Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
no@, ja sam ovu skolu svom djetetu odabrala, nisam ga jednostavno upisala u kvartovsku, jer sam zeljela najbolje za njega. i sada opet zelim najbolje. Imam pravo na to, kao i na kritiku profesora, doktora, tete u vrticu, prodavacice u ducanu, politicara na vlasti... qko mislim da moze i treba bolje. A u ovom slucaju mislim da treba i moze. a iz tvog posta ispada da su profesori svete krave i da po pitanju jedne od najbitnijih stvari u zivotu djeteta , skole, imam bit kus i pokorit se visoj sili. e pa necu.
babyboys, stavljaš mi u usta riječi i stavove koje nisam nigdje napisala niti ih zastupam. Baš suprotno. Škola mora surađivati s roditeljima, osluškivati i uvažavati roditeljske sugestije i povratne informacije. Ali roditelji ne smiju preuzeti kormilo upravljanja škole jer to nije njihov posao, odgovornost niti to znaju. A nažalost često se događa da škole podilaze roditeljskim zahtjevima protivno svakoj profesionalnoj logici. I onda se u javnosti pa i na ovom forumu krene lamentirati zašto se škole ne postavljaju odlučnije i asertivnije u nekim problemima......
Svatko želi svom djetetu najbolje. Ali mi ne možemo znati unaprijed što je za nekoga najbolje i što će optimalno djelovati na nečiji razvoj.
Pokušaj poravnavanja svih krivina i nepravilnosti na životnom putu djece jedna je od iracionalnih ideja kulture hiperroditeljstva.
Ništa nije savršeno i život sam nije savršen. Škola je priprema za život u takvom nesavršenom svijetu. Stoga mislim da je iracionalan poriv uprezati sve sile u pokušaje da se stvori "savršeno" okruženje za naše dijete.