Stranica 11 od 11 PrviPrvi ... 91011
Pokazuje rezultate 501 do 511 od 511

Tema: Biti majka danas

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam, ali meni je bilo puno da mi žele pričuvati djecu, da ih vole i da djeca vole biti s njima. Nikakve upute nikad nisam davala. Samo ako bi pitale što treba. Međusobno poštivanje.
    (I ne cijenim tablice za djecu, nikakve.)

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi živimo sa svekrom i svekrvom...svaki na svojem katu...
    i baš sam se lomila u početku sa svime. imala sam puno planova...puno odluka..neke sam sprovela, neke nisam.
    jednostavno, suživot je kompliciran a ja nisam htjela biti "hićo" i da se jedino mene sluša.
    ono, kompromisi mi nisu baš lagano sjeli...ali su sjeli.
    htjedoh reći, o nekim stvarima raspravljamo i bezpogovorno se moje želje štuju. tu su u pitanju stvari, meni bitnijeg predznaka. kazne, ucjene...manje više sve što ima ikakav doticaj s emocijama.
    e sad...prehrana je tu pala u drugi plan, jer da nije, onda ne bi mogli niti jesti kod njih, a npr. jedan obrok dnevno jedu s babom i didom i uživaju u tome.
    ne znam, kod mene sve ima svoju cijenu....i uvijek su mi emocije ispred hrane, jer ista ako se i konzumira bez emocija malo mi znači.

i da...nikad, skoro nikad...ne reagiram na prvu, iako se nanerviram,naravno. i zaista super funkcioniramo.
    a da su probali sve i svašta...jesu. i to mi nije neki bauk, jer im to nije svakodnevica. a ja nisam za ekstremne zabrane.

ovo s dohranom...ja sam svima lijepo objasnila zašto...po tablici blabla....sto puta. nije na odmet ponavljati problematiku probave. jer ne kuže.
    i kao papiga...nekako smo preživjeli.
    još su me mama i svekrva poštivale skroz....ili kad bi im se nešto omaklo odmah bi me zvale..
    ali to je bilo rijetko, jer sam malo ostavljala djecu njima kad su bili tako mali a kad sam ja htjela biti totalna kontrolorka.
    ja sam imala problema s mojom babom koja je baš ono...htjela po svom jer ja ne znam ništa...pa što će im biti...pa tutne kad ne gledam sladoled...čokoladu.. i na to bi pukla bez pardona

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ok. važno je znati da neke namirnice nisu dobre do određene dobi i načelno se to mora poštivati
    ma mora se općenito poštivati ono što drugi traže kad su njihova djeca u pitanju a povjerena su nam na čuvanje, igru...
    međutim s druge strane u životu postoje momenti kad trebamo malo smekšati, ne biti isključivi i radikalni
    manje će štete biti ako se baki bez emocija ponovi da dijete to ne jede iz tog i tog razloga i stvarno bi bili zadovoljni i sretni kad bi nas poslušala

meni se ova baka više učinila kao onaj tip koji je recimo jeo, pa dijete pogledalo a njoj žao da dijete gleda
    iako to nije opravdanje
    štajaznam, više mi faktora igra ulogu kako bih ja postupila (kakva je baka inače, prijašnja iskustva s njom, način ophođenja prema meni tra la la)
    svakako bi trebala uvažavati ono što je se zamoli ali ne treba svako gaf tumačiti kao razlog za napad

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ali meni je bilo puno da mi žele pričuvati djecu, da ih vole i da djeca vole biti s njima. Nikakve upute nikad nisam davala. Samo ako bi pitale što treba. Međusobno poštivanje.
    (I ne cijenim tablice za djecu, nikakve.)
    Potpis!

Vidi se Beti da smo mi matere sa nešto više staža ...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Zasad skulirana, ja kužim tvoju reakciju.
    Je to samo kruh, ali ti jesi rekla da to ne želiš, a ona je krišom napravila po svom. Meni bi isto smetalo, ne bi mi se cijeli svijet srušio, ali bi mi smetalo. Tako da bi sveki neko vrijeme kad joj dam neke upute ili izrazim preferencije, morala trpit dodatak "ali to ozbiljno mislim, ne da tako bude samo dok ja gledam".
    e,upravo to...ispalo je ko da je jedva docekala da joj ju ostavim pa da kriomice da kruh iako sam joj samo koji dan prije lijepo rekla zasto ne zelim da ga jos jede....

