http://www.wimp.com/patientguy/
ovo nije nikakva namjestaljka, vec je kamera bila skrivena u sobi![]()
http://www.wimp.com/patientguy/
ovo nije nikakva namjestaljka, vec je kamera bila skrivena u sobi![]()
:shock:
disaster!
Stalno mislim šta si je mislila njegova mama dok je to gledala?
o djizus
uspjela sam, al jedva, odgledat do kraja
jadno dijete![]()
![]()
meni je zaista zao tog klinca s zivcanim slomom... nadam se da su mu pomogli nakon sto su to snimili
to nema veze s računalom, taj mali je bolestan :/
ovo je dijete definitivno bolesno, a i onaj tko je snimao... pod pretpostavkom da stvarno nije namjestaljka
pa bolje da mu je kupila kompjuter nego kucnog ljubimca
i ja potpisujem bolest....fakat, nisam mogla odgledati do kraja.... no comment
Strasno :shock:Malom je potrebna strucna pomoc
![]()
Ja sam odgledala dva puta, drugi puta u društvu mog desetogodišnjeg sina.
Da mu dozvolimo da na kompu bude onoliko koliko bi on mogao biti mislim da bih i ja to mogla snimiti za koju godinu.
Osobno držim da je to jedan savim normalan dječak (bio) i da je rezultat njegovog ponašanja višesatno dnevno druženje s aparatom i imaginarnim svijetom kompjuterskih igrica. Postaneš asocijalno biće izgubljeno u vremenu i prostoru ako to roditelji ne reduciraju na vrijeme.
Ja imam sad u vrtiću grupu petogodišnjaka od kojih većina dječaka ima doma i komp i play station. Jedan dječak uopće ne komunicira normalno već stalno i nesvjesno proizvodi glasove iz komp. igrica. Danas je recimo bezbroj puta ponavljao na engleskom 1,2,3,4 određenim tonalitetom glasa...
U susjednoj mlađoj grupi ima jedna djevojčica koja hoda i ponaša se ko teletabis, tako i priča, a ima 4 godine.... To ne znači da su Teletabisi loši, ali ona ih konzumira u dnevnoj količini koja se mjeri satima.
Za većinu naše najproblematičnije(čitaj:najagresivnije) djece roditelji se čudom čude i kažu da su oni njima doma predobri. A mi onda dva-tri dana češće sjednemo s istom tom djecom i u igri kroz razgovor dođemo do spoznaje da kad dođu iz vrtića mama i tata se idu odmoriti a oni moraju biti tiho i gledaju video, igraju play station ili sa starijom braćom kompjuter.
MM se ne može načuditi jer od nekih njegovih kolega na poslu sinovi koji su u najboljim godinama za izlaske (17, 18) uopće NE ŽELE izlaziti, cure ih uopće ne zanimaju. Imaju krug svojih kompjuterskih istomišljenika s kojima razmjenjuju najmodernije igrice, umrežuju se i tako provode u igricama cijele večeri i noći.
Pa i ja se već počinjem brinuti za sebe jer mislim da sam previše navučena na ovaj forum npr. i mislim da bi sama sebe trebala staviti pod kontrolu...
Jadan decak!
Inace i ja mislim da se radi o ozbiljnoj bolesti, zivotu u imaginarnom svetu, i ko zna jos sve cemu.....
Strasno, prestrasno!
Pretužno i prestrašno :shock: i u potpunosti se slažem sa Sanjicom.
Teško je išta razumjeti, ali negdje na početku viče:luce2006 prvotno napisa
"Sad počinje, sad počinje, igraaaattttiiii..."
U toku igre viče "Sranje" i slično, rasturi tipkovnicu
Ponovo igra i viče "Sve ću vas ubiti".
Pa opet "sranje" i prostačenje.
U ništa od ovoga prijevoda nisam sigurna da sam dobro čula jer slušalice nisam imala na ušima nego su ležale na stolu.
pretužno i prestrašno...ms. ivy prvotno napisa
![]()
Meni nece otvoriti - trazi mi username i password.
Ali nakon ovih komentara - zelim li ja to uopce vidit :/
Meni firmin firewall ne da to gledat. Jos i bolje, sudeci po vasim komentarima.
A najtuznije mi je ovo sto sanjica pise o onima u vrticu.![]()
Ajmo roditelji malo na izlete sa djecom, igrati se na igralistu, voziti bicikl, dati klince na sport i u izvidjace.
ajme, naježila sam se... grozno :shock: !!!
iskreno, i jaSanjica prvotno napisa
a filmić ne želim ni gledat, ne mogu ja to
Jest?! A kako cu onda ja s mirom ispijat kafe i citat magazine...?tatek prvotno napisa
![]()
Cure stekla sam dojam da vi za ponašanje tog klinca krivite računalo. Možda je njegovo ponašanje za računalom samo posljedica, a ne uzrok problema. Koliki ljudi sjednu za volan i pretvore se u agresivne, netolerantne divljake. Ipak ne smatramo da je uzrok problema auto nego oni sami.
Da li je duži boravak djeteta pred računalom štetan ili nije ne znam i ne mogu reči, ali ovaj filmić nije dokaz ni za što. Ja pretpostavljam da umjereno buljenje u TV ili igranje na kompu ne može naštetiti, ali ipak treba poticati tjelesnu aktivnost, sport, boravak u prirodi zbog psihičkog i fizičkog zdravlja djece (a i odraslih).
Thja, onda se moras pomiriti i da ti dijete moze krenuti tim smjerom kao oni klinci u vrticu.ninet prvotno napisa
Svakom prema njegovim sklonostima ...![]()
I ja bi si rado uzeo malo vremena za sebe (fala bogu, kavu ne pijem, a ne citam ni magazine), ali mi je zaista grozno vidjeti klince pogleda zalijepljenog za ekran i tako onda satima. Dosta je kad pogleda za vikend Tabice i Zutokljunca ili Aladina i Timona/Pumbu, to mu taman izadje oko sat vremena pred ekranom.
Mi se doma stalno lomimo da li da kupujemo VHS/DVD ili ne. Do sada nam je bilo dobro i bez njih,a rado bi pogledali nesto koji put, no bojimo se da ce biti pritisaka i gnjavaze "hocu gledati ovo pa ono pa tako dalje ...".
Mada zasad nema pritisaka za vremenom na PC-iju, u prosjeku je to pola sata tjedno (vjerojatno i zato sto se nismo trudili nabavljati neke igrice, vec je to uglavnom fliper, voznja auta, surfanje po asteriksovim i garfildovim stranicama ...) i nema tendenciju rasta.![]()
brigita, ja ne okrivljavam komp.
zamisli kakvi su to roditelji koji ce ici SNIMATI SKRIVENOM KAMEROM svoje dijete.
i ne samo to, onda snimku dilati na netu.
radije ne vjerujem snorkinoj napomeni da je snimka autenticna
Ma tatek razumijemo se mi....ono je gore sarkazam....
Imam tonu zena oko sebe kojima je vrhunac zivotnog zadovoljstva popit s mirom kafu....
I onda se cude kad pijuci kafu i citajuci magazine nabasaju na crne hronike i maloljetnike u njima...I kazu "Hvala bogu, nije moje, moj ni ne skida oci s onog kompjutera..."
takodjer mi je palo na pamet ponasanje navijaca na utakmicama.brigita2 prvotno napisa
Ja kao slucajni promatrac uvijek se cudom cudim, u sta se ljudi pretvaraju u toku derbija.
Mislim, sa malcem definitivno nesto nije uredu, ali znam X slucajeva gdje su djeca prenavucena na kompjuterske igrice. I roditelji im ne mogu nista.
A isto tako znam da sam i sama zivjela u nekakvog lutkarskom svijetu, koji me je drzao sve do 7 razred osnovne skole.
ko zna zbog cega je ovo snimljeno???. Mozda je trazio psiholog ili psihijatar???ivarica prvotno napisa
Inace, ovu snimku mi je pokazao mm koji ju je nasao na svom bike forumu.
ej, hocete li Titanik u 30 minuta?
Sto bi Djuro rekao "malo sale nije na odmet"![]()
http://www.angryalien.com/0604/titanicbunnies.html
mozete pogledat, a moderator moze izbrisat :/
uspjela odgledati Titanic do kraja, ali onaj prvi ne. prvi 'film' mi je prepretuzan. a, Titanic -pa, gdje ti nalazis te linkove, Snorki?
kako je to zapravo jednostavno, sad se pitam na što su oni potrošili lovu i vrijeme
hm, koliko god vremena da provodi pored kompa, ovdje mora biti jos nesto.... mozda DAMP ili nesto... ovolika agresija, moj boze.....
strahovito