Tek sada vidim koliko sam štamparskih grešaka napravila jutros. Nadam se da ste razumjeli većinu. uvjek je jedno od dvoje djece u naručju u posljednjih par dana tako da pišem jednom rukom i zato griješim i ne vidim dobro monitor.

Nego došla sam ovdje da pohvalim mali uspjeh, mada se ne smijem unaprijed radovati, ništa još nije sigurno, idemo podoj po podoj. Znam da ima uvijek stagnacija, napretka ali i koraka unazad u ovoj borbi sa mlijekom. To sam naučila sa prvim djetetom, ali opet današnje stanje me raduje. Od jutros sam malenom morala dati Ad samo dva puta.Počela sam se izdajati tačno u isto vrijeme na 2 sata, nakon svakog hranjenja. Tako da sam izdojila u međuvremenu 90ml mlijeka. To sam zapravo skupljala u takva 2 izdajanja. To sam iskoristila umjesto Ad mlijeka kada je nastupila kriza. Evo maleni spava lijepo od podoja u 8.3. Nakon tog podoja izdojila sam jako brzo 50ml i već osjećam kao nadolazi mlijeko nakon tuširanja toplom vodom i toplog čaja za dojilje. Podoji jesu danas bili dosta dugi, ali to je zbog konstantnog buđenja, umirivanja i nosanja bebe i ponovnog vraćanja na dojku. Izgleda da je bilo uspješno jer je već 10 sati samo na mom mlijeku. Jeste da je slabo spavao, ali nije bio miran ni jutros nakon dohrane. To je vjerovatno zbog jačih grčeva, a ne gladi jer mu je prijalo masiranje stomačića. ja sam majka koja se raduje grčevima, jer oni znače da beba ne plače samo zato što je gladna, a meni je dosta više strahovanja da li je sit. Sa grčevima se nekako lakše nositi. Neću se mnogo radovati, ali ovo je za nas veliki pomak naprijed.