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ali mi nije jasno zbog čega ti ne voliš toliko kruh
    ja ga skroz prestala jest i super mi....imam frenda koji je svojedobno radio u pekari i prico mi kako se radi....svasta nesto oni uvale unutra...djaba mi se trudit onda oko organskog povrca iz vrta ako cu joj uvaljivat tu kemiju....kupit cemo mi pekac i sami radit svoj kruh kad dodje vrijeme da jede kruh s necim....sada jos ne....

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Nadam se da ću se sjetit ovog posta kad moji nešto zaribaju. Zasad su poslušni.
    jesi li sigurna? i ja zivjela u tom uvjerenju dok nisam jucer nenadano uletila ostavit N. promjenu....

Pricala sam popodne sa mojim starcima...oni npr. bespredmetno slusaju po tom pitanju,sjecam se da kad bi moji necaci bili u njih,da su mi zvali sestru da provjere mogu li im dati jesti to i to....no,isto tako su mi rekli da ne budem Hitlerka i da ne reagiram burno jer ce N. u buducnosti sve vise vremena provodit sa sveki i jako je bitno da budemo u dobrim odnosima....

Mislim,odnosno nadam se da je skuzila da mi to stvarno smeta,ja vise nista necu govorit nego cu MM-u rec kad dodje doma da joj onako usputno jos jednom spomene da sam mozda ja malo freakusa po nekim principima ali da mi je bitno da se to postuje!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    jesi li sigurna? i ja zivjela u tom uvjerenju dok nisam jucer nenadano uletila ostavit N. promjenu....
    Jesam, nemaju prilike, ova moja odbija dohranu!

Možda je vrijeme da kupiš pekač.
    Ili da pročitaš ovaj topic http://forum.roda.hr/threads/66523-S...ht=knead+bread

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ah,proucavala sam ja vec te teme o kruhovima i pekacima,muka mi dosla...em se dize em se ne dize,svakom drugacije ispada....ispada teska filozofija napravit dobar kruh!
    A i kad ga naucim dobro napravit pocet cu ga opet (puno) jest....pa zato sve odgadjam tu kupnju....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A zamislite situaciju kad ja i moja djeca ne jedemo meso, ajde još kad im gurnu komadić, al kad vidim da tko pokuša hrenovku , parizer i slično smeće onda poludim. Al ne živciram se previše jer ih rijetko kad itko čuva osim mene i MM i čuvalice.

Mama me po pitanju prehrane u svemu sluša, i jako joj je drago što mi djeca jedu kako jedu i hvali se tim, jedino si ne može pomoći sa trčanjem sa šlapama a ja puštam djecu i po zimi i ljeti da budu bosi ako to žele, al to joj pustim jer je to jače od nje.

Kužim zasad skuliranu, ali ne treba od jedne situacije praviti frku, al ako se budu slične sitacije ponavljale onda treba.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A jooj Ivanas, to mi je noćna mora.
    Ja ne jedem meso 20 godina... osim što sam zdnje dvije godine počela je jesti perad i pršut , spontano, baš sam imala potrebu... ali ne znam tko mi sve nije rekao: ali maloj nemoj uskratit meso!
    Kao da je zrak, pa neće moći živjeti bez mesa.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

možda griješim, ali koricu tj. komad kruha gledam više kao nešto na čemu dijete može da glođe, da malo trlja desni koje ga bole, nego što će se od te korice kruha najesti. na kraju to ionako bude puno pljuvačke, zgnječeno u ručici i zubima, skoro pa nepojedeno.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma odakle vam korica,nije bila korica nego komad,kad sam dosla u sobu mrve su joj bile po ustima i mljackala je (ona joj ne dava nikad nista od hrane u ruke,misli da nemoze sama)....ma nebitno uostalom..sveki obozava kruh i kaze da joj je on drazi od kolaca pa bice oce da ga i mala zavoli....
    a ona zube i desni zarije u rub od stola,krevetica itd....samo tvrdi materijali dolaze u obzir!

Stranica 11 od 11 PrviPrvi ... 91011

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •