- Forum
- Prehrana
- Recepti
- Pekmezi, najbolji, provjereni recepti i savjeti i trikovi za olakšati pripremu
-
oguljena, nartibana jabuka će ugustiti te pekmeze od voća u kojima nema pektina.
jagode, a ni višnje ne idu bez šećera.
ako ti se ne da miješati na šparetu, stavi sastojke u šerpu koja je dosta široka, pa u rol s njom, samo ju proterseš svakih toliko.
ja drugi tjedan radim od jagoda marmeladu i džem. imam negdje i recept za neke kombinacije s jagodama - banane, bademi i još nešto, moram potražiti. možda isprobamo malu količinu. marmeladu napravim od jagoda koje ostanu nakon što napravim sirup za rezrjeđivanje, to je ionako već kaša koju samo malo još ukuham s jabukom.
bio je na forumu recept za , mislim, džem od trešanja i banana, ako ne nađeš, stavim recept kasnije.
radim i od višanja, šljiva, marelica, agruma, šumskog voća mješanog i svakog za sebe, smokava, krušaka i grožđa. i sve kombinacije koje ti padnu napamet.
i sve po istom principu. u neke dodajem mirodije tipa cimet, vanilija, đumbir, muškat (ne sve zajedno, nego kako u koji) neke ostavljam takve kakvi jesu, samo šećer i voće.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma