
- Forum
- Prehrana
- Recepti
- Pekmezi, najbolji, provjereni recepti i savjeti i trikovi za olakšati pripremu
-
ribizli
ŽELE OD RIBIZA
na svaku litru soka dobivenu od protisnutih ribizla dodaje se 1 kg šećera
oprane ribizle sttaviti u posudu i zgnječiti vilicom (ili malo, malo štapnim) dodati čašu vode pa kuhatidok ne počne šumiti, pa još 10 minuta na laganoj vatri. tada procjedite , pa na svaku litru dodajte šećer postupno dok se kuha, kada zakipi , kuhati još 10 minuta. skinuti s vatre, obrati ojenu i naliti u staklenke
SOK OD RIBIZA
1 kg ribiza
1 l vode
2 dkg limunske kiseline
šećer ide 1,5 kg na litru tekućine, ali može i manje ako hoćete kiselije
zgnječiti rinizle , pa dodati limunsku kiselinu i vodu, ostaviti na hladnom dan i pol (povremeno promješati), pa proicjediti, dodati šećer i opet ostaviti na hladnom dan-dva, povremeno miješati da se šećer rastopi, pa rastočiti u boce i pasterizirati.
đem radim ovako kako kaže peterlin, a step by step sam već pisala kod trešanja, sve isto. očistiš voće, dodaš šećer i kuhaš kratko, za marmeladu dulje (ribizli su ti za max pol sata gotovi. pektina tona u njima)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma