-
princip izbora razrednika u petom razredu
kako to funkcionira u praksi? može li se utjecati na izbor? imaju li roditelji pravo pobuniti se ili je to nametnuto i imamo bit kuš?
naime, slijedeće godine nas čeka 5. razred i mene, a i većinu drugih roditelja jako muči taj odabir razrednika. inform,acija koju smo dobili iz provjerenih i upučenih izvora je da će oni za razrednicu dobiti profesoricu njemačkog, budući ona ispraća osmaše ove godine, a njemački razred ide njoj. barem zadnjih nekoliko generacija.
razlog iz kojeg nismo baš sretni takvim razvojem situacije, osim što smatram da apsolutno nikakve koristi od tih njenih predmeta (predaje NJJ i EJ) jer nisu obradili ništa i naučili ništa (moj odlikaš koji iz oba jezika ima sve do zadnje petice svojom razinom znanja ne bi imao 2 u nekom ozbiljnijem programu, a tako ni ostatak razreda), nje vrlo često - nema na dulje razdoblje.
razlozi njezinog odsutstva me ne zanimaju i ne tiču me se, ali ne želim da ovom šarolikom društvu većinom muškog razreda u predpubertetu i pubertetu razrednik i odgovorna osoba bude netko tko nije tu i nije u mogućnosti pratiti što se s njima zbiva (što god mi mislili o tome, u dio koji se tiče škole i oko nje, profesori/razrednici imaju ipak bolji uvid od roditelja). kako uopće očekivati neku suradnju na relaciji roditelj-škola u takvom slučaju?
stanje je trenutno takvo da 4 osma razreda odlaze, dva peta dolaze. dodjeljuje li se razredništvo po defaultu tim profesorima koji ispraćaju generaciju ili bilo kojem? po kojim kriterijima? hvala na odgovorima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma