M_A
Uglavnom trenutno važem svoje mogućnosti pa bih vas molila da mi pomognete s vašim odgovorima
1. Može li mi poslodavac dati otkaz ako odbijem otići na službeni put?
2. Štiti li mene i bebe ikoji zakon koji bi poslodavcu onemogućio da mi naloži odvajanje od šestomjesečnih beba?
3. Ako se vratim na posao (recimo da bolovanjem izbjegnem odlazak na sl. put) i stvari krenu loše (mobing ili kako se već na fino kaže kad te počnu maltretirat kako bi sam dao otkaz) imam neiskorišten GO iz 2011. i 2012. (dva puta po 25 dana) to je cca dva mjeseca - da li mogu nakon ta 2 mjeseca GO ponovo na porodiljni?
4. Ima li koja mogućnost koju sam previdjela?
Unaprijed vam hvala na prijedlozima i odgovorima