Pokazuje rezultate 1 do 50 od 511

Tema: Biti majka danas

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da se vratim na Ifigenijino koncentrirano roditeljstvo, a oni koje iritira spominjanje knjiga, neka ne čitaju.
    U knjizi Zajeb... su vas (nisam ja kriva, tako se zove), Oliver James tvrdi da se roditelji ne mogu dovoljno posvetiti djeci ako imaju više od četvero djece. Piše o Miji Farrow koja je u nekom intervjuu, kad je imala 18 godina, izjavila kako nikako nije mogla dobiti dovoljno pažnje od svojih roditelja jer je bilo osmero djece u obitelji. A znamo koliko djece ona danas ima, pa joj kaže James: Pobogu, Mia, na što si mislila?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Da se vratim na Ifigenijino koncentrirano roditeljstvo, a oni koje iritira spominjanje knjiga, neka ne čitaju.
    U knjizi Zajeb... su vas (nisam ja kriva, tako se zove), Oliver James tvrdi da se roditelji ne mogu dovoljno posvetiti djeci ako imaju više od četvero djece. Piše o Miji Farrow koja je u nekom intervjuu, kad je imala 18 godina, izjavila kako nikako nije mogla dobiti dovoljno pažnje od svojih roditelja jer je bilo osmero djece u obitelji. A znamo koliko djece ona danas ima, pa joj kaže James: Pobogu, Mia, na što si mislila?
    e to sam pročitala...ima tu dosta dobrih stvari, ali i onih s kojima se ne bih složila...Pisac je isuviše radikalan, barem za moj pojam.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ja ne znam što je on mislio? Kakva je to umobolna ideja da ljudima izmjerimo koliko mogu imat djece? Uostalom vraćam se na ono da treba selo da se odgoji djecu. Naravno ne na način da jedni rađaju, a drugi financiraju, nego prirodno kad određeno društvo ima više djece kontinuirano u obiteljima onda zajednica nisu bake, dede, roditelji, dijete, nego bake, dede, njihova braća i sestre, mame, tate, tete, ujaci, strine i stričevi, njihova odrasla djeca i tvoja djeca. Znači u najužem krugu šire obitelji ima ljudi od 7 do 77 u svim fazama pa je specijalizacija brige za odgoj djece sasvim drugačija. Recimo mama i tata rade, hrane, oblače, idu na informacije, održavaju kuću brinu za zdravlje, ali jednom stricu je usput do škole pa poveze, bratić trenira nogač pa igra s malim, neudana teta bez djece jes da djeli savjete o odgoju, ali uvijek može pričuvati... Nabacujem bezveze, alli ako je cijela obitelj emotivno zdrava i odgojena u istom duhu broj djece koji će dobiti svu potrebnu pažnju je jako velik. E sad imati više od 4 djece u nuklearnoj obitelji u neprijateljskom okruženju, eeee tako je teško imati i jedno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •