Citiraj Jole&Titi prvotno napisa Vidi poruku
Mozda sam skroz krivo skuzio temu ali dat cu jedan primjer i svoje misljenje. Prije 7 godina zaposlio sam se u jednoj drzavnoj firmi gdje je vladala socijalna osjetljivost. Ljudi koji su imali par godina do mirovine uopce nisu trebali dolazit na posao,alkoholicari su hodali po bolovanjima,majke s malom djecom i opcenito zene su bile zasticene. Ukratko,gledalo se da oni kojima je tesko manje rade. Zaposljavali su se ljudi na izmisljena radna mjesta. Dobit uopce nije bila bitna,radilo se s pozitivnom nulom. Jednog dana je dosla financijska kriza i firma je upala u dugove. Jedini izlaz je bio da stranci udju s kapitalom. Onog trenutka kad je stranac preuzeo firmu krenula je cistka i nestala je socijalna osjetljivost. Danas nasa firma ima novaca na bacanje,a stranac trazi jos vise. Socijalne osjetljivosti nema i nece je nikad vise biti. Mozda je ruzno sto cu reci ali svatko tko zeli pozitivno poslovati,obrt ili firma pa cak i obitelj mora zaboraviti socijalnu osjetljivost. Sami sebi postavite pitanje biste li radije svoju ustedjevinu dali nekom braticu koji doma lezi ili bi te novce ulozili u svoj dom?
ono što mi hrvati pod hitno moramo shvatiti, a to je da ne možemo očekivati živjeti u kapitalizmu i prema načelima otvorenog tržišta, a poslovati po načelima socijalizma.