Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
mamash, ti to zoveš avantura. Ali, novac nije primaran za odluku o imanju djeteta.
Kad sam rodila jedno od moje djece, muž je bio mjesecima nezaposlen, palačinke sa pekmezom su nam bile vrhunac deserta koji smo si mogli priuštiti, ako me razumijete. Nije bilo ni za jednokratne pelene, a kamoli za tenisice. A danas im mogu kupiti i auto...
Tako da...nikad ne znaš što ti život nosi, jedino što je sigurno je da nećeš biti opet mlad i moći imati dijete ako se financijska situacija promijeni, biologija ne da.

edit.uf, pa tu je još cijela stranica!!
Možda novac nije primaran za odluku o imanju djeteta, ali mislim da je itekako važan za odluku o imanju više djece.

Bila sam u sličnoj situaciji kao i ti kad sam rodila prvo, a i kod drugoga situacija nije bila bajkovita. Al to je naš maksimum koji smo si mogli svjesno priuštiti....sve dalje bi nam izazivalo osjećaj grižnje savjesti što smo svakako htjeli izbjeći.

Danas su nam na sreću financije puno bolje, ali smo s vremenom ustanovili da nam ni novci ne bude želju za imanjem većeg broja potomaka pa smo stoga i ostali na dvoje djece. Neke druge želje i potrebe su iskrsle u međuvremenu pa me ni mogući dobitak na lotu ne bi pokolebao u toj odluci...

Što se tiče same teme samo bih još napomenula da me kao roditelja nije odredila ni dužina dojilačkog staža, ni zajedničko spavanje pa ni ta famozna količina "kvalitetno" provedenog vremena s djecom...stvari su puno kompleksnije iz perspektive majke već odrasle djece....nažalost, to uviđam tek sada kad je moj "posao" praktički gotov. Da sam to znala prije, uštedila bi si puno živaca i bespotrebnog preispitivanja. No valjda to svatko mora proći...