Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Zajedničko spavanje s više djece - molim vaša iskustva

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Zajedničko spavanje s više djece - molim vaša iskustva

Curka od rođenja spava sa mnom. Nije bilo planski, niti sam o tome razmišljala...jednostavno nam je 24-satno nacicavanje nametnulo takvu praksu dok je kindić postajao sve zatrpaniji robom koja čeka na peglanje (i koja btw. peglanje nikad nije dočekala, ali je to tema za sebe )

Zajedničko spavanje se nastavilo i nakon što je prestala sisati, o alternativama nisam razmišljala do nove trudnoće. Odlučila sam joj kupiti dječji krevet na koji bi se naviknula tijekom proljeća i ljeta kako joj ne bi stvarala traume kad se seka rodi. Međutim, njoj se ideja nije niti najmanje svidjela i što sam se više dala u razmišljanje počela sam shvaćati da "izbacivanje" iz našeg kreveta nije jedina niti najbolja opcija. Tim više što će u narednih nekoliko mjeseci proći i više nego dovoljno promjena (odvikavanje od pelena, kretanje u vrtić i dolazak seke).

Trenutno razmišljam o tome da ipak kupim kinderbet kojem bih skinula stranicu i pripojila ga našem krevetu pa bismo spavale ja u sredini i svaka curka s jedne strane.

Zanimaju me vaša iskustva zajedničkog spavanja; kako to konkretno izgleda u praksi, koje bih poteškoće mogla očekivati, postoje li još kakve alternativne opcije (sam krevet je 160 cm, nedovoljno širok za sve 3), kako je s dnevnim spavanjem, a kako s noćnim uspavljivanjem - smijem li ih ostavljati same u krevetu (kad se seka rodi curka će imati 3 godine)...sva iskustva i savjeti su dobro došli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bit će gužva
    pripremi se na ozljede

ja nisam nikada ostavljala bebicu sa starijim djetetom jer se starije vrti pa da ne legne preko bebice...

na kraju uvijek najmanje (i pola mene) spava u krevetiću koji je pripojen uz naš krevet i bez stranice

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi smo troje spavali u krevetu skupa i namučila sam se... onda sam mužu uvalila djecu, a ja pobjegla u radnu sobu, dakle čista jedinica u svakom pogledu.
    Svaki put mi je bilo jasno da djeca trebaju biti u svom krevetu i svaki put nisam imala mudrosti, snage (a valjda ni podrške koja za to treba) da ih naučim na njihov krevet.
    Intelektualno znam da sam pogriješila (jer je kasnije navikavanje isto bilo i dosadno i mučno i grozno kao što bi bilo i ispočetka, a ipak bismo bolje i lakše spavali taj period dok smo se svi skupa gurali na krevetu), a emotivno i ljudski ne znam bolje, tako da apsolutno apeliram da ih naučiš na vlastite krevete i posve razumijem ako ih ne naučiš.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Al na koncu, to je roditeljstvo. Važno da ih imamo, da sve bude dobro, i u svemu tome bude i divnih trenutaka, maženja, buđenja sa osmijehom, mirisa beba. Sve ima svoje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vrijeska, kako si kombinirala dnevno spavanje, a da ne ostaju sami? Ja sam mislila tijekom dana bebu stavljati u kindić + ogradica, a curku u velikom krevetu, kao i do sada...ali se pitam koliko je to pametno i što se sve može dogoditi ako ostaju same...

Ne sviđa mi se dio s ozljedama; bračni krevet od 160 + kindić od 60 ili 70 cm mi se činilo kao dosta prostora za sve 3. Do sada, u 160 cm s nas dvije nije bilo neugodnosti, osim što me povremeno natjerava po krevetu pa završim stisnuta na samom rubu.

Ifigenija, o tome razmišljam kao o jednoj opciji, ali da curku uvalim tati (koji trenutno spava sam), a ja da ostanem s bebom...uf, teško je biti pametan :/

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam mm-a protjerala na dječji krevet (ono malo kad nije na putu), a ja spavam unazad 5 mj. s obje cure na velikom krevetu. Starija (3 g.) je s jedne vanjske strane i super joj je, mlađa (2 g.) je u sredini do cice i onda idu cice, pa ja . Budući da se malena još nacicava po noći meni je tak jednostavnije, pa smo kinderbet izbacili van još prošlu jesen i svi skupa dobro funkcioniramo. I po danu isto.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

čuj, budi oprezna prvih par mjeseci, jer je beba jako mala i ne može sama ništa.
    ja sam bila sklona da najmanje vraćam u kinderbet,
    ali bi me uvijek nekako umor zeznuo i završili bi svi skupa.
    moji ne spavaju više redovito u našem krevetu, već na refule.
    kad se kći rodila, sin je redovito spavao kod nas,
    ali je on bio miran spavač i to nije bio nikakav problem.
    ona, s druge strane (oba puta je razlika ravno 3 g :kees je zeznuta
    i ovaj najnoviji je nadrapao - znala mu je nogom posred tijela se nabaciti
    (ne smijem ni pisati, katastrofa)...

zgodno je zavezati kinderbet uz krevet - ako ništa, stariju tamo odguraj
    tako sam ja prošli put - mala na meni, sin u kinderbetu.
    sad mi je još kinderbet odvojen, jer mi predstavlja sigurnu zonu,
    ali čim najmanji ojača -kud koji mili moji.

e, da, i imam pakleni plan, da im u dječjoj sobi napravim improviziran bračni
    i da ih svo troje potrpam.

ne slažem se s ifigenijom oko učenja na svoj krevet,
    barem se meni to nije pokazalo točnim - djeca imaju faze i
    prema tim fazama različitu potrebu za, u ovom slučaju, tobom i zajedničkim spavanjem.
    moji su spavali, sami u svojim krevetima, onda, u našem jedno, drugo u svojoj sobi,
    zatim, oboje kod nas (zadnju bebu još ni ne računam), a znaju i spavati zajedno u svojoj sobi.

vjeruj, sad ovaj najstariji sve rjeđe dolazi. ujutro se probudi, ja ga čekam da se uvuče k nama,
    a on se vrati u svoj krevet...
    šmrc, gnjavaža oko spavanja je s njim izgleda završila....

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

winnerice, ostavljaš li ih ikada same ili si uvijek u krevetu kad i one? Taj dio me najviše muči...ne bih se mogla pomiriti s idejom da uvijek idem spavati kad i cure (ok prvih par mjeseci...ali kasnije bih malo mira). Trenutno curku stavljam oko 10, a ja dolazim u razna doba nakon ponoći...to mi je jedini ventil pomoću kojeg uspjevam očuvati psihičko zdravlje

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo kako kod nas izgleda: Krevet 160 x 200. Sa jedne strane kinderbet sa maknutom stranicom, sve u istoj razini u rupi 2 plastična stolčeka i jastuci i zafrkan mini poplun da ne propadne curka. Malac je na krevetu između nas a najstarija je htjela svoj krevet ali ne bez nas tako da je njen krevet uz uzglavlje bračnog u rupi jastuk za dojenje i obično nam spava na glavama al smo se naviknuli..
    Kad se tek malac rodio svi su htjeli u bračni pa smo spavali bočno-MM je imao noge u kinderbetu-nisu mu dale da ne spava s nama!
    Uglavnom, mi imamo našu malu jazbinu, svako ima svoj poplun, dekicu, jastuček, svoju posteljinu-izgleda ko cirkus. Imamo poseban noćni život, MM se ili smijemo jedno drugom ili pričamo kroz san, uvijek bi neko rukicu, nekome se piški, netko ima noćnu moru, nekog treba pokriti, netko viče: " Mama, maaamaaaa, leci tati da plestane hčati!!!!!"
    Naravno ima to prednosti kad imaju kojekakve viroze, pa jedno bljuje drugo kenja, treće plače..MM je zadužen za tuširanje i tješenje ja saniram štetu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

cherry, vi ste izgleda isprobali sve moguće kombinacije

pliz, isto pitanje; kako ste s dnevnim spavanjem i uspavljivanjem...nemoj mi reći da si uvijek u krevetu s njima!?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    winnerice, ostavljaš li ih ikada same ili si uvijek u krevetu kad i one? Taj dio me najviše muči...ne bih se mogla pomiriti s idejom da uvijek idem spavati kad i cure (ok prvih par mjeseci...ali kasnije bih malo mira). Trenutno curku stavljam oko 10, a ja dolazim u razna doba nakon ponoći...to mi je jedini ventil pomoću kojeg uspjevam očuvati psihičko zdravlje
    Naravno da da. Curke idu spat oko 20,30 - 21 h, a ja sam poslije mirna žena Trebalo mi je malo vremena da i njih i sebe priviknem na takvo spavanje ali, budući da smo puno sami, tj. ja sama s njima; mi smo prisiljeni na to: kako bih ja inače išla na wc, tuširanje, objesiti veš i sl. Nisam nikad daleko, većinom i surfam s laptopa ležeći kraj njih ali moram imati malo svog mira... Za početak, dok su bile manje, čuda mi je sigurnosti unio babyphone.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zaboravih, muž je cijelo vrijeme u krevetu
    (ipak je on tu bio prvi )

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kako kod nas izgleda: Krevet 160 x 200. Sa jedne strane kinderbet sa maknutom stranicom, sve u istoj razini u rupi 2 plastična stolčeka i jastuci i zafrkan mini poplun da ne propadne curka. Malac je na krevetu između nas a najstarija je htjela svoj krevet ali ne bez nas tako da je njen krevet uz uzglavlje bračnog u rupi jastuk za dojenje i obično nam spava na glavama al smo se naviknuli..
    Kad se tek malac rodio svi su htjeli u bračni pa smo spavali bočno-MM je imao noge u kinderbetu-nisu mu dale da ne spava s nama!
    Uglavnom, mi imamo našu malu jazbinu, svako ima svoj poplun, dekicu, jastuček, svoju posteljinu-izgleda ko cirkus. Imamo poseban noćni život, MM se ili smijemo jedno drugom ili pričamo kroz san, uvijek bi neko rukicu, nekome se piški, netko ima noćnu moru, nekog treba pokriti, netko viče: " Mama, maaamaaaa, leci tati da plestane hčati!!!!!"
    Naravno ima to prednosti kad imaju kojekakve viroze, pa jedno bljuje drugo kenja, treće plače..MM je zadužen za tuširanje i tješenje ja saniram štetu.

pročitavši tvoj post (nakon što sam se skoro udavila colom od smijeha - sad znam zašto je štetna :D) obuzeo me predivan osjećaj obiteljske idile

Ako sam dobro pohvatala vas je 4, a ponekad i 5 u krevetu 160 + kindić.

Sad sam već dosadna k'o papiga, ali to me najviše muči; da li ikad malac spava (ili je spavao) s nekim od starijih, ali bez vas...tipa za dnevnog spavanja ili navečer ako ih ranije potrpate?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni ti dnevno spavaju samo do 1,5- max 2 pa to bude zaspivanje uz sisu na bračnom,
    dok starijim sikćem da budu tiho.

viš-viš, nikad mi djeca po danu nisu istovremeno spavala...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da da. Curke idu spat oko 20,30 - 21 h, a ja sam poslije mirna žena Trebalo mi je malo vremena da i njih i sebe priviknem na takvo spavanje ali, budući da smo puno sami, tj. ja sama s njima; mi smo prisiljeni na to: kako bih ja inače išla na wc, tuširanje, objesiti veš i sl. Nisam nikad daleko, većinom i surfam s laptopa ležeći kraj njih ali moram imati malo svog mira... Za početak, dok su bile manje, čuda mi je sigurnosti unio babyphone.
    Tenkju, ovo zvuči jako ohrabrujuće

Tako i ja nekako planiram...ispočetka u blizini i kraj otvorene sobe, a veće zahvate poput tuširanja, veša i slično u kasnijim fazama. Babyphone-a se nisam ni sjetila!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joj, oprosti, ja kasno vidim poruke: ja se ne bojim ostaviti ih ujutro - mali je već čvršći
    (mada, kažem možda bih trebala zbog kćeri i njenog bacanja udova)
    ali, frka je samo da se probude, meni malac isprva nije htio biti sam (s oko 2-3 mjeseca)
    pa bi ja njih dvoje pustila u sobu na bračni, svakog s jedne strane na udaljenosti od 30-40 cm,
    da ga kao čuvaju.
    svi bi zaspali i ja bih ove posle odnijela u svoju sobu, njega u kinderbet.

bojim se da nećeš imati samo jedno rješenje, to se sve stalno mijenja - barem nama...
    budi fleksibilna, praktična i oprezna (barem opreznija od mene).
    ako ti je mala mirna u spavanju i dobrohotna po prirodi, ja bi ih zajedno stavila popodne.
    moguće je da ćeš tako imati i manje posla sa uspavljivanjem...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj cherry prvotno napisa Vidi poruku
    viš-viš, nikad mi djeca po danu nisu istovremeno spavala...
    s tim bih se mogla pomiriti, ali navečer mi je neophodno barem sat-dva za sebe

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pročitavši tvoj post (nakon što sam se skoro udavila colom od smijeha - sad znam zašto je štetna :D) obuzeo me predivan osjećaj obiteljske idile

Ako sam dobro pohvatala vas je 4, a ponekad i 5 u krevetu 160 + kindić.

Sad sam već dosadna k'o papiga, ali to me najviše muči; da li ikad malac spava (ili je spavao) s nekim od starijih, ali bez vas...tipa za dnevnog spavanja ili navečer ako ih ranije potrpate?
    Da 4 tj 5 komada, dobar madrac i stvarno komotno spavamo. Malac i u ovom trenutku spava sam, i navečer kad zaspu oko 9 sami su dok mi ne legnemo. Obično mu stavim neki poplun pored da ne padne ALI kod nas je dosta specifičan prostor-60 kvadrata bez zidova, otvoreno sve tako da ga stalno imam na oku.
    Zaspe na cici pa ili ga spustim ili ustanem ako smo legli u krevet.
    Posljednje uređivanje od lisica : 01.06.2012. at 15:54

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj cherry prvotno napisa Vidi poruku
    bojim se da nećeš imati samo jedno rješenje, to se sve stalno mijenja - barem nama...
    budi fleksibilna, praktična i oprezna (barem opreznija od mene).
    ako ti je mala mirna u spavanju i dobrohotna po prirodi, ja bi ih zajedno stavila popodne.
    moguće je da ćeš tako imati i manje posla sa uspavljivanjem...
    Sigurna sam da će se moji planovi mijenjati, ali nekako se bolje osjećam ako ih imam

Za curku stvarno ne znam, nije baš mirna, ali je jako emotivna, mazna i nježna...tek ćemo vidjeti kakva će biti prema seki pa vjerojatno prema tome i postupati...mada, jako sam se ohrabrila nakon vaših iskustava pa se nadam da ćemo i mi u trojcu dobro funkcionirati

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prvih 10ak dana ih nisam ostavljala same ni pod razno, kasnije već skužiš što možeš od koga očekivat.

Kad su bili samo dvoje u sobi je bio bračni 180*200, a sa svake strane po krevetić. Spavali smo u svim kombinacijama.
    Sad kad ih je troje dečki spavaju u svojoj sobi, curka sa mnom. Naravno da pred jutro svi osvanemo u bračnom.
    Popodnevna spavanja odrađujemo na gomili

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja sam jedna od onih aždaja koja je je djecu u određenoj dobi (cca 2 godine, najmanja i ranije) stavila u njihove krevete.
    Istina, moji nisu pružali otpor, zanimljivo je i da se Ela koja spava s nama u sobi i kinderbetom naslonjenimna naš krevet u podnožju, saba vratila par puta spavati u kinderbet i bez obzira što još cica, spava cijelu noć bez buđenja.

Nedavno je mm bio na putu dva tjedna, pa su se svakako trpali meni, rezultat je taj da se nikako nisam naspavala, a nisu ni oni. Kad idu u svoje krevete, imaju red,a ovako bi se igrali, pogotovo najmanja.

Muža nikad nisam tjerala iz kreveta, niti sam ja ikad išla spavati negdje drugdje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo u istoj situaciji! Starija curka imat ce tri kad dodje seka, prije dva mjeseca je krenula u vrtic, skinula je pelene - i ne zelim ju jos i izbacivati iz kreveta. Spavamo zajedno od njenih cca 4 mjeseca starosti u krevetu 180x200, tata s nama. Ali postalo mi je malo tijesno s trbuhom pa smo kao rjesenje kupili junior krevet koji smo stavili tik uz bracni. Zaspi s tatom ili sa mnom u bracnom a onda ju samo pomaknemo na njezin krevet. Preko dana spava sama pa ju pustim u bracnom. Za bebu planiram spavanje u kinderbetu koji ce stajat s drue strane bracnog, bar prvih par mjeseci dok ne naraste barem malo, a onda ce lako moguce k nama, osim ako bude neka dobrica koja ce dobro spavati nocu

Jos jedna prednost posebnog kreveta - lakse ga je zastititi sad kad smo skinuli pelene...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj lisica prvotno napisa Vidi poruku
    Sa jedne strane kinderbet sa maknutom stranicom, sve u istoj razini u rupi 2 plastična stolčeka i jastuci i zafrkan mini poplun da ne propadne curka.
    ovako je i u mene,najgornja razina kindera mi je taman u milimetar u ravnini naseg kreveta! malu usku rupu izmedju bi popunila onim valjkastim jastukom....
    stvarno,kao da ste skupa u krevetu (a niste i nemoze je starija dokucit),na dohvat ti je ruke....po noci kad se meskolji samo ispruzim ruku da je pomazim i ususkam....

Tako i ja nekako planiram...ispočetka u blizini i kraj otvorene sobe, a veće zahvate poput tuširanja, veša i slično u kasnijim fazama. Babyphone-a se nisam ni sjetila!
    Ja sam u startu isla svugdje sa b-phonom zakacenim oko struka (modeli sa tom kopcom su mi super)...samo sam 1x imala situaciju da sam iz tusa izletila onako mokra,omotala se rucnikom i trk prema sobi....

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tenkju, ovo zvuči jako ohrabrujuće

Da, da.. Babyphone i dvoje male djece (barem u prvoj fazi) su mi živce spašavali kad sam npr. odlazila na tuširanje i sl. Btw, naš je krevet 180x200.
    Sad je o.k. kad obje žlabraju, pa me zovu Mammmmaaaa! Idem piiiišaaaTiiiiii!!! Još uvijek idu spavati u isto doba danju, a bome i noću; ja sam principijelna i gasim svjetla sva najkasnije do 21h, pa taman da me osobno čeka Richard Gere - nemere...nedam svjetlo!!! Nitko moj mir kad zaspiju njih dvije nemože platit...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stariji je spavao s nama (vecinom samnom jer je MM terenac) do 4 godine. Nije bilo nikakve ali baš nikakve naznake da će se to promjenit s dolaskom bebe. Ali dobio je sobu. Prvotna ideja je bila da to bude igraona pa kad on odluči ići će sam spavat gore. Međutim, več prvu noć on je htio u svoju sobu i tamo i ostao. Nebi nikad. NIKAD rekla da će to tako glatko proć.
    Naravno dođe ponekad več oko 1 ujutro k meni i malenom pa ja malog dojim s istog boka, ne stavljam ga nikad u sredinu jer stariji jako nemirno spava. Dogodi se ponekad i da poludim usred noći i doslovno obojicu izguram od sebe jer se stariji zaljepi na mene s leđa a manji sprijeda i ja se ni maknut ne mogu, sva se pokočim.
    Uglavnom, želim ti reči da uopče ne mora biti da tvoja cura neće htjet u svoj krevet, ne možeš to znat dok ne probaš.

E da, ja sam njih ostavljala same ponekad al onda bi ih maksimalno razdvojila i stavila jastuke između njih i obavezno imala baby phone blizu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo spavali tako da sam ja barijera izmedu starijeg djeteta i bebe. prvo smo bili f. i ja--on je spavao u sredini, a ja do zida. onda se rodila k., pa je f. otisao do zida, ja u sredinu a k. do prolaza. onda se rodila n., pa se f. preselio u dnevnu sobu s tatom, a mi cure spavamo u formaciji k. do zida, ja, n. kad md ode na put onda je f. do zida, pa k., pa ja, pa n. krevet 140, bez kinderbeta.

ja sam imala tu srecu da je f. bio spavac, pa je vec s godinu i pol spavao cijelu noc bez budenja. kad se k. rodila ona je uzasno plakala, cesto i glasno ali f. spava ko top i ne budi ga nista. kad se n. rodila k. je vec bila velika pa se prestala buditi a i san joj je ocvrsnuo pa ju nije budilo kad bi n. plakala.

kod uspavljivanja bi dala prednost u sisanju starijem djetetu, pustila bi bebu da place (ako place) tih minutu i pol da bude mir u kuci. ja inace ne mogu dojiti istovremeno, to me uzasno smeta pa nije nikad dolazilo u obzir.

ja nemrem vjerovat da neka tro i vise godisnja djeca imaju dnevno spavanje . moji nisu dnevno spavali u doba kad su bebe bile male pa je trebalo samo bebu stavit spavat a ne i ostalu djecu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hvala svima na iskustvima

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    ja nemrem vjerovat da neka tro i vise godisnja djeca imaju dnevno spavanje . moji nisu dnevno spavali u doba kad su bebe bile male pa je trebalo samo bebu stavit spavat a ne i ostalu djecu.
    Mislim da djeca imaju različitu potrebu za količinom sna i ritmom spavanja. Ja sam cijelo djetinjstvo muku mučila s režimom mojih roditelja koji su nas trpali u krevet odmah poslije crtića u 7:15; s večerom, pranjem zubi i svim ostalim, u krevetu bi bili do 8 najkasnije. Ok, dizali smo se rano i sestri je odgovarao taj ritam, ali bih se ja svake večeri ubijala 2-3 sata pokušavajući zaspati

I dan danas meni treba malo sna (osim u trudnoćama kad se po cijele dane razvlačim po krevetu); 5-6 sati dnevno i savršeno funkcioniram, nije mi problem ni manje tijekom tjedna pa vikendom nadoknadim...dok moja sestra bez 8-9 sati uopće ne funkcionira.

Curka nije velika spavačica, ali taj spavanac dijeli na noćno i dnevno, ukupno ne skupi više od 10-11 sati, što za njenu dob nije mnogo. Neko vrijeme ju nisam stavljala preko dana, ali bi oko 7-8 podivljala od nervoze, a na spavanje se nije dala ni pod razno dok se ne bi srušila od umora.

Mislim da je jako važno prepoznati i poštovati djetetov ritam.

Ontopic - i ja planiram biti barijera sa svojima, veću curku s lijeve strane do zida, a desnu do kindića (kojeg ću se, nadam se, uspješno spojiti s krevetom)...ionako mi je samo desna sisa funkcionalna (ako nekim čudom ne osposobim drugu) pa se nadam da ćemo dobro funkcionirati

mikka, upravo me tvoje spominjanje zajedničkog spavanja, ono kad smo se kratko srele, potaknulo na razmišljanje o toj opciji...do tad uopće nisam uzimala tu mogućnost u obzir, ali svakim danom mi se razdvajanje sve više čini kao nevjerojatnija opcija

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja i da nas hocu razdvojit nemam gdje , mali stan, spavaca soba siroka 200 i kad stavis krevet od 140 ostane ti taman prolaz do prozora, dnevna soba i to je to. sad razmisljamo o nekim opcijama onog resurce furniture, samo je vjerojatno preskupo

meni nije problem ni ista spavati s njima, to mi je ugodno, naspavam se i sve, cak i kad smo sardine 4 na 140. samo kako je koji dolazio tako smo se vise stiskali u krevetu

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kad smo se selili, mala je imala 2 godine i ja sam rekla da mi je glavni uvjet da imamo maximalno velik krevet u sobi. imamo 180. jest da se jedva prolazi sobom, al znala sam sto me ceka.
    mala vise nije mala, ima 6 i jos spava s nama, a dosla je nova mala.
    posto novu malu saltam lijevo-desno zbog sisanja po noci, ako ja nisam izmedju nas, onda je to polun ili jastuk.
    najbolje od svega sto sam bila u strahu da ce starija ili muz poklopit mladju, jednu noc sam to ucinila ja, ne znajuci u snu vise na kojoj je strani koliko smo se nasisavalje. srecom, nije ni skuzila :D

mikka, moja jos uvijek spava popodne. ne uvijek, al jap
    Posljednje uređivanje od leonisa : 01.06.2012. at 23:48

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam isto razbijala glavu kako ce to biti kad se u nas krevet od 160cm gdje spavamo mm, starija (3g) i ja useli beba, pripremila kinderbet (jer cu se kao dizati u pocetku da ga ne zgnjecimo) itd...

Uglavnom, sad sapvamo svi cetvero i super nam je. Imamo dvije varijante (jer se malo seljakamo izmedju stanova)
    a) manji krevet (160), do zida jedna siroka stranica: do zida beba, pa ja, pa mm/kci (mijenjaju se - ja vise volim kad je mm do mene )
    b) veci krevet (180) ali u sredini sobe: ja pa beba pa mm pa starija (s tim da beba i ja mijenjamo strane kreveta da ne zalezi previse na jednom boku)

Iskreno... ja sam se s ovom drugom bebom SUPER naspavala, nisam uopce nenaspavana, zadesi se poneki dana naravno, ali u biti sam se naspaaavala predivno, odem njega uspavat oko 20h i ako sam umorna jednostavno zaspim i ja. Bas me briga sto sam ko kokos, meni je moja naspavanost draza od imidza. Po noci u snu par puta uvaljam cicu, mali je genijalan, uopce ne place, samo se meskolji i lup(k)a me rukama i nogama dok se ne probudim, ujutro se probudim oko 6,7 i u miru popijem kavu dok oni jos core. A nema mi sladjeg dok se oboje probude i onda se igraju u krevetu, starija mu pjeva pjesmice, pa dodjem ja, malo se valjamo i glupiramo u krevetu i bas su nam super ta jutra

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mame koje ste "priheftale" kindić uz bračni krevet - kakav kindić imate/ste imale da bi dovele madrac u istu razinu s vašim krevetom; s podesivom podnicom?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mame koje ste "priheftale" kindić uz bračni krevet - kakav kindić imate/ste imale da bi dovele madrac u istu razinu s vašim krevetom; s podesivom podnicom?
    Nama je krevet i kindać iste visine. Koja je tebi razlika?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nema podesivu podnicu, malo je niži od kreveta, jedino je rupa između pa sam tamo ugurala deku i plahtu. Tako da se ni ta razlika u visini ne osjeti.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i mene čeka slična priča
    trenutno smo mm, ja i maleni od 1godine u bračnom krevetu širine 180cm
    čim ga pokušamo prebaciti u kindač, budi se i želi u bračni
    za cca 2,5mj stiže još jedan bebach i ne znam kako će to izgledati, obzirom da se drugorođeni neda van iz bračnog, a trećerođenog ću vjerojatno dojiti x puta po noći i bit će više u našem nego u svom krevetiću
    Posljednje uređivanje od bucka : 11.07.2012. at 11:22

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kod kindaća koji nema podesivu podnicu mi ispada oko 20 cm razlike...onako od oka, nisam mjerila točno, imam valjda dosta visok krevet...mislila sam da tu razliku mogu riješiti kupnjom kindaća kod kojeg se podnica može podići na višu razinu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    i mene čeka slična priča
    trenutno smo mm, ja i maleni od 1godine u bračnom krevetu širine 180cm
    čim ga pokušamo prebaciti u kindač, budi se i želi u bračni
    za cca 2,5mj stiže još jedan bebach i ne znam kako će to izgledati, obzirom da se drugorođeni neda van iz bračnog, a trećerođenog ću vjerojatno dojiti x puta po noći i bit će više u našem nego u svom krevetiću
    kod nas je to rješeno tako što tata spava sam u svom krevetu.

nije da savjetujem, ali nama bi bilo gužva i trojima, kamoli kad seka dođe. starija curka ima naviku raširiti se po cijelom krevetu poprečke pa ja često završim skutrena na rubu.

opcija razdvojenog spavanja od bebe i n-broj dizanja po noći radi dojenja mi ne dolazi u obzir, a također ni opcija da stariju curku izbacim kad se seka rodi. jednog dana maštam o tome da će cijeli krevet biti samo za mene

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imali smo podesivu podnicu, izmedju kreveta i kinderbeta bio je jeatuk za dojenje.
    razlika izmedju klinaca malo manja od dvije godine.
    BC bi zaspao u svom krevetu, MM i ja u nasem, balerina u kinderbetu. onda bi BC dosao u sred noci, sa sobom donio svoje igracke, pa je raspored spavanja na 160 cm izgledao ovako:
    igracke, BC, MM, ja, balerina. stim da smo MM i ja se stiskali kao u prvim danima poznanstva
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.07.2012. at 11:42

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bucka, 180 je brdo mjesta, po meni bez problema ima mjesta i za 2 bebe i tebe i tm. jel vam kindac spojen na krevet ili sastrane?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kindač je sa strane (nije spojen)
    po meni je 180 cm taman za nas dvoje
    sve preko toga je previše
    pogotovo što drugorođeni spava tako da zauzme valjda pol kreveta, a dedi i ja samo što ne padamo sa njega
    btw. bojim se da srednji ne mlatne u snu najmlađega jer stvarno jako nemirno spava

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e pa nama nema
    imam rotorajuci djecu tako da na 180 stanemo ja i djeca ili mm i jedno dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji su isto nemirni, pogotovo srednja, masu puta je poklopila malu dok se ritala. ali zato je legnem u sredinu i nema preko mene. ne smeta mi ako jase po meni. a mi smo na 140. kad md ode na put onda ssvi klinci i ja u 140. jbg kad imamo samo 1 krevet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •