Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin, ljubim te za trik sa ciburima,
inače mi trebaju sati da očistim koju kilu jer im je mesnati dio doslovno zalijepljen za košticu, treba ga sastrugati, ostalo dio do kožice je vodenjikav.

Ovo za ekspres konac mi je baš interesantno,
malo sam sumLJičava zbog nemiješanja, ali možda na nižoj temperaturi.
..
Čuj, nisam sigurna da bi to išlo bez miješanja... Ekspres lonac koristiš samo u prvoj fazi, da se šljive brže i temeljito raskuhaju, da se možeš riješiti koštica. Dalje više ne kuhaš u ekspres loncu, ne bi isparila tekućina. Možeš ostaviti u istom loncu, ali bez tlačnog poklopca ili prebaciti u plitku posudu kako je marta rekla. Ja kuham džemove u rostfrei velikoj rajngli i miješam, ali ne puno, jer je posuda takva da se ne hvata. I ovo što kaže babyboys koristim, kuham pekmez u pećnici, ali za to imam klasičnu emajliranu rajnglu s metalnim ručkama. Pokrijem onom mrežicom za tavu da mi ne zasvinji cijelu pećnicu i svako toliko protresem. Vrijedi za šljive. Drugo nisam pokušavala.